Fontos rangadót játszik Miskolcon a DAB

   

Ha az újvárosiaknak sikerülne nyerniük, még szorosabbá válna a közvetlen élmezőny.

Amikor a MOL Liga legerősebbjeiről beszélünk, hajlamosak vagyunk olykor megfeledkezni arról, hogy ez a csoport az idén nemhogy nem két, de nem is három csapatból áll, hiszen a gyűjtött és a vesztett pontok tekintetében mindenképpen ide kell számolni a Dunaújvárosi Acélbikákat is. (Sőt a jóval több meccset játszott Brassóval is kalkulálnunk kell, különösen miután a hétvégén verte az Újpestet.) A DAB ez idő szerint 49 egységnél tart, miközben igen nagy győzelmeket is szerzett, hogy mást ne mondjunk, kétszer múlta felül a tavalyi ezüstérmes MAC Budapestet.

Ahhoz ugyanakkor, hogy minden kétely nélkül a döntőre vagy a végső sikerre is esélyesnek tartsuk a gárdát, más favoritok skalpjára is szüksége lenne. Amilyen mondjuk az UTE – ebben a párban háromból háromszor a lilák örülhettek – vagy pláne a címvédő DVTK.

Acélbikák–Jegesmedvék csatára eddig csupán egyszer került sor a szezonban, akkor hatalmas küzdelemben nyertek Galaniszék. Az Újváros egy szenzációs első harmad után 2-0-ra vezetett, ám a vendégek a végén behúzták a három pontot.

Most Miskolcon adódhat alkalom a visszavágásra. A párharc további különlegessége, hogy míg a DVTK szekerét olyan újvárosi nevelésű hokisok is húzzák, mint Galanisz, Pavuk és Magosi, addig a DAB legjobbjai Azari Zsolt mellett a Jegesmedvék színeiben is maradandót alkotó Dansereau, Becze és Cseter. A csapatok várható összetételével kapcsolatban tudni kell, hogy a hazaiaknál nem játszhat a junior-vb-n érdekelt fiatal gólvágó, Sági Martin – aki csodásan bemutatkozó válogatottunk első találatát szerezte a tornán –, és nem lehet ott a Népkertben Kiss Bence kapus sem.

A DVTK–DAB rangadót az M4 Sport közvetíti.

g39a6111

Fotó: DAB

DVTK Jegesmedvék–DAB 5-4

   

A miskolciak egy harmadnyi igazán jó játékkal győzték le a szívósan küzdő Acélbikákat.

Mindkét csapat kicsit megfogyatkozott a meccs előtt, hiszen az Acélbikák Ozolstól köszöntek el, míg a Jegesmedvéktől Cianfrani távozott kurtán-furcsán. A hazaiak kezdtek aktívabban, ennek egy emberelőny lett az eredménye a 2. percben. Ezt 9 másodperc alatt használták ki a Macik, miután Leppanen kék vonalas lövésébe Magosi ért bele, és a korong így vágódott a kapuba (1-0). Továbbra is nyomott a házigazda, két perccel később Duschek védett hatalmasat. A 6. percben egyenlítettek az Acélbikák. A korábbi miskolci Dansereau a saját harmadából indulva fantasztikus cselekkel fűzött át két hazai védőt, lövése a hátsó palánkról pont elé pattant vissza, ő pedig az üres kapuba bombázott (1-1). Alig telt el szűk másfél perc, már vezettek a vendégek. Németh lövése Kuqali botján megpattant, és Adorján mellett a sarokba vágódott (1-2). A találat láthatóan megtörte a Miskolc lendületét, kiegyenlítettebb lett a játék. Újabb Jegesmedvék-előny következett, ám ezt az újvárosiak kivédekezték. A 16. percben 42 másodpercre kettős fórba kerültek a hazaiak, ám sem ezzel, sem a sima előnnyel nem tudtak mit kezdeni.

A második harmadot vendéghelyzetek vezették fel, majd a házigazdák a 22. percben 18 másodperc alatt megfordították az állást: előbb Leppanen lövése akadt be a jobb sarokba, majd Galanisz egy kipattanót vágott az üresen maradt kapuba (3-2). Két perc múlva Sakaris nagyon éles szögből találta meg az utat a hálóba (4-2). Lee Gilbert azonnal időt kért, hogy rendezhessék a sorokat, mert a gólok láthatóan a megfogta az Acélbikákat. Továbbra is a Jegesmedvék játszottak fölényben, a helyzeteik is meg voltak, de hiába. A 29. percben a Dunaújváros megkapta az első emberelőnyét, de nem sok veszélyt tudtak teremteni Adorján kapuja előtt. A harmad utolsó szakaszában éledezett a vendégcsapat, de mivel csak az első soruk tudott igazán veszélyes lenni, ez kevésnek bizonyult a góllövéshez. Ötven másodperccel a vége előtt Ritó húzta be a korongot az üresen maradt kapuba, mivel Duschek kisles miatt kirontott reklamálni a játékvezetőkhöz. A gólt némi videobírózás után megadták a játékvezetők (5-2).

A harmadik játékrész áthúzódó DAB-előnnyel indult, de ebből sem lett gól. A 4. percben szépítettek a vendégek. Dansereau vitte be nagy lendülettel a korongot a támadó harmadba, lövését úgy tűnt, fogja Adorján, ám az végül mégis átment rajta és a hálóban kötött ki (5-3). A 48. percben visszajöttek a meccsbe az Acélbikák: egy szép keresztpasszt Ladigin lőtt kapásból a kapuba (5-4). A gól után a hazaiak megpróbálták felpörgetni a tempót, Duscheknek egymás után három nagyot is kellett védenie. Újabb emberelőnyhöz jutott a Miskolc, de a játéknak ezen része továbbra sem ment nekik, így a gól ismét elmaradt. Szűk egy perccel a lefújás előtt emberelőnyhöz jutott a vendégcsapat, és mivel a kapust is levitték, kettős fórban támadhattak, ám nem tudták begyötörni a hosszabbítást jelentő gólt.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): “Ma egy nagyon jó csapattal játszottunk, amelyet csak megsebeztünk, de meg nem törtünk. Most már minden pontnak nagy jelentősége van, ezért örülök ennek a háromnak.”

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): “A mai mérkőzést a második harmadban vesztettük el, amikor gólokat ajándékoztunk a Miskolcnak. De büszke vagyok a csapatra, mert háromgólos hátrányban sem adtuk fel, és csak kevés hiányzott az egyenlítéshez.”

MISDAB

Fotó: dvtk.eu

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 702 néző. Játékvezetők: Kincses, Németh, Kormos, Soós.
Adorján: 80,0% (Zakirov)
K
Duschek: 83,9% (Lajcs)
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi B.
1
Hruby, Ladigin, Dansereau, Cseter, Azari
Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth, Miskolczi
2
Pfeil, Ölander, Becze, Borbás, Kaszkov
Kuqali, Joe, Ritó, Johnston, Sakaris
3
Lencsés, Lévai, Odnoga, Nagy, Tanka
Bernáth, Laczkó, Popovics, Albert, Karda
4
Pál, Mátyásy, Németh, Léránt
Bradley Douglas, Farkas Tamás
E
Gilbert Lee, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:58 MIS PP Magosi B. Leppanen Galanisz
1-1 05:33 DAB Dansereau
1-2 06:50 DAB Németh Léránt Mátyásy
2-2 21:35 MIS Leppanen Magosi B. Johnston
3-2 21:53 MIS Galanisz Magosi B. Leppanen
4-2 23:26 MIS Sakaris Gőz Vojtkó
5-2 39:10 MIS Ritó Johnston Kuqali
5-3 43:33 DAB Dansereau Azari Mátyásy
5-4 47:37 DAB Ladigin Becze Kaszkov
31 Kapura lövések száma 20
8 Kiállításpercek 24

A DVTK–DAB videó-összefoglalója

 
Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum