Belgrádban kezdi újabb hosszú túráját a Brassó

   

Eddig kétszer találkozott egymással a két csapat, mindkétszer ötöt lőtt a Corona, a ligaújonc azonban mindenki számára egyre komolyabb ellenfél.

A Brassó a négy negyven pont feletti csapat egyike a MOL Ligában, ami akkor is megsüvegelendő eredmény, ha tudjuk, hogy három meccsel többet játszott, mint az eggyel előtte álló UTE. Az már aggasztóbb lehet, hogy négyszer játszottak a Galati csapatával, háromszor a Csíkszeredával, míg a MAC-cal és az UTE-val például csak kétszer. Pénteken újabb kemény idegenbeli túrát kezdenek, melynek első megállója Belgrádban lesz, amit Miskolc és Debrecen követ majd hétfőig. A szerb ligaújonccal eddig kétszer találkoztak, mindkétszer 5 gólt lőttek és persze nyertek. Jelenleg negyedik helyen állnak a tabellán, de vesztett pontok tekintetében nem csak a DAB, hanem a Debrecen is előzi őket, a cél nem is lehet más, mint hogy tartsák a pontelőnyüket arra az időszakra, amíg a többiek be nem érik őket meccsszámban.

A belgrádiaknak egészen más céljaik vannak. 21 mérkőzésen szerzett 10 pontjukkal utolsó helyen állnak, de a Csíkszereda 14 pontja nem tűnik behozhatatlannak. Különösen nem úgy, hogy a kezdeti akklimatizációs nehézségek után sikerült stabilizálni a játékot, bár be-becsúszik egy nagyobb arányú vereség, de három győzelmükből kettőt az elmúlt két hétben szereztek, emellett a közelmúltban volt négy egygólos vereségük olyan topcsapatok ellen is, mint a MAC vagy az UTE. A Brassó ellen eddig nem találták az ellenszert, legutóbb 5-2-re kaptak ki idegenben. Azon a meccsen három gólt kaptak az utolsó 10 percben, tehát a feladat adott, minél tovább meccsben maradni.

HK Beograd–Corona Brassó 3-1

   

Eleddig példátlan dolog történt a MOL Ligában: egymás után másodszor nyertek meccset az újonc szerbek.

A HK Beograd az előző körben túlórában legyűrte a Fehérvári Titánokat, ezúttal meg már a rendes játékidő is elég volt, hogy felülmúlja a sokkal esélyesebbnek sejtett Brassót. Eleinte nem úgy nézett ki, hogy ez összejöhet, hiszen a vendégek Ian McDonald révén az első harmadban megszerezték a vezetést. A hazaiak azonban nem adták fel, a második menetben előbb egyenlítettek Saliji találatával, majd fordítottak Bjelogorlicéval. Az 51. percben Vukicevic kétgólosra növelte a különbséget, és erre a Coronának nem volt válasza. Hiába lőttek kétszer annyit kapura a kék-sárgák, a mezőnyfölény kevésnek bizonyult.

Ez volt a Belgrád negyedik sikere a bajnokságban – rendes játékidőben a harmadik –, és természetesen először sikerült nyernie az eddig kétszer is simán fölébe kerekedő Brassó ellen. Nagy öröm ez a szerbeknek, annál inkább, hogy már 13 pontjuk van, csak eggyel kevesebb, mint amennyivel az előttük álló Szereda szerénykedik. Szombaton ráadásul az egyáltalán nem verhetetlen Galacot fogadják, így bizonyos, hogy nagy lesz az izgalom. Ami a vert sereget illeti, annak alaposan össze kell kapnia magát, hiszen a négymeccses túra neheze csak ezután következik.

beograd_victory

Ez volt az eddigi legjobb mérkőzésünk

   

Belgrádban a Brassó elleni győzelmet követően hatpontos hétvégéről álmodnak.

Christer Dreberg (vezetőedző, HK Beograd): “Nagyon boldog vagyok, ez a csapat történetének eddigi legnagyobb győzelme, egy olyan erős csapat ellen, mint a Brassó. Ez volt az eddigi legjobb mérkőzésünk. Hihetetlenül büszke vagyok a játékosaimra, mert mindannyian a legjobbjukat nyújtották. Arsenije Rankovic remekelt a kapuban és a védelem előtte nagyszerű volt. Várjuk a Galati-ot, és újabb három pontot remélünk.”

Martin Lacroix (vezetőedző, Brassó): “Egész nap erről a mérkőzésről beszéltünk. Most rendkívül csalódott vagyok a végeredmény miatt. A belgrádiaknak nincs veszítenivalójuk, és ellenünk meg is mutatták ezt. Megérdemeltük a vereséget.”

Erste Liga, Ledena dvorana Pionir, 2016. nov. 25., péntek. Játékvezetők: Rencz, Aleksic, Fazekas, Tichon.
Rankovic: 97,3% (Trifonov)
K
Polc: 83,3% (Tőke)
Crnogorac, Árvay, Despotovic, Bjelogrlic, Saliji
1
Filip, Nagy I., McDonald, Klempa, Gliga
Albers, Podunavac, Vucurevic, Kerezovic, Turcotte
2
Rawlyk, Bors, Tranca, Bíró G., Bíró M.
Anic, Novakovic U., Vukicevic, Novakovic P., Szabados
3
Imecs, Nagy Cs., Molnár, Fodor, Petres
Zwick
4
Csíki, Bíró O., Zsók, Péter, Balázs
Christer Dreberg, Nemanja Jankovic
E
Martin Lacroix, Keresztes Ottó
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 17:53 BRA McDonald Rawlyk Nagy Cs.
1-1 23:57 BEO Saliji Despotovic Bjelogrlic
2-1 26:06 BEO Bjelogrlic Despotovic
3-1 50:30 BEO Vukicevic Turcotte Vucurevic
18 Kapura lövések száma 37
14 Kiállításpercek 16
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO INFO
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum