Visszaveheti a ligaelsőséget a Miskolc

   

Ehhez nem kell mást tennie, mint pontokat szerezni Dunaújvárosban. Könnyű dolga nyilván nem lesz.

A nagy csatát hozó MAC–UTE rangadó után két ugyancsak izmos csapat összecsapásával zárul hétfőn a hosszú MOL Liga-hétvége. Az állami sporttévé által közvetítésre kiszemelt DAB–DVTK-nak nincs egyértelmű esélyese, még ha nagyjából-egészében a vendégeknek áll is a zászló.

A miskolciak címvédőhöz illően teljesítenek folyamatosan, ami úgy is igaz, hogy a pénteki csúcsmeccset büntetőkkel bukták hazai jégen a MAC ellen. Ez azonban mindössze a negyedik vereségük volt, így csupán 1 pont a hátrányuk az ötször botlott fővárosi kihívóhoz képest. Vagyis ha kihasználják, hogy a MAC botlott vasárnap a masszív trónkövetelővé érett Újpest ellen, vissza is kerülhetnek a tabella élére. A Jegesmedvék vonatkozásában egy-két mondatot feltétlenül megér, hogy az alaposan kicserélődött csapat kerete semmivel sem tűnik kevésbé acélosnak, mint a tavalyi. Külön öröm, hogy ismét meghatározó emberré látszik erősödni egy nagyon fiatal játékos. Egy szezonnal korábban Miskolczi Márk emelkedett fel a legígéretesebbek közé, most Sági Martin mutat hasonló kunsztokat. A még csak 19 éves hokis 10 gónál tart, többször csak a régi motoros Galanisz Nikandrosz volt eredményes.

Nem kell mondani, hogy utóbbit milyen jól ismerik és mennyire szeretik-tisztelik Újvárosban. Viszont annyiban kivételesek és nem egyenlőtlenek az ilyetén viszonyok most, hogy a DAB-ban egy olyan játékos van a csúcsok csúcsán, aki ha nem is Miskolcon nevelkedett, de ott ismertette meg magát a magyar jégkorong világával. Keegan Danserau nem csupán a házi, az összesített kanadai táblát is vezeti. Sőt: a négy legjobb újvárosi közül három játszott korábban BAZ megye székhelyén, az említetten kívül ez igaz Justin Cseterre és a magára találni látszó Becze Tihamérra is. Ha hozzávesszük, hogy a csapatkapitány Azari Zsolt talán még soha nem volt ilyen jó formában, máris érthetővé válik, miért őrzi magabiztosan a helyét a középmezőny eleje tájékán a DAB.

A most 5. dunaújvárosiak ezzel együtt olykor hullámzóan mennek, hiszen a Ferencváros megverése előtt simán kikaptak a MAC-tól és az UTE-tól, miközben korábban felülmúlták a Brassót, de pontokat hagytak Galacban. Nagy kérdés, hogy hétfő este melyik arcukat fogják mutatni. Az, hogy az előttük állók, a papíron erősebbek ellen nem annyira ment nekik legújabban, nem sok jót ígér – de a jégkorong olyan játék, amelyben minden meccs újraírja a tendenciákat. Nehézségeket okozhat a hazaiaknak, hogy Kalvis Ozolsnak most kell letöltenie az eltiltását, és többen sérülésekkel bajlódnak, ami miatt legutóbb közel sem sikerült négy sorral felállniuk. Márpedig a fizikai felkészültség, az állóképesség meghatározó szerepet játszhat ezúttal.

A csata este 6 órakor kezdődik – és az M4 Sporton is követhető lesz.

DAB–DVTK Jegesmedvék 2-3

   

Nagyon izgalmas, sokat hullámzó, de színvonalas meccset nyert meg a bajnok Dunaújvárosban. Öt nagyszerű gólt láttunk.

Az első harmad bőven a hazaiaké volt, a második játékrészt magasan vitték a vendégek, a döntő az utolsó húsz perc volt, ahol a higgadtabb, pontosabb csapat egy góllal három pontot szerzett, megérdemelten nyert a DVTK.

A miskolciak lassabban kezdték a meccset, mint szokták, ráadásul a DAB nagyon gyors volt, jelentős különbség mutatkozott, főleg az első 12-14 percben. Becze Tihamér két gyors kontragólt lőtt, mindkettő látványos volt. Az első gólnál Becze a megszokott gólörömével kitörte a plexit, ezért egy kis szerelés is belefért az első periódusba. Szerencsére másodszor már kibírta a plexi a gólörömöt. Nagyon jó kis harmad volt.

Nem kevésbé a második. Emberelőnyben közel járt a harmadik gólhoz a DAB, de egy korongvesztés végzetes volt, Galanisz és Magosi szaladt el 2-1-re, a végén utóbbi volt eredményes. Újvárosi gólt kapott az Újváros. Nagyon magas fokozatba kapcsoltak a Jegesmedvék, nem nagyon volt erre válasza ekkor a DAB-nak. Johnston látványos és kifejezetten technikás góllal egyenlített. 2-2 után jött csak a mélypont a hazaiak számára, nem mentek a lábak, többször is beszorultak, fáradtnak tűntek, szerencsével húzták ki iksszel a második szünetig.

Az utolsó harmadban biztonsági hokival nyitottak a gárdák, aztán vitatott játékvezetői ítéletek pörgették csúcsra a hangulatot. Reklamálással és emberelőnyökkel teltek a percek. A meccs végül egy olyan góllal dőlt el, amely az újvárosi vezetőedző, Lee Gilbert túl heves reklamálása miatti kétperces büntetés alatt született. Másodszor is nyerő volt a Galanisz, Magosi játékkapcsolat. Válogatott 82-esünk a kapunak háttal állva, láb között csúsztatta a kapuba Galanisz rálőtt korongját. Újabb nagyszerű találat volt ez a meccsen, talán a legszebb. A DAB bőven megkapta az egyenlítéshez az esélyt. Többször is fórban játszott, egy alkalommal 61 másodpercig kettős előnyben is rohamozhattak, de nem tudták átjátszani a Miskolc védelmét, amelyet a 95,6%-kal védő Adorján Attila irányított a kapuból, hiba nélkül.

Az izgalmas tévés meccset a rutinosabb és hosszabb kispaddal rendelkező magyar bajnok nyerte, így visszavette az első helyet a MAC Budapesttől. Soha rosszabb szórakozást!

Adorjan MISDAB

Fotó: dvtk.eu

Ennyi előnyből legalább kettőt be kell lőni

   

A DVTK két harmadot elvitt, megérdemelte a győzelmet.

Strenk Hunor (edző, DAB): Igyekeztünk hangsúlyozni az első szünetben az öltözőben, hogy 2-0 után még nincs vége a meccsnek, de talán a srácok egy kicsit hátradőltek a folytatásban. Sajnálom, hogy a végjátékban nem volt játékmegszakítás, így nem tudtunk hat a négy ellen próbálkozni. Így is megvoltak a lehetőségeink. Összességében egy jó hokimeccset játszottunk, természetesen sajnálom, hogy nem sikerült pontos szereznünk. Ennyi előnyből legalább kettőt be kell lőni ahhoz, hogy az ilyen szoros meccseken győzni tudjunk.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): Az első harmadban mutatott játékkal nem voltam elégedett, talán a pénteki mérkőzés sokat vett ki játékosaimból. A második és a harmadik harmadra sikerült felpörögnünk, és azzal már elégedett voltam. Az emberhátrányos játékunk az egész szezonban jó, ezt próbáljuk tartani. Örülök a megszerzett három pontnak.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Játékvezetők: Varjú, Németh, Soós, Tichon,gil.
Duschek: 93,3% (Koitmaa)
K
Adorján: 95,8% (Kiss)
Hruby, Pfeil, Dansereau, Cseter, Azari
1
Láda, Leppanen, Galanisz, Magosi B., Sági
Ladigin, Ölander, Becze, Borbás, Kaszkov
2
Gőz, Cianfrini, Hajós, Tóth, Johnston
Lencsés, Lévai, Odnoga, Nagy, Tanka
3
Joe, Vojtkó, Pavuk, Ritó, Miskolczi
Pál, Mátyásy, Léránt
4
Kuqali, Laczkó, Szopos, Albert, Karda
Lee Gilbert, Strenk Hunor
E
Douglas Bradley, Farkas Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:08 DAB Becze Ladigin
2-0 10:23 DAB PP Becze Kaszkov Pfeil
2-1 23:33 MIS SH Magosi B. Galanisz Láda
2-2 37:28 MIS Johnston Pavuk Joe
2-3 47:26 MIS PP Magosi B. Galanisz Láda
48 Kapura lövések száma 45
26 Kiállításpercek 14

A DAB–DVTK képei

 

Nézzék meg Becze plexitörését

   

És az öt szép gólt is.

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum