Érzek magamban annyit, hogy góllövőként számoljanak velem

   

Nyáron sokat készültem, fizikailag és fejben is összeraktam magam ? mondja Németh Attila. Mióta visszatért sérüléséből, 9 meccsen 9 gólt lőtt a DHK csatára.

A korosztályos válogatottakban is igen eredményes, összességében kiemelkedő tehetségnek tartott Németh Attila nagy reményekkel nőtt bele a felnőtt jégkorongba. 18 évesen az UTE-ben debütált, majd évekig Székesfehérváron játszott, előbb a MOL Ligában, később az EBEL-ben is. Az osztrák bázisú bajnokságban nem jött össze számára az áttörés, így 2015-ben váltott, az újonc MAC Budapesthez szerződött. Már szezon közben lehetett érezni, hogy valami nem tökéletes. Végül 54 mérkőzésen mindössze 21 pontot szerzett, nem tudott meghatározó helyet kiharcolni magának a döntőig jutó csapatban. Igaz, a rájátszásban a korábbiakhoz képest összeszedettebben hokizott, de eredményesebben nem,  így nem volt meglepő, hogy továbbállt, elfogadta a Debrecen ajánlatát.

Nem igazán indult jól az immár 24 éves támadó szezonja, a negyedik bajnokiján megsérült, csaknem egy teljes hónapot ki kellett hagynia. ?Szerencsétlen szituációban sérültem meg azon a miskolci meccsen ? elevenítette fel a történteket. ? Mentem le cserére, a csapattársam be akarta emelni a korongot a támadóharmadba, de a fejemet találta telibe. Három fogamat elvesztettem, az arccsontom is eltört. Utóbbi miatt nem engedték sokáig, hogy jégre lépjek. Mióta igen, azóta is csak teli plexivel játszhatok.?

Nemeth DHKAVS

Fotó: Szepesi Bogi

Október 16-ai visszatérése óta 9 mérkőzésen 9 gólt lőtt, 5 gólpasszt adott, így most 10+7-nél tart, bőven túlteljesíti a pont/meccs átlagot. A Ferencváros ellen ráadásul megszerezte felnőtt pályafutása első mesterhármasát. ?Jó formában vagyok mostanában, de már a szezon elején is éreztem, hogy megy a játék. Nyáron sokat készültem, fizikailag és fejben is összeraktam magam. Talán a környezetváltozás is jót tett.?

Felvetettük, hogy mintha igazából még nem találta volna meg a helyét, a csapatot, ahol maradéktalanul eredményes tud lenni hosszabb távon is. Egészen fiatalon volt ugyan egy kimagasló szezonja a MOL ligás Volánban ? 35 meccs, 13+18 a 2011/12-es idényben ?, de nem tudott továbblépni. ?Az a MOL ligás Fehérvár nagyon fiatal csapat volt, előnyben és hátrányban is rengeteget játszottam. Később az EBEL-ben más volt a szerepköröm, negyedik sorosként sokat padoztam. Aztán betettek az ütköző sorba. Az is hasznos munka, nem könnyű jól csinálni, de teljesen más feladat. A MAC-ban is inkább robotoló szerepkört kaptam. Most megint a játszó sorokban lehetek, és számítanak rám az edzők a speciális egységekben is.?

Németh Attila többet várt az előző szezontól, nem jött össze, így egy év után távozott a MAC-tól. Mi volt az oka? ?Nem éreztem magam jó formában. Valami félresikerült. Noha nem ragaszkodtak hozzám, maradhattam volna, ha felveszik a MAC-ot az EBEL-be, másként alakul minden. De inkább olyan szerepkörre vágytam, ahol ki tudok teljesedni. Annál többre értékelem magam, mint hogy csak ütköző erőcsatár legyek. Azt is tudok csinálni, de érzek magamban annyit, hogy góllövőként is számoljanak velem. A MAC-nál aligha tudtam volna előrelépni ebből a szempontból. Tavaly nem olyan szerepkört kaptam, ahol nagy számban lehetett volna termelni a pontokat, de a helyzeteim így is megvoltak, csak nem mentek be a lövéseim. Aztán kicsit rágörcsöltem a dolgokra, így még rosszabb helyzetbe kerültem. De mindettől függetlenül rengeteget lehetett tanulni ott egy év alatt. Majoross Gergely sokat foglalkozik a játékosaival. Videóelemzések, hibák javítása, megbeszélések követték egymást. Abban, hogy most jobb formában vagyok, hogy jobb játékosnak érezhetem magam, benne van az előző év is. Arra építkezek. A félreértések elkerülése végett mondom, nem arról van szó, hogy félretoltak volna a MAC-ban. Nem gond, hogy a harmadik-negyedik sorban számoltak velem, hiszen nem is voltam olyan jó, hogy az első két sorba betehettek volna. Mások jobban megoldották a feladatokat, az eredmények is a koncepciót igazolták vissza, szaladt a csapat, egyben voltunk. Viszont mégis eggyel fontosabb szerepkört szerettem volna magamnak, és erre máshol nagyobb esélyt láttam. Debrecenben húzóemberként számítottak rám, ezért váltottam.”

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (MAC)

Itt kik a társai? ?Rövid időre raktak csak össze a két orosz csatárral, a szezon nagy részében Hári Norberttel és Salugával megyünk. A kémia jól megvan hármunk között. Ha gólokat lősz, az nem csupán téged dicsér, az egész sor munkája benne van, nagy részben a sortársaknak köszönhető. Az oroszok rutinosak és technikásak, de más hokit játszanak, mint amit bármelyik légióstól láttam eddig a pályafutásom során. A kanadaiak ütközősek, odateszik magukat a kontaktoknál, a mi oroszaink inkább túlcifrázzák a dolgokat. De nagyon jó játékosok.?

A Debrecen kétarcú csapat, vetettük közbe, jó és rossz mérkőzések váltják egymást. Helyesen látjuk ezt? ?Igen, ráadásul ez a hullámzás mérkőzéseken belül is jellemző ránk. Van, amikor öröm minket nézni, aztán jön a filmszakadás, elfelejtünk hokizni. Remélem, hogy az új edző érkezésével ez megszűnik, vagyis stabilabbak leszünk.?

Ehhez az is kellene, hogy ne alig három sorral álljanak fel, mint az utóbbi időben. ?Igen, vékony a keretünk, most ráadásul hiányzóink is vannak, Vaszjunyin Artyom és Győrffy Tihamér is sérült. Ha négy sorral tudnánk menni, könnyebb lenne a dolgunk. De a fiatalokat is bátran beteszi az edző, és élnek is a lehetőséggel. Legutóbb, az FTC ellen is fiatal játékosokból állt a harmadik sorunk (Godó 1995-ben, Vincze 1996-ban, Molnár 1998-ban született ? F. K.), és nagyon jók voltak. ?

A bajnokság előtt nagy célokat fogalmazott meg a klubvezetés. Tarthatók ezek? ?A terv nem változott. Döntőbe szeretnénk jutni. Nehéz jósolni, mert kiegyenlített a bajnokság. Nem olyan, mint tavaly, nem két-három csapat van versenyben, bárki legyőzhet bárkit. Jó lenne a harmadik helyre odaérni, vagy legalább az első négyben zárni az alapszakaszt, hogy otthon kezdhessük a rájátszást. A miénk az egyik legtechnikásabb csapat, csak fizikailag kellene olyat nyújtani, ami eddig nem volt meg. Ütközni is kell, keményen melózni hatvan percig, mert technikával nem lehet mindent megoldani. Komplex a csapatunk, jól keverhetők a soraink. De három sorral a MAC, a Miskolc vagy az UTE ellen nem lehet nekimenni a playoffnak. Jó lett a liga. Egyáltalán nem meglepetés az UTE eredményes szereplése sem. Úgy veszem észre, mi is fejlődünk. A játékunk is javul, próbáljuk úgy csinálni a dolgokat, ahogy az új edző kéri.?

A Debrecen jelenleg 6. a bajnokságban, úgy, hogy a mérlege immár pozitv. Két győzelem után a legutóbb sokgólos meccsen legyőzött Ferencváros otthonában mutathatják meg ? 25-én, pénteken ?, hogy képesek-e tartósabban a sikerek útján maradni.

Nemeth Attila DHK 2016_17

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum