Ismét a Titánok állják el az UTE útját

   

A két csapat idén először találkozik Fehérváron, a hazaiak célja megismételni a legutóbbi bravúrgyőzelmet, amellyel a lilák ötmeccses győzelmi szériáját zárták le.

Az UTE a nemzetközi szünet után az ötödik helyről szállt vissza a MOL Ligába és a pauza, illetve a Kiss, Csányi duó számára a válogatott összetartáson való részvétel nagyon jó hatással volt a csapat teljesítményére, hiszen két meccs alatt két helyet előre lépve immár dobogósok. Most itt egyelőre mindenképpen meg kell pihenniük, hiszen a MAC, DVTK kettős hét ponttal előzi őket, de egy Titánok elleni győzelemmel és egy számukra optimális eredménnyel a két éllovas közül az egyikkel szemben máris csak négy pontra csökkenthetik a hátrányukat. De ne szaladjunk ennyire előre! Dunaújvárosban a taktikai fegyelem és a kőkemény fizikai hoki párosult olyan játékosok kreativitásával, mint Hebar, Frolík, Sikorcin vagy Csányi és ez hozta meg az eredményt, a valamivel hátrébb álló Debrecen ellen 2-0-ra megnyert második harmadról Szilassy Zoltán vezetőedző egyenesen úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt három év legjobb harmadát látta a csapattól.

A Fehérvári Titánok a tabella alsóbb régióiból is hasonló úton járnak, mint a lilák, ők előbb Debrecenben tudtak nyerni rendes játékidőben, majd a Ferencváros ellen – kétszer is kétgólos hátrányból egyenlítve – a sírból hozták vissza a találkozót és végül büntetőkkel nyertek. Az így szerzett 5 pontjuknak köszönhetően megelőzték a DHK-t a tabellán, igaz, két meccsel többet játszottak, mint a hajdúságiak. Veszíteni valójuk nem sok van, ezért is olyan nehéz játszani ellenük, viszont ha újabb győzelmet aratnak, azzal akár további egy helyet léphetnek előre a táblázaton.

A két csapat idén kétszer futott össze egymással, a párharc érdekessége, hogy mindkétszer a Megyeri úton. Az első meccsen sima, 5-2-es lila-győzelem született, a másodikon azonban megtréfálták ellenfelüket Kóger István tanítványai, és egy 3-2-es hosszabbításos győzelemmel megtörték az UTE októberi, ötmeccses veretlenségi szériáját, amit egyébként épp ellenük kezdtek meg három héttel korábban. Az a meccs mindkét oldalon rengeteg tanulsággal szolgált, a vendégek közül mindenki csúszott, mászott a jégen, a legfiatalabbak is lőttek gólt és szereztek gólpasszt, igazi csapatmunka volt. Míg az egyik oldalon egy motivációs videót, a másikon egy, a teljesség igényével készült hibakollázst lehetne összeállítani a meccs felvételeiből, mint ahogyan azt Szilassy Zoltán ígérete szerint még aznap éjjel meg is tette kollégáival.

Mindent összevetve nagyon érdekes lesz látni, hogy mire megy egymással a két jó formában lévő csapat. Az biztos, hogy a fehérváriak ezúttal a meglepetés erejével nem számolhatnak, egy nagyon éles UTE várhatóan 60 percen keresztül koncentrálva igyekszik majd átgázolni rajtuk. Ha azonban a papírforma szerint várható fölényt nem sikerül az első két harmadban kellő határozottsággal és gólokban is megmutatkozó módon érvényesíteniük, akkor a végén rájuk is meleg percek várhatnak, minthogy a Fehérvár már bizonyította, a liga bármely csapatára veszélyes tud lenni.

tsh_9774-6

Kóger István (vezetőedző, Fehérvár): A Fradi-meccs igazából nem nekünk állt. Azt kell mondjam, most volt olyan szerencsénk, amilyen előtte párszor nem. Attól függetlenül, hogy 4-4 után már a rendes játékidőben nyerhettünk volna, két harmadon keresztül a Fradi akarata érvényesült. De nem adtuk fel. Pénteken sem lesz könnyebb dolgunk. A csapatunkból 5-6 játékos csütörtök este az U20-ban játszott, továbbra is van 6 sérültünk, talán Imre Patrik visszatérhet a védelembe, úgyhogy 12 emberrel edzettünk egy nappal a meccs előtt. Meglátjuk, kapunk-e vissza valakit az EBEL-keretből. Sok munkával járó, kellemetlen stílust játszunk, az a problémám, hogy a meglepetés pontszerzéseink mellett több olyan mérkőzést buktunk el, amikor mi voltunk az esélyesebbek. Amikor jobb ellenféllel találkozunk, akkor valahogy egyszerűbben, fegyelmezettebben tudunk hokizni. Azt kell megtanulnunk, hogy mindig így kell tennünk. Például vasárnap is majd a belgrádiak ellen. Hiába gyűjtjük be a pontokat az előttünk állóktól, ha a mögöttünk lévőkkel szemben elhullajtjuk. Sok a hiányzónk hétvégén is, de ugyanígy játszottunk a Fradi ellen is legutóbb.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): A legutóbbi meccsen nagyon dominánsak voltunk, és legalább ennyire jól sikerült előtte a Dunaújváros elleni meccs is. Ilyenkor mindig óvatos vagyok, mert fontos, hogy ezen az úton maradjunk. A leglényegesebb, hogy a struktúrán belül tegyük a dolgunkat magas energiaszinttel. Ez ha megfelelő fegyelemmel és nem magas kiállításszámmal párosul, akkor nem marad el a siker. Meg kell értenie mindenkinek, hogy ezt kell csinálnunk. Nyilván lesznek hullámvölgyek, voltak is, hosszú a bajnokság. Amikor ilyen jobb passzban vagyunk, azt ki kell nyújtani, gyűjteni kell a pontokat. Fehérvárra megyünk, ott soha nem egyszerű. Mindig elő tudnak venni fiatal katonákat, éppen ellenünk mutatták meg, hogy teljesen mindegy, milyen összeállításban jön ki a meccsre a Volán, nehéz és kihívás ellenük nyerni. De ha az utóbbi meccseken látott játékot folytatjuk, akkor jó esélyünk lesz az otthonukban is. Nem mondhatom azt, hogy mást csinálunk, mint eddig. Dolgozunk a saját játékunkon. Ahogy megy előre a szezon, helyükre kerülnek az építőkockák és próbálunk új elemeket is beépíteni a játékunkba, mert az ellenfelek olvassák a játékunkat. Mostanában végre nagyon egyszerűen játszunk, a játékosok megértették, hogy amiket kérünk, azok a működőképes dolgok és nem teljes improvizatív játékra van szükség, mert az nem eredményes. Természetesen az offenzív zónában van lehetőség improvizációra, de a többi zónában a szabályaink szerint kell dolgozni. A helyzetkihasználásunk nem rossz, de érdekes kérdés ez is, mert nyugodt szívvel mondhatom, a Debrecennek lőhettünk volna 12 gólt is. Szerencsére az elején a rövid kritikus időszakban bravúrokkal segített minket a kapusunk, és ezt sikerült meglovagolnunk, nem estünk ki a ritmusunkból. Nagyon sokat számít, hogy amíg a válogatottnál voltam, a stábom nagyon jó munkát végzett a csapattal, amiben partnerek voltak a játékosok. Ennek a csapatnak nagyon fontos, hogy eddzen, és most volt lehetőség egy kemény fizikális részre, több napig. Erre nagy szükségünk volt.

Fehérvári Titánok–UTE 3-4

   

Az Újpest izgalmas mérkőzésen győzött Székesfehérváron és megszilárdította harmadik helyét a tabellán.

Majdnem góllal kezdett a Fehérvár. Az első másodpercekben Just élesen belőtt korongja Hegyi Ádám korcsolyájáról kis híján a saját kapujába pattant. Vendégrészről a kilenc év után az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokba ellenfélként először visszatérő Benk Andrásé volt az első próbálkozás, de bombája elzúgott a kapu mellett. A Titánok játékán nem érződött a sok sérült és az EBEL-csapattal Linzben szereplő Kocsis, Reisz, Vincze trió hiánya, bátran és koncentráltan hokiztak Kóger István tanítványai. A 4. perc elején egy Láday-Hamvai összjáték végén a vezető gólhoz is közel jártak a hazaiak. Két újpesti emberelőny következett, de Scola Hebarék minden lövését magabiztosan hárította. A 16. percben Hegyi Ádám lökte rá a kapura Szabó Krisztiánt, a bekk gyorsan elnézést kért, ettől függetlenül következhetett az első fehérvári emberelőny. Ez mindössze 13 másodpercig tartott, mikor Láday kék vonalról leadott lövése Shupe-ról a hálóba vágódott (1-0). A Titánok kiváló harmadot produkáltak – 12-5-re nyerték a kapura lövéseket – és megérdemelt előnnyel mehettek a szünetre.

A középső harmadot is egy Benk-lövés nyitotta, ezúttal kaput is talált a volt fehérvári kedvenc. Scola azonban őrizte jó formáját, továbbra is magabiztos volt a kapuban, Hebar ziccerét is nagy bravúrral hárította. Sokkal jobban pörögtek a fővárosiak, mint az első harmadban, ennek a 24. percben meglett az eredménye, a kilépő Csányi Scola mamutja mellett lőtt a hálóba (1-1). Az újpesti egyenlítés után hazai emberelőn következett. Ezt a fórt is jól játszották meg Justék, de Sila is parádézott a kapuban, így hiába járt közel a gólhoz a Fehérvár, maradt a döntetlen. A kevés játékmegszakítás miatt villámgyorsan elrepült ez a játékrész, mindkét csapat gyors hokit játszott, nem unatkoztak a kilátogató szurkolók. A harmad végén egy-egy kiállítás miatt négy a négy ellen még jobban felgyorsultak az események. Fölénybe került az Újpest, a 39. percben Csányi lépett ki, elfektette Scolát, és második találatával megfordította az állást (1-2).

A Titánok nagy elánnal kezdték a harmadik harmadot, Sila azonban magabiztos volt a kapuban. Majd fordult a kocka, a lila-fehérek percei következtek. A 49. percben szépen kijátszott akció végén Tóth Gergő lövetett gólt Hebarral (1-3). A Fehérvár kétgólos hátrányban sem adta fel. Az 52. percben Varga Balázs lőtte ki a kapu jobb oldalát, egy gólra felhozva csapatát (2-3). Bő egy perccel később ugyancsak ő ért bele egy távoli lövésbe, a korong pedig Sila hasa alatt a kapuba vágódott (3-3). Úgy tűnt, csak hosszabbításban fog eldőlni a mérkőzés, amikor Sikorcin is beköszönt egykori csapatának, a Frolík lövése utáni kipattanót lőtte a hálóba (3-4). Az utolsó egy percre emberelőnybe kerültek a hazaiak, Kóger István a kapusát is levitte, de Sila kikapta a kapu felső sarkába tartó, felperdült korongot, így az eredmény nem változott. Az Újpest 4-3-ra győzött, 3 ponttal gazdagodott és megszilárdította helyét a tabella harmadik helyén.

Nagyon sajnálom a játékosaimat

   

A Titánokat mindkét edző dicséri veresége után is.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): Nagyon sajnálom a játékosaimat, mert hatvan percen át keményen harcoltak, mégsem szereztek pontot. A meccs első felében jobban játszottunk az Újpestnél, de a második harmadban elkövetett hibák miatt hátrányba kerültünk. Végig hittünk a sikerben, 1-3-nál sem adtuk fel. Sikerült is egyenlíteni, bíztam benne, hogy legalább a hosszabbításig eljutunk, de ez nem sikerült. Legalább egy pontot megérdemeltünk volna.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): A Fehérvár nagyon jól dolgozott az egész mérkőzésen, nagy kihívás elé állítottak minket. 3-1-es vezetésünk után percek alatt visszajöttek a meccsbe, kezdhettünk mindent elölről. A középső harmadban eldönthettük volna a meccset, talán akkor játszottunk a legjobban, sok helyzetet alakítottunk ki, de csak két gólt szereztünk. A karakterünknek köszönhetően a végjátékban sikerült újra gólt szereznünk és megnyernünk a mérkőzést.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 220 néző. Játékvezetők: Babic, Rencz, Árkovics, Soltész.
Scola: 89,2% (Lemay)
K
Sila: 87,0% (Ágoston)
Krogh, Sándor, Just, Shupe, Kiss P.
1
Hegyi, Gröschl, Dömötör, Dósa, Turbucz
Reiter A., Láday, Szabó K., Hamvai, Mazzag
2
Huba, Kiss D., Pápa, Virág, Hebar
Korbuly, Takács, Varga, Erdei, Balogh
3
Nagy N., Kovács, Benk, Sikorcin, Frolík
Imre, Tóth R.
4
Pokornyi, Nemes, Tóth G., Csányi
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:56 FHA PP Shupe Hamvai Láday
1-1 23:42 UTE Csányi Nemes Kiss D.
1-2 38:02 UTE Csányi Hebar
1-3 48:15 UTE Hebar Tóth G. Csányi
2-3 51:22 FHA Varga Just Szabó K.
3-3 52:42 FHA Varga Mazzag Szabó K.
3-4 57:15 UTE Sikorcin Frolík Huba
23 Kapura lövések száma 37
6 Kiállításpercek 12
Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum