Szalmaszál után kapkod a Fradi a DVTK ellen

   

Nehéz helyzetben van a Ferencváros, de a Jegesmedvék is soha nem látott mennyiségben kapják a gólokat, talányos meccs előtt áll a két csapat.

Ha a tabellára nézünk, ég és föld a távolság a két csapat között, a Fradi tényleg története egyik legmélyebb pontján van. Csakhogy a miskolciak az elmúlt négy meccsükön nem kevesebb, mint 20 gólt kaptak szintén. Ez mindennél jobban jelzi, hogy valami nem stimmel a csapat háza táján. A szezon első felében azt írtuk, megváltozott a miskolciak játékának a képe, a korábban minden ellenállást bedaráló offenzív stratégiáról váltottak, a védekezés lett sikereik alapköve. Az alapszakasz első 23 mérkőzésén 40 gólt kaptak, ami kevesebb mint 1,75 meccsenként. Ehhez képest érdemes rácsodálkozni az elmúlt négy meccs 5-ös átlagára, melyek során az UTE-tól, a Debrecentől, a DAB-tól és a Beogradtól megkapták eddig 40 góljuk felét. Sokat is lőttek persze, így sokat is nyertek – decemberben például a Belgrád elleni hazai találkozójukig 100%-osak voltak, de nyilvánvalóan másik pálya ez, mint amilyenhez a szurkolókat szoktatták.

MISFTC

Márpedig góllövők a Fradiban is vannak, és Sevela is kifoghat egy régi időket idéző derűs napot. Az csak idő kérdése, hogy Greg Lindqvist csapata mikor talál vissza a szezon elején mutatott formájához, mert nyilvánvaló, hogy örökké nem tart a lejtmenet, amelyben most vannak. A bajok két hónappal ezelőtt elkezdődtek, azzal a bizonyos 8-1-es dunaújvárosi vereséggel. Az azóta eltelt 16 meccsen egyszer győztek, összesen 6 pontot szereztek.

Egy szó, mint száz, mindkét csapatnak van mit átgondolnia. Nyilván a jelenleg 9. zöld-fehérek számára sürgetőbb a házi feladat megoldása, mint a listavezető DVTK Jegesmedvéknek, de abban biztosak lehetünk, hogy Doug Bradley vezetőedzőt a pillanatnyi pozíció a legkevésbé sem nyugtatja meg, csak azért sem, mert az UTE lemaradása egyetlen pontocska, a MAC pedig vesztett pontok tekintetében máris jobban áll. Ha a Ferencváros vasárnap sem szerez pontot, azzal vesztett pontok tekintetében lenullázza előnyét a galaciakkal szemben. Ezzel pedig a képzeletbeli playoffvonal alá kerül.

Ferencváros–DVTK 1-6

   

Esélye sem volt a gödörből kikapaszkodni próbáló Fradinak a Jegesmedvékkel szemben.

Az első harmadban még csak egy gólt ütött a vendégcsapat Tóth Adrián révén, a másodikban azonban beindult a miskolci henger Pesterzsébeten. Sorrendben Pavuk, Galanisz, Galanisz és Láda Balázs volt eredményes, a 0-3-nál született Tendler-találat nem sokat osztott-szorzott. Az utolsó menetben aztán Johnston tette fel a pontot az i-re. Ezzel a DVTK 3 pontra növelte előnyét az Újpesttel és 5-re a MAC-cal szemben, igaz, Majoross Gergely csapata két meccsel kevesebbnél tart. A Ferencváros ugyanakkor bajban van: vesztett pontok tekintetében immár egálra áll a pillanatnyilag előtte tartózkodó Galati-cal, vagyis ami korábban lehetetlennek látszott, az immár közvetlen veszély. Miszerint a zöldek akár le is maradhatnak a rájátszásról, ha nem szedik össze magukat valahogyan.

Két védőnket is elvesztettük az elején

   

Az FTC fegyelmezetlenség, illetve sérülés miatt az elejétől létszámgondokkal küzdött.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): ”Két védőnket is elvesztettük az elején. Jaborník végleges fegyelmit kapott, Erdélyi lesérült. Mit tudunk tenni, ha nincs több játékosunk? Szép első harmadunk volt, a második játékrész viszont olyan volt, mint a MAC elleni, túl sok fölösleges gólt kaptunk. Nem használtuk ki a helyzeteinket, ellentétben a Miskolccal. Amíg nem tudunk teljes kerettel kiállni, nagyon nehéz lesz.”

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): “Nagyon boldogok vagyunk a 3 ponttal. Igazán jó második harmadunk volt. Jól ki tudtuk használni a helyzeteinket, szépen játszottunk.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 254 néző. Játékvezetők: Halassy, Haszonits, Soós, Mizsák.
Soós: 88,7% (Bozsó)
K
Kiss B.: 95,7% (Adorján)
Schwindt, Hietamaki, Sumi, Tendler, Rafaj
1
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
Jaborník, Erdélyi, Shinkaruk, Szappanos, Kiss Á.
2
Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth, Miskolczi
Üveges, Lengyel, Hardi, Farkas, Papp
3
Kuqali, Joe, Johnston, Sakaris, Toulmin
Németh, Inglis, Kovács
4
Popovics, Albert, Ritó, Sági, Karda
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Bradley Douglas, Farkas Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:24 MIS PP Tóth Hajós Gőz
0-2 23:23 MIS Pavuk Magosi Leppanen
0-3 26:15 MIS Galanisz
1-3 28:34 FTC Tendler Sumi
1-4 30:58 MIS Galanisz Pavuk Láda
1-5 38:41 MIS Láda Toulmin Johnston
1-6 58:59 MIS Toulmin Johnston Sakaris
23 Kapura lövések száma 53
40 Kiállításpercek 6

Az FTC–DVTK képei

   

A miskolciak pesterzsébeti sikere 30 fotón.

Az FTC–DVTK góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum