Kettészakadhat a liga Debrecenben

   

A hetedik hazaiak egy győzelemmel szépen elléphetnének a nyolcadik Fehérvártól a tabellán.

Jason Morgan sikeresen tért vissza Magyarországra a két hónapos lengyelországi kitérő után. Első meccsén azt a csapatot győzte le szerdán a Magyar Kupában, amely ellen edzőként eddig veretlen, hiszen az előző idény összes DVTK–MAC találkozóját megnyerte. Szombaton a Fehérvári Titánokat fogadja a Debrecen – és a két csapat között mindössze egy hely a különbség. Pontokban ennél nagyobb a differencia, de mivel szomszédos csapatok csatájáról van szó, egy hárompontos mérkőzéssel mindketten sokat nyerhetnek és veszíthetnek. A DHK jelenleg 15 meccs után 24 ponttal áll, a Titánok 17 meccsen 21 pontot szereztek. Ha a Debrecen nyer, szakadék nyílik a liga első hét és utolsó négy helyezettje között. Ha a vendégek hoznak el három pontot, tovább bonyolódik a tabella amúgy sem egyszerű képlete.

A Debrecen bombaformában várja a fehérváriakat, a MAC elleni kupagyőzelmet megelőzően a MOL Ligában is négymeccses győzelmi szériát futottak, sorrendben a Belgrádot, a Ferencvárost, az UTE-t és a miskolciakat győzték le. Pontjaik felét az utolsó négy meccsen szedték össze, ennek ellenére döntöttek úgy, hogy megválnak Jevgenyij Muhintól. A csapat életében meghatározó fontosságú, hogy mennyire lesz zökkenőmentes a váltás a két szakvezető taktikai elképzelései között. Mint a DHK közleménye fogalmaz, Jason Morgan élvezi a játékosok bizalmát.

A Fehérvár sem érkezik feltartott kézzel. A csapat szerdán Pesterzsébeten mutatta meg, mire képes, hiszen bár kikapott a Magyar Kupában, idegenben lőtt négy gólt, végig versenyben volt. A Fehérvár problémáit jórészt az okozza az idei bajnokságban, hogy miközben az élmezőnyt rendre meglepi, közvetlen riválisaitól folyamatosan kikap. Legutóbbi romániai túrájukon például a harmadik Brassó ellen győztek a Titánok, de a 9. és 10. Galati-tól és Csíkszeredától kikaptak. Ezt megelőzően is ilyen volt a minta: az UTE-t idegenben legyőzték, a Jegesmedvéktől pontot szereztek, ugyanakkor a Beogradtól hazai pályán kikaptak. A Debrecen ebből a szempontból különösen érdekes feladat elé állítja Kóger István tanítványait, hiszen a csapat kerete egyértelműen erősebb, mint azt jelenlegi helyezése sugallja. Talán a legjobban akkor teszik, ha rá sem néznek a tabellára.

Debrecen–Fehérvári Titánok 2-3

   

A fehérvári fiatalok győztek a DHK ellen, ezzel pontszámban beérték ellenfelüket. A piros-fehérek először szenvedtek vereséget Orlovval a kapuban.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, az első harmadban több mint kétszer annyit lőttek kapura, a 16 próbálkozásukból 1 gól született, a 8. percben Németh Attila talált be Lemay kapujába. A második játékrész elején 3 perc alatt 3 gól született, előbb Láday egyenlített, majd 70 másodperccel később Krogh találatával már vezettek a Titánok. Nem tartott sokáig a fehérvári fiatalok öröme, másfél percre rá Hári góljával újra döntetlen állt az eredményjelzőn. A kiélezett záró húsz perc közepén Varga Balázs megszerezte szezonbeli második gólját, ami mint kiderült, győztes találat lett. A Titánok 3-2-re győztek, ezzel pontszámban beérték a 7. helyen álló ellenfelüket.

Nagyon rosszul jöttünk ki ebből a meccsből

   

Jason Morgan, a Debrecen új edzője máris változásokat ígér.

Jason Morgan (vezetőedző, Debrecen): Nagyon rosszul jöttünk ki ebből a meccsből. Az 1. harmadban sorra hagytuk ki a lehetőségeinket, emiatt kellett bűnhődtünk a meccs végén. Az ellenfelünk rendkívül agilis, sokat korcsolyázó csapat volt, nem igazán tudtunk rajtuk fogást találni. Az UTE elleni mérkőzésen biztosan lesznek változások.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): Rendkívül tartalékos összeállításban léptünk ma jégre, hat meghatározó MOL Ligás játékosunk nem tudott velünk tartani. Ifi játékosokkal töltöttük fel a keretet, ezért is rendkívül értékes ez a győzelem. A fiatal játékosaink megérezték a lehetőséget és hasznos tagjai voltak a csapatnak. Nagyon fontosnak éreztük ezt a mai mérkőzést, igazi hatpontos derbi volt ez számunkra, hiszen a tabellán közvetlenül előttünk álló Debrecenhez látogattunk. A bajnokság közepén vízválasztó egy ilyen mérkőzés, hiszen ha kikapunk, kettészakad a mezőny, az ellőttünk lévők elléphetnek tőlünk. Ennek tudatában készültünk a mai mérkőzésre. Nem voltak jók az előjelek, sok a sérültünk és az EBEL-csapat utazása miatt a meglévő állományra és a fiatalokra kellett építenünk. Úgy gondolom, hogy akik lehetőséget kaptak, jó munkát végeztek és kiváló játékkal segítették a csapatot.

Forrás: DHK sajtóanyag, fehervarav19.hu

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 175 néző. Játékvezetők: Halassy, Gangel, Muzsik, Sipos.
Orlov: 88,5% (Gyenes)
K
Lemay: 94,4% (Scola)
Hetényi, Vorosnyin, Kocsetkov, Koszourov, Piszkunov
1
Krogh, Takács, Just, Shupe, Kiss
Varga A., Pados, Németh, Hári, Saluga
2
Szabó B., Láday, Erdei, Mazzag, Tóth
Wéber, Vincze P. T., Dancsfalvi, Berta
3
Korbuly, Sándor, Péter, Hamvai, Nagy A.
Godó, Molnár
4
Antal, Varga B., Sofron, Rokaly
Jason Morgan
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:09 DHK Németh Hári Saluga
1-1 21:50 FHA Láday Shupe Just
1-2 23:00 FHA Krogh Hamvai Sofron
2-2 24:30 DHK Hári Varga A. Németh
2-3 50:26 FHA Varga B. Hamvai Rokaly
36 Kapura lövések száma 26
6 Kiállításpercek 14
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum