Polcékkal megerősödve folytatja a Brassó

   

Csúcsrangadóra kerül sor Brassóban vasárnap. A jelentősen megerősödött erdélyieknél többen is a bajnok ellen debütálhatnak a szezonban.

Elkészült Patrik Polc, Gyenyisz Zabludovszkij és Jevgenyij Jemeljanyenko játékengedélye és felépült Bors Huba, így tovább erősödött a Brassó eddig sem gyenge játékoskerete. Martin Lacroix vezetőedző így a szezonban most először a bőség zavarával küzdhet, az immár hét benevezett légiós közül is ki kell hagyjon valakit, és a hazai játékosok közül is minden alkalommal tud majd pihentetni valakit. A Corona jelenleg a 4. helyen áll a ligában, de már 25 pontot vesztett, ami ahhoz képest, hogy az egyik legerősebbnek tartott játékoskerete van, meglepően sok. Ráadásul ezzel a játékoskerettel nehezen érthető vereségek is vannak a 7 között, például a Fehérvári Titánok elleni hazai pályán elszenvedett.

Megdöbbentő, hogy mennyire kétarcú a játékoskeret eddigi teljesítménye. Mintha lennének, akik a szerzett, és lennének, akik a kapott gólokért felelnek. Rengeteg, 52 gólt kapott már a Brassó, ezzel a mezőny közepén áll, és ez magyarázza azt is, hogy a vesztett pontokat nézve miért is vannak szintén a középmezőnyben. Igazából két csatár viszi a hátán a csapatot. Klempa és McDonald a MAC után Brassóban is ontja a pontokat, és húzza magával sortársát, Roberto Gligát, aki harmadik a házi ponttáblázaton. Viszont Mihály Árpád vagy Petres közel nem járul hozzá annyival a közöshöz, mint amennyivel korábban szoktak. Az is meglepő, hogy az eddig pályára lépett 21 mezőnyjátékos közül csak hétnek – Klempa, McDonald, Gliga, Nagy Csaba, Filip, Rawlyk, Balázs Zsombor – pozitív a +/- mutatója, miközben Nagy István -8-on, Bíró Ottó és Zsók pedig -6-on áll.

brasov-miskolc-5

Egészen más számokat látunk a vendég miskolciak nevei mellett. Galaniszék ebben a szezonban messze nem lőnek annyi gólt, mint egy éve, viszont eddig övék a legjobb védelem. Ennek megfelelően szinte mindenki pluszban áll a statisztikai mutatóiban, és a csapat is mindössze 11 pontot vesztett, ez a MAC-cal holtversenyben a legjobb teljesítmény. Kevésbé karakteres légiós sor támogatja a társaságot, mint az előző két évben, ugyanakkor például Paul Cianfrini szép csendben a többiek árnyékában meghúzódva már +17-nél jár, ennél jobbat senki nem tud a ligában felmutatni.

Az egész csapatra az jellemző, hogy szép csendben, fegyelmezetten, balhé nélkül mindenki tudja és teszi a dolgát, és a végén nyernek. Hogy mennyire sok múlik ezen a fajta összehangolt csapatmunkán, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Adorján Attila, a miskolciak fiatal, még nem egészen 20 éves kapusa jelenleg vezeti az egész MOL Liga kapusrangsorát, nyilván nem függetlenül attól, hogy mennyi és milyen minőségű támogatást kap a mezőnyjátékosoktól a védekezésben. Doug Bradley nagyon összerakta a csapatot, amelyben jó egy sornyi fiatal is egész sok lehetőséget kap. Vasárnap este azonban nem lesz egyszerű dolguk az eddigi erényeiket csillogtatni, kemény csata vár majd rájuk.

Brassó–DVTK Jegesmedvék 1-4

   

A címvédő brassói vendégjátéka során 4 perc alatt 5 gól született, amiből 4-et a vendégek szereztek.

Egy négyperces időintervallumra sűrűsödtek össze a Brassó–DVTK Jegesmedvék mérkőzés érdemi eseményei. A találkozó első 37 percében nem született gól, a szezon első meccsét játszó Polc és a miskolci Adorján egyaránt hibátlanul védett. Aztán viszont 35 másodperc alatt 2 gólt lőttek a vendégek, előbb Johnston, majd Ritó talált be. A brassói reményeket Klempa hozta vissza 10 másodperccel a harmad vége előtt, amikor Mihály Árpád passzából szépített. A harmadik játékrész első percében megint gyorsan kettőt lőtt a miskolci együttes, Sági a 13., Johnson az 59. másodpercben vette be Polc kapuját, akit lecseréltek a 4. gól után. A folytatásban Tőke hibátlanul védett, így a Jegesmedvék 4-1-re győztek.

A DVTK hihetetlen nyomást gyakorolt a védelemre

   

Doug Bradley az ellenfél dicsérete közben is visszafogottabb, szerinte a szerencsés két perc is kellett a győzelmükhöz.

Martin Lacroix (vezetőedző, Brassó): Mondták, hogy a Miskolc az egyik legerősebb csapat a MOL Ligában. Most játszottunk harmadszor ellenük, megerősíthetem, valóban ők az egyik legjobbak. Nagyon jól játszottak, rengeteg fejfájást okoztak nekünk, hihetetlen nyomást gyakoroltak a védelmünkre. De az egyéni hibáink miatt vesztettünk, amelyek egy része mentális eredetű volt. Nem tudtuk megtartani a korongot, és ezt a végeredmény pontosan tükrözi. A győzelmük minden tekintetben megérdemelt. Kapusunk, Parik Polc remekül dolgozott, félidőig ő tartott bennünket a meccsben, de ma ez sem volt elegendő nekünk.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK): Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. A Brassó remekül felépített, jó szerkezetű csapat, amelyet nagyon jó edző irányít. Volt két szerencsés percünk, amikor négy gólt tudtunk ütni. Ahogy vártuk is előzetesen, nagyon jó meccs volt, amelyen nagyon sok energia kellett ahhoz, hogy nyerni tudjunk. A kapusunknak nagyszerű napja volt, és ahogy mondtam, szerencsénk is volt, ez kellett a győzelemhez. Hosszú a szezon, meccsről meccsre haladunk.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1200 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csata, Bandi, Andre.
Polc: 84,0% (Tőke: 100%)
K
Adorján: 96,6% (Kiss)
Filip, Nagy I., McDonald, Mihály, Klempa
1
Láda, Leppanen, Galanisz, Magosi, Sági
Rawlyk, Nagy Cs., Molnár, Bíró G., Petres
2
Gőz, Cianfrini, Hajós, Tóth, Johnston
Imecs, Bíró O., Jemeljanyenko, Zsók, Péter
3
Joe, Vojtkó, Popovics, Ritó, Miskolczi
Csíki, Bíró M., Fodor, Tranca, Balázs
4
Kuqali, Szopos, Albert, Karda
Martin Lacroix, Keresztes Ottó
E
Douglas Bradley, Farkas Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 37:00 MIS Johnston Cianfrini Hajós
0-2 37:35 MIS Ritó Popovics Vojtkó
1-2 39:50 BRA Klempa Mihály
1-3 40:13 MIS Sági Galanisz Leppanen
1-4 40:59 MIS Johnston Cianfrini Tóth
29 Kapura lövések száma 32
0 Kiállításpercek 4

A Brassó–Jegesmedvék képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum