Sofron István játszik a Winter Classicon

 

Fájdalmas sérülése ellenére ott lesz a jégen szerdán a Fehérvár 20-asa.

A Volán nagyszerű szériája Linzben megszakadt, de remélhetőleg csak egymeccsnyi pontmentes időszak ez a Fehérvár életében. Benoit Laporte a meccs utáni nyilatkozatában kitért két játékos egészségi problémáira, megjegyezve, hogy Sofron István ismét lesérült.

A kiváló csatártól megtudtuk, nem a korábbi sérülése újult ki: ?A Znojmo elleni első meccsen bokasérülést szenvedtem. Ezzel már korábban is bajlódtam, a szezon első mérkőzése előtt. Akkor is és most is felépültem belőle, Linzben már tudtam játszani, ahol a második harmad felénél kaptam egy nagy medvepuszit. A combizmom beszakadt, az utolsó harmadban már nem is tudtam játszani. A vérömlenyt folyamatosan masszírozzák, változik a fájdalom szintje, délelőtt jégen voltam, utána megint rosszabb lett, de szerdán játszani fogok összeszorított fogakkal. Néhány nap alatt helyre kell jönnie ennek a kellemetlen sérülésnek.?

A magyar EBEL-csapat leggólerősebb játékosa 34 meccsen 13 gólt szerzett, alaposan kivette a részét a decemberi menetelésből. Arról is megkérdeztük, minek volt köszönhető ez a jó periódus. ?Az utóbbi 10-12 mérkőzésen jó néhány olyan szituáció a javunkra dőlt el, amelyek korábban éppen ellenünk. Vissza tudtunk jönni komoly hátrányból, meg tudtuk nyerni a végjátékokat, a hosszabbításokat. A szezon első felében sok egygólos meccset vesztettünk, ami nagyon frusztráló. Ezeket mostanában be tudjuk húzni. Szezon közben minőségi légiósok érkeztek a csapathoz, elölre és hátra is. És lassan összeforrt a csapategység. Az edzőnknek sem volt könnyű dolga, nem egyszerű csapatot építeni úgy, hogy a szezon kezdete előtt veszi át a feladatot. Egy-két hét nem elég ehhez, idő kell.?

Sofron AVS 2016_17

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Az utóbbi hetek eredményessége ismét belátható távolságba hozta az egyenes ági rájátszásba jutást azaz a alapszakasz-hatodik hely megszerzésének a lehetőségét. Így látja ezt a csapat is, mondja Sofron István: ?Ha őszinték vagyunk, akkor azt kell mondanunk, sokkal egyszerűbb lenne az alapszakaszban megszerezni a hatodik helyet, mint a középső körben a maradék kettő valamelyikét, amelyik a rájátszást jelenti. Ezért az a csapatunk célja, hogy odaérjünk a hatodik helyre Ez nagyon nehéz lesz, óriási feladat, úgy számolunk, hogy a maradék kilenc meccsből hetet meg kell nyernünk hozzá. Még van megszerezhető 27 pont a rendszerben, ebből minél többet hoznunk kell. Ha nem sikerül, akkor sincs tragédia, de fontos, hogy minél előrébb végezzünk, a bónuszpontok is számítanak.?

A héten ráadásul kétszer is a Városliget lesz a Fehérvár számára a hazai pálya. Sofron úgy látja, nem okoz hátrányt csapata számára, hogy nem a megszokott környezetben mérkőzik meg a Salzburggal és a Klagenfurttal. ?Nagyon fontos esemény ez a számunkra. Két jó ellenféllel találkozunk a Műjégen. Én duplán várom az eseményt, életemben még soha nem játszottam Winter Classic-meccset. Jó kis fíling veszi körül az egészet, jó lesz átélni ezt az élményt, nagyon várom már. Ez is hazai pálya lesz nekünk, hiszen sok szurkoló biztat majd minket Budapesten is, ebben a gyönyörű környezetben. Már régóta várjuk, hogy jégre léphessünk a Városligetben.?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA INFO
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum