A Csíkszereda idén még nem győzte le a DAB-ot

   

Pénteken harmadszorra futhat neki a feladatnak. A vendégek új edzővel, a hazaiak vezetőedzőjük nélkül állnak fel.

A MOL Liga egykori két éllovasa, a valaha utánpótlásukról híres klubok nehéz helyzetben vannak. A DAB a tavalyi válságév után hamar elkezdte a felépülést, idén már sokkal acélosabbak a Bikák, míg a Csíkszereda folyamatosan csúszik lefele. Ha csak pár ponttal is, de már tavaly lecsúsztak a rájátszásról, és idén sem jók a kilátásaik. 21 meccs után 14 ponttal állnak, vagyis három meccsenként szereznek két pontot, ez alig valamivel jobb, mint az újonc Beograd teljesítménye. Az alapszakasz felénél így edzőcserére szánta el magát a szakvezetés, Tom McCarthyt a cseh Leo Gudas váltotta a kispadon. A Pöstyén egykori mestere, nagyon zsúfolt hétvége előtt áll, a klub magyarországi kiszállása során ugyanis öt nap alatt négy meccset játszanak, vagyis a mezőny közel felét feltérképezheti. Még szerencse, hogy e meccsek között nem kell nagy távolságokat megtenniük, hiszen Dunaújváros után Fehérvárra látogatnak, majd onnan Budapestre, ahol a Fradival és a MAC-cal játszanak.

A DAB-nál is változás lesz a kispadon, bár egyáltalán nem a klubvezetés kezdeményezésére. A klub legutóbbi, Miskolc elleni meccse után ugyanis a Fegyelmi Bizottság három mérkőzésre eltiltotta Lee Gilbertet, aki határozottan formált markáns különvéleményt a játékvezetők teljesítményéről. Hiányában az általában a védekezésért és a speciális egységek irányításáért felelős Strenk Hunor kapja meg a karmesteri pálcát. A szünet óta kissé döcög a DAB szekere, az első két meccsen kikaptak az UTE-tól és a MAC-tól, és egy nyerhetőnek tűnő meccset fegyelmezetlenkedtek, bizonytalankodtak el a Jegesmedvék ellen. Miután az éllovasokkal szemben nem sikerült hozni egyetlen bravúrt sem, ezért maradt a kötelező győzelmek begyűjtése. A Fradit idegenben verték, a Csíkszereda sem szabad, hogy gondot okozzon nekik, bár az új edzőnek minden játékos azonnal bizonyítani akar majd.

Hozó Levente (edző, Csíkszereda): A papírforma, illetve a táblázaton elfoglalt helyek azt mondatják, hogy négy olyan meccs következik, amelyeken nem mi vagyunk az esélyesek. Nem feltartott kézzel utaztunk el a meccsekre és lehetőleg pontot-pontokat szeretnénk szerezni. Mindenki ellen komolyan fogunk felállni a jégre és mindent megteszünk azért, hogy a célunkat elérjük. Erős, pörgős meccseket szeretnénk játszani. Azt szeretném, hogy mindenki meg legyen elégedve velünk, amikor hazatérünk. Még rengeteg meccs van az alapszakaszból hátra és mindaddig, amíg reális esélyünk van a rájátszást elérni nem fogjuk feladni. Négy sorral utaztunk el és két kapussal. Mindenki megkapja a bizonyítási lehetőséget.”

DAB–SC Csíkszereda 6-3

   

A Dunaújváros a negyedik Brassóhoz, a Sportklub az utolsó helyhez került közelebb.

A hazaiakat nem zavarta össze, hogy Lee Gilbert szigorú eltiltása miatt vezetőedző nélkül kellett kiállniuk, a vendégeket pedig nem dobta fel, hogy új mestert kaptak hét közben a cseh Leo Gudas személyében. Hiába nyilatkozta Hozó Levente, a csíkiak másodtrénere, hogy pontot-pontokat akarnak szerezni ötnapos-négymeccses magyarországi túrájukon, első nekifutásra nem sok esélyük volt erre. A DAB az első harmad után két góllal, a második elején hárommal vezetett, és bár az SC-nek sikerült felzárkóznia mínusz 1-re a 35. percben, az olló villámgyorsan kinyílt ismét. A különbség közte 4 is volt a záró játékrészben, a 6-3-as végeredmény az utolsó másodpercben alakult ki. Azari Zsolt duplázott, a MOL Liga kanadai tábláját vezető Keegan Dansereau 1+3-mal, Justin Cseter 1+2-vel zárt.

Ami bizonyos: Gudasnak lesz munkája bőven. Csapatára holnap újabb Fejér megyei erőpróba vár, ha a Titánokkal sem bírnak, lassan végképp lemondhatnak a playoffról. Arról nem is beszélve, hogy immár az utolsó pozícióba zuhanás réme is fenyegeti őket, hiszen csupán 1 pontnyi előnyük maradt a HK Beograddal szemben.

Strenk Hunor (edző, DAB): A védőjátékunkkal nem voltam elégedett és ugyanúgy elégedetlen voltam a sarokbeli játékkal és az egy-egy elleni küzdelemmel. Ezekben a helyzetekben nagyon határozatlanok voltunk ma. A megszerzett három pont ellenben elvárt és elfogadható eredmény. Vasárnap kőkeményen oda kell tennie magát mindenkinek, ha jó eredményt szeretnénk elérni.

Leo Gudas (vezetőedző, Csíkszereda): Egy harmad előnyt adtunk a Dunaújvárosnak, de a második harmadban megcsillant a remény az egyenlítésre és a pontszerzésre. Ekkor a hazaiak gyorsan rendezték a soraikat és a végére felőröltek minket.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 412 néző. Játékvezetők: Wolf, Gangel, Muzsik, Árkovics.
Duschek: 92,7% (Lajcs)
K
Ruczuj: 84,2% (Onodi)
Ozols, Hruby, Dansereau, Cseter, Azari
1
Korenko, Papp, Péter, Molnár Z., Farkas
Pfeil, Ölander, Becze, Borbás, Kaszkov
2
Wood, János, Antal Zs., Valchar, Molnár Zs.
Lencsés, Ladigin, Odnoga, Nagy, Tanka
3
Campbell, Gecse, Moldován, Szolarjov, Bíró
Lévai, Pál, Mátyásy, Németh, Léránt
4
Bors, Salló, Antal N., Egyed, Rokaly
Strenk Hunor, Jávorics Gábor
E
Leo Gudas, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:42 DAB Azari Dansereau Ozols
2-0 16:21 DAB PP Dansereau Azari Ozols
3-0 20:33 DAB Azari Dansereau Cseter
3-1 22:57 SCC Molnár Z. Péter Farkas
3-2 34:54 SCC Korenko Moldován Bíró
4-2 35:30 DAB Cseter Dansereau
5-2 38:20 DAB Kaszkov Odnoga Ozols
6-2 50:16 DAB Németh Hruby Léránt
6-3 59:59 SCC PP Bíró Szolarjov Moldován
38 Kapura lövések száma 41
10 Kiállításpercek 8
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum