Újpesten javítana a Debrecen

   

A DHK botladozik, és bár a helyzete közel sem kilátástalan, muszáj az erősebbektől elhozni a gyengébbek ellen elhullajtott pontokat.

Az UTE Dunaújvárosban aratott győzelmével értékes pontokhoz jutott, rögtön kettőt lépett előre a tabellán, feljött a harmadik helyre. A győzelem a taktikai és a fizikai felkészítésen múlt. Szilassy Zoltán fiai világos elképzelésekkel bírtak arról, hogyan szeretnék megnyerni a mérkőzést, és ehhez az első percek hazai dominanciája után tartották is magukat: elképesztően keményen védekeztek, befejezték az ütközéseket, csírájában fojtották el az Acélbikák támadásépítését. Az akciókban a Hebar, Frolik kettős állandó életveszélyt jelentett, akárcsak Benk András vagy Sikorcin, utóbbi sokadik meccsén jutott megint kapuvasig. Csányi Karolt külön ki kell emelni, utolsó öt meccséből négyszer betalált, de a legfiatalabbak – mint Pápa Márton vagy az 1999-es születésű Szalma Zsolt – is fontos pillanatokban tesznek hozzá a csapat teljesítményéhez.

A Dunaújvárosban mutatott taktika eredményes lehet a Debrecen ellen is, amely eddig nem a szakvezetés elvárásai szerint szerepel. UTE-val szembeni lemaradása 9 egység, ez vesztett pontok tekintetében hatra csökken. Hogy milyen kevésen múlnak idén a dolgok, jól jelzi, hogy a gólaránya eggyel még jobb is a DHK-nak, ehhez képest a tabellán négy hely választja el őket egymástól. Az UTE kitartóan üldözi a MAC, DVTK kettőst, miközben a debrecenieknek hátrafele is kell tekintgetniük. Mindeközben a DVTK-val és a MAC-cal szemben a lemaradás már 13-16 pont, ami nem nevezhető csekélynek, főleg ha tekintetbe vesszük, hogy 16 forduló alatt sikerült ezt összeszedni. A debreceniek nem vártak sokat, menesztették a komplett orosz vonalat a szakvezetésből, és érkezett a játékosok körében roppant népszerű Jason Morgan, aki tavaly bajnokságot nyert a Miskolccal. Idén is sietett leszögezni, hogy bár klubot váltva érkezett vissza Magyarországra, céljai nem változtak, a Debrecennel ugyanúgy meg akarja nyerni a MOL Ligát, ahogy tette azt a DVTK-val.

Nagy kérdés, hogy kanadai szakemberként mire megy az orosz vonallal a játékosok között, mennyire találják meg a közös hangot. Az eddigi kép felemás: a Magyar Kupában nyertek a MAC otthonában, majd a nemzetközi szünet utáni első MOL Liga-mérkőzésen hazai pályán kaptak ki a Titánoktól. A meccs után szűkszavúan nyilatkozó Morgan nem titkolta, már az UTE ellen lesznek változások. Érdekes lesz megnézni, mivel próbálkozik a szakember. Nagy mozgástere egyelőre nincs, az orosz játékosok viszik a hátukon a csapatot, miközben a magyar csatárok közül egyedül Hári Norbert és Németh Attila tartja a pont per meccses átlagot.

Utóbbi teljesítménye mellett nem érdemes szó nélkül elmenni, Debrecenben valósággal kivirult a 24 éves játékos. Tavaly a MAC-ban 43 meccsen 19 pontot ért el, idén 10 meccsen 6+7-nél jár. És nem is csak elöl hatékony, amit jól jelez a +11-es mutató. Mellettük szükség van a tavaly sokkal jobb formában játszó tapasztaltabb játékosok pontjaira is, emellett az UTE ellen kulcskérdés lesz, mennyire bírják a fizikai hokit. Az biztos, hogy mindkét csapat számára életbe vágó a három pont megszerzése.

UTE–Debrecen 5-1

   

A szépségdíjas gólok meccsét biztosan nyerték az újpestiek az elbizonytalanodó Debrecennel szemben.

Remek iramban kezdődött a mérkőzés, amelyen a kezdeményezést a debreceniek ragadták magukhoz. A 8. percben viszont Csányi gólja óriási pofonként hatott rájuk, elillant a magabiztosságuk, pontatlanná vált a játékuk, rengeteget hibáztak a védőharmadukban. Ezt pedig apránként újabb gólokkal torolta meg az UTE. Ahogy telt az idő, úgy vesztették el kedvüket is a debreceniek, érezni lehetett, hogy ezen az estén csak a lilák nyerhetnek. A mérkőzés utolsó szakasza gólpárbajjá változott, két újpesti találat között a vendégek is megszerezték a becsületgóljukat. Sok szép gól született a mérkőzésen, szubjektív értékelésünk szerint Hebar második, az UTE negyedik találata volt közöttük is a legszebb. Nagyon egyben levő csapatnak tűnt most az UTE, okosan, szépen játszik, már csak a nézők hiányoznak a lelátóról, ez a produkció több szurkolót érdemelne.

Az UTE az elmúlt 3 év legjobb harmadát játszotta

   

Az UTE edzőjével szemben a Debrecené elégedetlen és csalódott.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Azt mondtam a fiúknak, az elmúlt három év legjobb harmada volt a második – nagyobb különbséggel is győzhettünk volna. Sok helyzetet dolgoztunk ki, és végig nagy sebességgel játszottunk. Próbálunk ezen az úton maradni és tovább fejlődni.

Jason Morgan (vezetőedző, Debrecen): Az első hét-nyolc percben energikusan játszottunk, de a kapott gól után túlságosan akartunk, és sok egyéni hibát követtünk el. Nem voltunk határozottak a támadóharmadban, sokszor a passzt választottuk lövés helyett. Elégedetlen vagyok a játékkal, és csalódott, mivel az előző meccsen sem nyertünk. Nem értem, miért nem figyelünk oda jobban.

(Forrás: nso.hu)

Erste Liga, Megyeri út, 239 néző. Játékvezetők: Sós, Halassy, Váczi, Mizsák.
Ágoston: 96,6% (Sila)
K
Pleszkán: 90,2% (Gyenes)
Dósa, Hegyi, Dömötör, Hebar, Turbucz
1
Bezrukov, Szagyikov, Kocsetkov, Koszourov, Piszkunov
Huba, Kiss, Benk, Sikorcin, Frolík
2
Varga, Pados, Németh, Hári, Saluga
Nagy N., Kovács A., Nemes, Tóth, Csányi
3
Hetényi, Wéber, Vincze, Dancsfalvi, Berta
Pápa, Virág
4
Godó, Molnár
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Jason Morgan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:09 UTE Csányi Nemes
2-0 26:42 UTE Hebar Huba
3-0 33:22 UTE PP Tóth Nagy N. Hegyi
4-0 53:16 UTE Hebar Turbucz Dömötör
4-1 56:25 DHK PP Koszourov Berta Kocsetkov
5-1 57:49 UTE Sikorcin Turbucz Dósa
51 Kapura lövések száma 29
12 Kiállításpercek 18

Az UTE–Debrecen galériája

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum