Megtartja-e lendületét a Csíkszereda?

   

Máris jön a második szeredai SC–Galati.

Az idény során talán először sikerült izomból meccset nyernie a Csíkszeredának csütörtökön. A Dunarea Galatinak nem sok esélyt hagytak Papp Szabolcsék, akik végre úgy teremtettek fölényt a maguk számára, hogy azzal élni is tudtak. A következő feladat, hogy péntekre is sikerüljön átmenteni a formát. Ha ez sikerül, akkor olyan történhet, ami ebben a szezonban még egyszer sem, egymás után két győztes meccset ünnepelhet a csapat és közönsége. Ez annál is inkább létfontosságú lenne, mert Szeredában nem engedték még el a rájátszást, viszont akkora a ponthátránya a csapatnak, hogy lassanként nem engedhető meg több hibázás, főleg közvetlen vetélytárs ellen. Úgy néz ki, hogy sokadik nekifutásra sikerült néhány húzóembert találni a csapathoz. Elsősorban Radim Valchart kell kiemelnünk ezen a téren, aki érkezése óta igazi motorja a társaságnak, és akihez a szintén menet közben igazolt Wood, Korenko és Szolarjov is felzárkózni látszik.

A galaciak csütörtöki vereségükkel tempóhátrányba kerültek a Titánok–Debrecen párossal szemben. Ráadásul a román bajnokság szabályai miatt – ahogy a csütörtöki, úgy ez a pénteki mérkőzés is beszámít a hazai pontvadászatba – nem számíthatnak Lakosil kapus szolgálataira, Bogdan Popa és László Arnold közül állhat majd valamelyikük a kapuban. Más kérdés, hogy mit szólnak ehhez a Szereda és a Galati közvetlen vetélytársainak számító csapatok. Tét persze galaci oldalon is van, hiszen a MOL Liga rájátszás azért komoly vonzerő, na és a román bajnokságban a biztosan vezető Brassó és a megnyugtató előnnyel második Csíkszereda mögött a Progym, a Galati és a Steaua komoly és szoros csatát vív két további kiadó helyért a rájátszásban. A galaciak számára jó hír, hogy a pénteki mérkőzéssel le fog telni Alexandru Cristian Munteanu nyolcmeccses eltiltása, így a Brassó ellen hétfőn és kedden már játszhat majd.

SC Csíkszereda–Dunarea Galati 1-2

   

A szeredaiaknak sehogy sem sikerül kikapaszkodniuk a gödörből.

Kifejezetten biztató meccset játszottak a székelyek csütörtökön a Dunarea Galati-cal, első nekifutásra 5-2 arányban nyertek, és ekkor úgy tűnt, talán elkezdik a felzárkózást. Ehhez meg kellett volna ismételniük a sikert, hiszen a MOL Liga-menetrend sajátossága folytán ismét találkozott a Vákár Lajos-jégcsarnokban a két csapat. A lendület nem tartott sokáig. Hiába szerezte meg a vezetést Radim Valchar a 10. percben, az első találat egyben az utolsó is volt hazai részről. A Galac a második harmadban előbb egyenlített, majd fordított – Pál Zoltán és Phil Buschbacher talált be –, amire a csíkiaknak nem volt válaszuk.

3 pontos sikerével a Dunarea közelebb került a rájátszást érő pozíciókhoz, a 10. helyre beragadt Csíkszereda hátránya ellenben 10 pontra nőtt. Még csak az alapszakasz felénél járunk, tehát bármi megtörténhet, de a csíkiak alighanem egészen máshogyan képzelték el ezt a bajnoki idényt.

Szívembe zártam a csapatot és a várost is

   

Pénteken állt utoljára a szeredai padon Tom McCarthy, az SC hajdani NHL-sztár edzője.

Összesen 21 MOL Liga-meccsen vezette a szeredai játékosokat, 4 győzelem és 2 túlórában elszenvedett vereség a mérlege. A Dunarea Galati elleni, nagy fölényben végigjátszott, ám mégis vesztes mérkőzés végén így értékelte a látottakat:

“Nagyon sokat tettünk azért, hogy ezt a meccset is megnyerjük. A fiúk akartak és mentek is előre, mindent megtettek a három pont érdekében. Egyre több próbálkozásunk akadt el az ellenfél kapusában, és mi úgy váltunk egy frusztráltabbá. Örülök, hogy a fiúkkal dolgozhattam, akik folyamatosan fejlődtek, úgy egyénileg, mint csapatként. Sokat tanultam én is tőlük. A szívembe zártam a csapatot és várost is.”

McCarthy

Fotó: Pál Zoltán

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 850 néző. Játékvezetők: Sikó, Rédai, André.
Ruczuj: 93,3% (Onodi)
K
László: 98,2% (Popa B.)
Korenko, Papp, Moldován, Szolarjov, Bíró
1
Devecka, Flinta, Rusnák, Krajci, Mihály
Wood, János, Antal Zs., Valchar, Molnár Zs.
2
Hildebrand, Góga, Lőrincz, Szőcs, Donyika
Campbell, Gecse, Egyed, Molnár Z., Farkas
3
Tamás, Bednár, Bushbacher, Pál Z., Irimia
Bors, Salló, Péter, Antal N., Rokaly
4
Popa A., Neagos, Pál Zs., Munteanu A. I.
Tom McCarthy, Hozó Levente
E
Marius Trandafir
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:48 SCC Valchar Antal Zs.
1-1 29:24 GAL Pál Z. Bednár Góga
1-2 36:18 GAL Bushbacher Hildebrand Irimia
55 Kapura lövések száma 30
8 Kiállításpercek 14

A Csíkszereda–Galac képei

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum