A Titánok ellen az UTE sem mehet biztosra

   

A fehérváriak csak elvétve játszanak nem egygólos meccset, ez intő jel lehet a korábbi lendületüket kereső lila-fehérek számára.

Hiába lőtt 47-et kapura, 2-1-re kikapott a Fehérvár a Beogradtól a MOL Liga egyetlen szombati mérkőzésén. Bő egy héttel korábban 62 lövést engedélyeztek a DAB-nak, az eredmény majdnem ugyanaz lett, hosszabbítás nélkül is győzött az ellenfél. Az UTE ellen nyilván utóbbira célszerű inkább készülni, már ami a játék képét illeti, még ha hazai pályán nyilván ennél kisebb dominanciával számolnak is. De a lényeg nem is a kapura lövések, inkább a gólok száma, és ebben mostanában nem állnak túl jól Kóger István tanítványai. Utóbbi három meccsükön összesen négy gólt szereztek, ami karcsú teljesítmény, különösen ha az azt megelőző három találkozóval hasonlítjuk össze, amikor a Csíkszeredának ötöt, a Galati-nak hatot, a Fradinak hetet lőttek.

Ám ez első pillantásra félrevezető lehet, hiszen e gólzáporos mérkőzések egyike sem dőlt el rendes játékidőben. Vagyis a megoldandó képlet úgy szól, hogy ha sokat lő a csapat, akkor sokat is kap, ha keveset kap, akkor még kevesebbet lő. A másik oldalon az is igaz, hogy továbbra is ők a legküzdősebb csapat a ligában, eddigi 27 meccsükből mindössze 8 dőlt el két- vagy többgólos különbséggel, a többi mind egyetlen egyen múlt, akár a rendes játékidőben, akár a hosszabbításban, akár a szétlövésben született. Nem volt ez másképp a két csapat legutóbbi összecsapásán sem, amikor az UTE az 58. percben nyerte meg a meccset.

Akkor ráadásul a lilák a legjobb formájukat futották, ami mostanában nem mondható el róluk. Kilencmeccses győzelmi széria szakadt meg Brassóban, utána Galacon hosszabbításban, Csíkszeredában 3-1-re tudtak nyerni. Különösen az első két sor adós a ponterős teljesítménnyel. Az ilyen hullámvölgyek benne vannak egy normális szezonban, a csapat tartását dicséri, hogy így is 5 pontot hozott Romániából. A kérdés inkább az, hogy sikerült-e a legutóbbi meccs óta eltelt öt napban rendezni a sorokat, és visszatalál-e a csapat a november eleji nemzetközi szünet után bejárt útra. Mondanunk sem kell, december derekán túl minden pont duplán számít, az UTE az első három helyen belül küzd a minél jobb pozíció eléréséért, miközben a Fehérvár számára a rájátszásról való lemaradás ugyanúgy nem elképzelhetetlen, mint a hatodik hely elérése, így újabb nagy küzdelemre lehet számítani a Raktár utcában.

Fehérvári Titánok–UTE 2-1

   

A Fehérvár színvonalas mérkőzésen, hosszabbítás után győzte le az Újpestet.

A legutóbb Erdélyben túrázó Újpest kedd óta nem lépett jégre, a Titánok előző nap is meccseltek, mégis a hazaiak tűntek frissebbnek a nyitó harmadban. Az első tíz percben Kóger István tanítványai eltüntették a tabellán lévő hathelynyi különbséget. A lila-fehérek Sila védéseinek köszönhették, hogy nem kerültek hátrányba, igaz, a legnagyobb bravúrt a másik oldalon Scolának kellett bemutatnia Hebar lövésénél. A 15. percben megszerezte a vezetést a házigazda, megérdemelten. Kocsis robogott be a harmadba, egy csellel átfűzte védőjét, megpattanó lövését az ellenkező oldalra mozduló Sila nem védhette (1-0). Krogh azonnal megduplázhatta volna az előnyt, de közelről az üres kapu mellé emelt. A harmadot emberelőnyben fejezte be a Fehérvár, Kiss Dánielt egymás után kétszer is kiküldték a játékvezetők. A legnagyobb helyzet Hamvai előtt adódott, de a vendégek legjobbja, Sila ezt is hatástalanította.

A középső harmadban 180 fokos fordulatot vett a játék képe, az Újpest felpörgött és végig dominált. Az elején a speciális egységek kerültek főszerepbe, a játékosok egymásnak adták a kilincset a büntetőpadon. Imre Patrik kiállításakor Scola két perc alatt többször avatkozott játékba, mint a teljes első harmadban. Előbb Ropret, majd Benk tesztelte a hazai kapust, aki az aktívan játszó Csányi közeli ziccerét is védte. Kiváló iramot és sok vendéghelyzetet hozott ez a játékrész, a Fehérvárra látogató mintegy 50 fős újpesti tábor legnagyobb örömére. Ám hiába dolgozott ki csapatuk több meccsre elegendő helyzetet, Scola kapuját nem tudták bevenni. A hazai hálóőr bravúrt bravúrra halmozott, az utolsó percben Dósa ziccerét is védte, így egygólos fehérvári vezetésről indult a harmadik harmad.

Még feljebb kapcsolt az Újpest, tovább védekezett a Fehérvár. A vendégfölény a 43. percben emberelőnyben kamatozott. Mindössze egy másodperc volt hátra a fórból, amikor Ropret az alapvonalról a középen üresen maradt Csányihoz passzolt, akinek közeli lövésére már Scola sem érhetett át (1-1). Az egyenlítés után újra emberelőnybe kerültek a lila-fehérek, de ezúttal tökéletesen zárt a fehérvári retesz. Az utolsó tíz perc már egyenlő erők küzdelmét hozta. Az 53. percben Varga Balázs ütközte le Hebart, a szlovén játékos lent maradt, a hazai bekken Hegyi Ádám vett elégtételt. A játékvezetőt Vargát 2, Hegyit 2+10 percre büntették az eset után. Végül sikerült kordában tartani az indulatokat. A rendes játékidőben újabb gól nem született, következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban előbb Huba nyerhette volna meg csapatának a meccset, de szólóját Scola védte, míg a másik kapunál Láday járt közel a döntő gólhoz, de az utolsó pillanatban a vendégvédőknek sikerült felszabadítani. Az összecsapást Krogh gólja döntötte el a 63. percben. A bekk találatával zsinórban három vereség után győztek újra a Titánok.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 404 néző. Játékvezetők: Gangel, Vas, Váczi, Árkovics.
Scola: 96,8% (Bors)
K
Sila: 91,7% (Ágoston)
Imre, Reiter A., Varga, Szász, Balogh
1
Hegyi, Nagy R., Dömötör, Dósa, Tóth G.
Korbuly, Láday, Kocsis, Hamvai, Mazzag
2
Huba, Kiss D., Csányi, Hebar, Ropret
Krogh, Szabó B., Just, Pillók, Vizi
3
Nagy N., Kovács, Nemes, Benk, Gröschl
Prácser, Takács, Erdei, Sofron, Tóth R.
4
Pokornyi, Szalma
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:35 FHA Kocsis Imre
1-1 44:26 UTE PP Csányi Ropret Hebar
2-1 62:01 FHA Krogh Pillók Kocsis
24 Kapura lövések száma 31
33 Kiállításpercek 20

A Titánok–UTE galériája

   

A fehérváriak hosszabbításos sikere képekben.

A Titánok–UTE góljai

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN ÉLŐ
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum