A Debrecen még nem vert Fehérvárt az idén

   

Székesfehérvár és Debrecen mellett Galacon is nagy érdeklődéssel követik majd a Titánok és a DHK tipikusan hatpontos súlyú csatáját.

A MOL Liga-alapszakasz végéhez közeledve élesedik a harc a rájátszásért. 9-13 mérkőzés van hátra a csapatoknak, egyre több létjogosultsága van a számolgatásnak. A MOL Liga-újonc román bajnok és friss román kupagyőztes két közvetlen vetélytársa játszik egymással, összesen 3 ponttal gyarapodhatnak, miközben a vesztett pontjaik száma is 3-mal fog nőni. Ez a galaciaknak is esélyt ad arra, hogy közelebb kerüljenek a még rájátszást érő helyen álló csapatok valamelyikéhez.

A Titánok és a Debrecen közül a vendég kelet-magyarországiak vannak kedvezőbb helyzetben, egyrészt, mert 5 ponttal vezetnek a hétfői vendéglátó előtt, miközben a Titánokat pontszámban már beérte az újonc, másrészt még javíthatnak a Galati elleni mérlegükön. Ennek az alapszakasz végén az esetleges pontegyenlőség esetén lehetne jelentősége, amiben a Titánok–Galati összevetésben az al-dunaiak állnak jobban. Nagyon fontos lenne tehát a Volánnak, hogy megszerezze ötödik rendes játékidős győzelmét is. Fehérvári siker esetén a csapat lélegzetvételnyi szünethez juthatna, viszont a Debrecen helyzete jelentősen rosszabbodna. Ráadásul az eddigi mindkét idei Fehérvár–Debrecen csatát a Titánok nyerték 3-2-re. Ennek megfelelően a debreceniek számára is hatpontos meccsről van szó, amelyen nem nagyon fogadható el más eredmény, mint a 3 pontos győzelem. Vegyük ehhez hozzá azt is, hogy a fehérváriak mérkőzéseinek több mint fele hosszabbításba torkollott, és hogy ezen kívül még további 5 alkalommal – köztük a már említett Debrecen elleni kettőn is – csak egyetlen gól döntött a 60 perc végén, és máris nyilvánvaló, hogy karácsony másnapján izgalmas, nyílt és szoros ütközetre számíthatnak az ifj.Ocskay Gábor Jégcsarnokba kilátogató szurkolók.

Fehérvári Titánok–Debrecen 2-5

   

A Debrecen második harmadbeli gólerős játékának köszönhetően a szezonban először győzte le a fehérváriakat.

Az ünnep jegyében nem rontottak egymásnak a csapatok. Az első komoly helyzet a hazaiak előtt adódott, Kiss Patrik tesztelte Gyenest, de a debreceni kapus védett, akárcsak Pillók közeli lövésénél. A 6. percben Krogh szólója után Hamvai járt közel a gólhoz, de a DHK kapusa ezúttal is a helyén volt. Egy perccel később már gólt ünnepeltek a vendégek, de a játékvezetők videózás után érvénytelenítették a találatot. A 9. percben Erdei mehetett a büntetőpadra, tüzeltek is a látogatók becsülettel, de Scola hibátlanul védett. Ahogy kiegészültek a Titánok, Kiss Patrik egyéni akciója után megszerezték a vezetést (1-0). Kevéssé volt fizikális ez a harmad, többnyire szabadon passzolgathattak a játékosok, mégis sok volt a hiba. Az utolsó másodpercekben Molnár Dávid szabálytalankodott, emberelőnyben kezdhette a középső játékrészt a Fehérvár.

Az áthúzódó fórból nem tudta növelni előnyét a házigazda, 5 az 5 ellen pedig egyértelműen a Debrecen dominált. A sok kihagyott helyzet után a 25. percben egyenlítettek is a cívisvárosiak, a Hári lövése utáni kipattanót Saluga Krogh szorításában lőtte a kapuba (1-1). Még tovább növelte a tempót a DHK és a 29. percre megfordította az állást. Szép keresztpassz után Szagyikov vágta a pakkot a hálóba (1-2). Eltékozolt fehérvári emberelőny következett, bár Mazzag és Just is közel járt az egyenlítéshez, de kimaradtak a helyzetek. A 39. percben büntettek a vendégek. Öt a négyben Berta egy lövőcsel után kétgólosra növelte a debreceni előnyt (1-3).

Gyors Titánok-góllal indult a záró harmad. A 42. percben a remekül játszó Kiss Patrik megszerezte önmaga és csapata második találatát (2-3). Újra nyílt lett az összecsapás, ráadásul hazai emberelőny következett, Justék azonban ezúttal sem tudták kihasználni a fórt. Ahogy az előző játékrészben, ezúttal is gyorsan büntetettek a Salugáék. A 47. percben Brown visszaállította a kétgólos vendégelőnyt (2-4). A gól után előbb Imre, majd Szabó Bence ment ki két percre, így a Fehérvárnak esélye sem volt zárkózni. Egyenlő létszámban öt perce maradt a hazaiaknak a pontmentésre. Kóger István időt kért, kapusát is levitte, azonban Koszourov korongot szerzett és üres kapus góllal lezárta az összecsapást (2-5). A DHK a meccs nagy részében jobban játszva, megérdemelten vitte el a pontokat Fehérvárról.

Nem mondom, hogy feladtuk, de görcsössé váltunk

   

A Debrecen nagyon jól játszott Székesfehérváron.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvár): Egy aránylag kiegyenlített első harmad után, a második harmadban nem voltunk elég feszesek, nem dolgoztunk eleget, és olyan előnyhöz juttattuk az ellenfelet, amit már nem tudtunk ledolgozni. Egymás után két egyéni hibából bekapott gól 2-1-re megfordította az 1-0-ás eredményt, és ez megfogta a srácokat. Nem mondom, hogy feladtuk, de görcsössé váltunk, mindenáron a góllövést erőltettük és egyénibbé vált a játékunk. Nem működtünk annyira jól csapatként. Ráadásul a Debrecen nagyon jól játszott, jól járatták a korongot, sebességben voltak, és jól letámadtak bennünket. Már a védekező harmadukban nagyon sok korongot szereztek. Azt gondolom, megérdemelten nyert az ellenfél, de sajnálom, mert készültünk erre a mérkőzésre és nagyon fontos három pont ment így el itthonról.

Jason Morgan (vezetőedző, Debrecen): Az első harmadban nem tudtunk elég hatékonyak lenni a Fehérvár kapuja előtt, és a kapusuk is nagyon jól védett. Azonban tartottuk magunkat a taktikához és a második harmadban a védőik mögé juttattuk a korongot, ezáltal forgalmat tudtunk generálni a Fehérvár kapuja előtt és ki tudtuk használni a helyzeteinket.

(Forrás: fehervarav19.hu)

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 314 néző. Játékvezetők: Juhász, Druga, Kókai, Muzsik.
Scola: 83,3% (Pinczés)
K
Gyenes: 90,9% (Pleszkán)
Krogh, Szabó B., Just, Pillók, Vizi
1
Szagyikov, Smith, Koszourov, Brown, Piszkunov
Korbuly, Reiter A., Erdei, Hamvai, Shupe
2
Hetényi, Varga A., Németh, Hári, Saluga
Imre, Láday, Sofron, Mazzag, Balogh
3
Györfy, Pados, Molnár, Berta, Vaszjunyin
Szász, Takács, Prácser, Kiss, Tóth
4
Godó, Vincze P. T., Wéber
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Morgan Jason
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:54 FHA Kiss Prácser Tóth
1-1 24:35 DHK Saluga Hári Németh
1-2 28:04 DHK Szagyikov Piszkunov Koszourov
1-3 38:39 DHK PP Berta Szagyikov Piszkunov
2-3 42:22 FHA Kiss Tóth Láday
2-4 46:34 DHK Brown Koszourov Szagyikov
2-5 59:16 DHK EN Koszourov Piszkunov Brown
22 Kapura lövések száma 25
8 Kiállításpercek 6

A Titánok–Debrecen videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum