Belgrádban javíthat a Debrecen

   

Érdekes lesz látni, hogy Hugo Turcotte vagy Jason Morgan mágiája kerekedik-e felül.

Kis túlzással közvetlen vetélytársak találkoznak Belgrádban pénteken este. Bár a Debrecennek éppen háromszor annyi pontja van, mint a szerbeknek, és két mérkőzéssel több van még hátra, az utóbbi fordulók formája alapján fogható ellenfél vár a MOL Liga újoncára.

A HK Beograd elsősorban a tanulás és fejlődés igényével nevezett be a MOL Ligába. A későn kezdett felkészülés hátránya mára már a múlté, a társaság minden mérkőzésén látszik, hogy valóban tanulnak és fejlődnek. Mára már komoly ellenfelei tudnak lenni mindenkinek, otthon és idegenben egyaránt. A belgrádiak legutóbb romániai túrán vettek részt, amelyen megszerezték első győzelmüket a Csíkszereda ellen, alig kaptak ki Galacon, majd turbulens meccset játszottak Brassóban, amelyen végül három góllal maradtak alul úgy, hogy az első és második szünetben még döntetlen volt az állás. A túra azonban a 3 ponton felül érzékeny veszteséget is hozott, a csapat egyik legjobbja, a kapitány Dimitrije Filipovic olyan vehemensen próbálta megvédeni a gólkirályjelölt Hugo Turcotte-ot egy kapu előtti akció után, aminek a vége végleges kiállítás és egy mérkőzésről szóló eltiltás lett. Az amúgy sem bő belgrádi keret így tovább szűkült, ráadásul az egyik legerősebb sora bomlott meg a csapatnak, így mindenképpen át kell szerveznie a sorokat Christer Dreberg vezetőedzőnek.

Ugyancsak nem a bő keretéről híres a Debrecen, amely a nemzetközi szünet alatti edzőváltást követően egy rendkívül értékes, MAC elleni MK-győzelemmel kezdet, majd két vereséggel folytatta. Különösen a Fehérvári Titánok elleni hazai kudarc érinthette érzékenyen a csapatot és a szurkolókat, hiszen ezzel a várt előrelépés helyett a playoffért versengő csapatok alsóházában ragadt a DHK. Lesz tehát min csiszolnia Jason Morgan vezetőedzőnek, aki már a Titánok elleni vereséget követően arról beszélt, hogy változások lesznek a csapatban. Ezek az UTE ellen sem segítettek, valószínűleg tovább kell keresni tehát a megoldást arra, hogy mitől nem megy a szekér az idény előtt előrelépést, így dobogós helyet vizionáló debrecenieknek. Természetesen a dobogó még meglehet, hiszen a rájátszás egészen más műfaj, mint az alapszakasz, de ahhoz egészen biztosan össze kell kapja magát játékban a csapat.

HK Beograd–Debreceni HK 0-4

   

Két vereség után ismét a győzelmek útjára lépett a DHK, amely gólt sem kapott Belgrádban.

A szerbeknek nem sikerül igazi lendületet venniük, a múlt heti csíkszeredai diadal egyszeri fellángolásnak bizonyult. A HKB október 30. óta először játszott hazai jégen, de sok örömre nem volt okuk szurkolóinak. A Jason Morgan edzette vendégek, akik a nemzetközi szünet óta pontot sem szereztek a MOL Ligában, már a meccs elején vezetéshez jutottak Alekszej Koszourov révén. Innentől kapaszkodnia kellett a Belgrádnak, csakhogy nem tudott gólt lőni. Igaz, nagyon sokáig a Debrecen sem. Egészen pontosan 50:02-ig nem jegyeztek újabb találatot, amikor is a változatlanul pont/mecs átlag felett teljesítő Németh Attila iratkozott fel az eredményjelzőre. A három perccel később érkező Bezrukov-gól mindent eldöntött, onnantól az volt a kérdés, hogy Gyenes Dávid összehozza-e a shutoutot. Összehozta, sőt a végén Koszourov másodjára is eredményesnek bizonyult. A 0-4 azt jelenti, hogy a ligautolsó Belgrád nem került közelebb sem a Csíkszeredához, sem a playoffhoz, a Debrecen 3 pontja révén viszont tovább sűrűsödött a középmezőny.

Extra érdekesség: a HKB-nak ez volt a második meccse a magyar bázisú bajnokságban, amelyen nem bírt gólt szerezni. Az első ilyet Debrecenben játszották, akkor 6-0-ra nyert a DHK.

Erste Liga, Ledena dvorana Pionir, 2016. nov. 18., péntek. Játékvezetők: Bogdan, Wolf, Perduv, Kis-király.
Trifonov: 86,2% (Rankovic)
K
Gyenes: 100% (Pleszkán)
Albers, Podunavac, Vucurevic, Kerezovic, Turcotte
1
Szagyikov, Piszkunov, Németh, Koszourov, Berta
Crnogorac, Árvay, Despotovic, Brkusanin, Saliji
2
Bezrukov, Varga, Kocsetkov, Hári, Saluga
Anic, Novakovic U., Zwick, Bjelogrlic, Szabados
3
Hetényi, Wéber, Vincze, Dancsfalvi, Godó
Vukicevic, Novakovic P.
4
Molnár
Christer Dreberg, Nemanja Jankovic
E
Jason Morgan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:51 DHK Koszourov Szagyikov
0-2 50:02 DHK Németh Berta Piszkunov
0-3 53:15 DHK Bezrukov Kocsetkov
0-4 59:42 DHK PP Koszourov Bezrukov
15 Kapura lövések száma 29
8 Kiállításpercek 16
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum