A Beograd 25, a Debrecen 50 százalék fölé juthat

   

Ismét megpróbálkozhat a pontgyűjtéssel és a középmezőnyre zárkózással HK Beograd.

A MOL Liga-újonc vasárnap este a Debrecent fogadja a Pionir csarnokban. A Csíkszereda ellentmondásos körülmények között született, Ferencváros elleni győzelmét követően ismét a szerb újoncé az utolsó hely a MOL Ligában, ám Belgrádban abban reménykednek, hogy csak időlegesen. A Galati, a Csíkszereda és a Beograd egyaránt élteti még a rájátszásba jutás reményét, ám ehhez mostantól minden kínálkozó lehetőséget meg kell ragadniuk.

Az előbb említett trió egyik tulajdonsága, hogy hazai jégen és idegenben is ők nyújtják a leggyengébb teljesítményt. Most viszont az a csapat érkezik Belgrádba, amelyik rajtuk kívül a legrosszabb teljesítményt nyújtja idegenben, így egyáltalán nem légből kapott abban reménykedniük a szerbeknek, hogy ezúttal képesek lesznek gyarapítani a pontjaik számát. Ehhez persze komolyabb tartást kell mutatniuk, mint pénteken a MAC ellen, ahol megszerezték a vezetést, ám ezt követően egyetlen emberelőnyből két gólt is kaptak, ezzel fordított a tavalyi döntős. Ha tényleg komolyan gondolják a playoffot Belgrádban, akkor az ilyenek még a MAC ellen sem férnek bele, annál is inkább, mert most már bravúrpontok is kellenek a legjobb nyolcba kapaszkodáshoz.

A belgrádiak szerencséje, hogy egy idegenben kifejezetten rosszul szereplő, és ugyancsak rövid kispaddal rendelkező Debrecen érkezik hozzájuk vasárnap. Ugyanakkor az is igaz, hogy éppen a Debrecen az az egyetlen csapat, amely eddigi mindkét meccsét 0-ra tudta nyerni a Beograd ellen. Nem érkeznek túl jó formában Hári Norberték a Pionirba, legutóbbi öt meccsük közül csak kettőt nyertek meg, ennél a házigazda szerbek jelentősen jobban játszottak mostanság. Az élmezőnnyel szemben egyelőre meglehetősen nagy a debreceni hátrány, viszont nem túl nagy az előny az utolsó három helyezett előtt, így a vendégek számára is komoly a tét. Ha veszítenek, beszállnak a harcba a playoffért, ha nyernek, elindulhatnak az élmezőny és a pályaelőnyt biztosító alapszakasz-helyezés felé.

Itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy jelezzük, tabelláin új oszloppal bővültek, amely mutatja, hogy a csapatok a megszerezhető összes pont mekkora részét realizálták. A % jellel jelölt oszlop elsősorban azokban a bajnokságokban érdekesek, ahol sokszor eltérő számú meccsel állnak a csapatok. A MOL Liga tipikusan ilyen. Jelenleg is óriási különbségek vannak. Az UTE ugyan csak 2 ponttal áll a Brassó előtt, ám az még fontosabb adat, hogy a lilák 25 mérkőzést játszottak, az erdélyiek viszont 5-tel többet. Ezt jól érzékelteti a 71%-os és az 57%-os teljesítménymutató. Ugyancsak innen olvasható ki, hogy a Debrecen és a HK Beograd miként áll ezen a téren. Egy győzelemmel mindkét csapat a címben írt mutató fölé kerülne.

HK Beograd–Debrecen 3-7

   

A DHK a második harmadban döntötte el a három sorral felálló csapatok összecsapását.

Az első harmad a HK Beograd számára sikerült jobban, a 11. percben Filipovic góljával megszerezték a vezetést. A második játékrészre magasabb fokozatra kapcsolt a Debreceni HK, előbb bő 3 perc alatt 3 gólt szerzett, majd Novakovic szépítő találata után Varga Arnold duplázott, így a vendégek két harmad után 5-2-re vezettek. A záró felvonásban Turcotte az 52. percben megszerezte a harmadik HKB-gólt, majd a DHK részéről Hári és Németh is betalált Rankovic kapujába. A debreceniek 7-3-ra nyertek, ezzel megerősítették 6. helyüket a tabellán.

Erste Liga, Ledena dvorana Pionir, 2016. dec. 11., vasárnap. Játékvezetők: Aleksic, Juhász, Kis-király, Fazekas.
Rankovic: 73,1% (Trifonov)
K
Gyenes: 87,5% (Orlov)
Brkusanin, Szabados, Vucurevic, Filipovic, Turcotte
1
Hetényi, Berta, Németh, Hári, Saluga
Crnogorac, Árvay, Kerezovic, Despotovic, Bjelogrlic
2
Varga, Szagyikov, Koszourov, Piszkunov, Dancsfalvi
Anic, Novakovic U., Zwick, Vukicevic, Novakovic P.
3
Pados, Popkov, Wéber, Godó, Vaszjunyin
Dreberg Christer, Jankovic Nemanja
E
Morgan Jason
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:30 BEO Filipovic Vucurevic
1-1 21:48 DHK Piszkunov Koszourov Szagyikov
1-2 24:27 DHK Koszourov Piszkunov Varga
1-3 25:07 DHK PP Hári Dancsfalvi Németh
2-3 29:22 BEO Novakovic P. Zwick
2-4 30:56 DHK Varga Piszkunov
2-5 32:57 DHK PP Varga Koszourov Szagyikov
3-5 51:21 BEO Turcotte Vucurevic Brkusanin
3-6 54:58 DHK Hári Németh Saluga
3-7 57:42 DHK Németh Szagyikov Saluga
24 Kapura lövések száma 26
18 Kiállításpercek 6

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum