Spiller Goalie Montoya vitte el a balhét és feláldozták

 

Egy kis lélektan következik.

A Montreal szárnyalt (most fontos az ékezet az első a-betűn), sorozatban aratott nyolc győzelmet, vezeti az összevont Kelet-Nyugat tabellát, első tíz meccsén kapott összesen 13 gólt. Carey Price-nak szinte csak edzésen lőnek gólt, míg váltótársa, Al Montoya – amikor eddig védett – brillírozott, hibátlan volt.

A Columbus ellen adott volt, hogy megint Montoya védjen, Price pihenjen.

Jött az első harmad, kapott két kapu mögül visszatett, kapásból meglőtt, fül mellé érkező gólt, majd egy megpattanót. Az első kettőt is csak bravúrral védhette volna, igaz, ha nem térdelve várja a lövést (a butterfly stílus…), akkor talán-talán nem megy be. Oké, nem kell cserélni, Carey maradj a cserepadon!

Második harmad, sorra jönnek az emberelőnyök a Blue Jacketsnek, és sorra lövi be ezeket. A védelem mintha a pályán sem lett volna. Öt gól esett ebben a periódusban. A nyolcadik gólnál Montoya nem reagál. Igaz, a korong szinte emberi testeken megy át, de azt sem érzékelte, hogy lövés van, azt sem, hogy feléje tart a pakk, és azt sem, hogy gól. Érdemes a nyolcadik gól, a halál című történetet megnézni párszor. Teljes KO! Mind a Montrealnak, mind Montoyának.

Agyilag zokni állapotban megy be minden vendég az öltözőbe. Montoya maradj, Price-t ma nem áldozzuk fel a Columbusi Szentély Oltárán! Véres Bárány nem lesz belőle! Montoya marad, és kap még kettőt. Tíz. Kiszámolták a Montrealt.

A Canadiens most 39 perc alatt kapott nyolc gólt, előtte 600 percen át 13-at. Micsoda Kovács Néni-Litvánia kosárlabda-mérkőzés.

Ha nem Price-nak hívnák a Montreal első számú kapusát, akkor Montoya kb. az 5-6. gól után lejön. Viszont ezen az estén a Blue Jacketsnek minden bejött. 40 lövés, 10 gól.

Ha Price kezdett volna, akkor az első harmad után lejön, 0-3-nál. Annyi elég lett volna agysejtrombolásból.

A Montreal drukkerek emlékeznek 1995. december 2-re. Az ősi rivális Detroit látogatott a Canadienshez. Patrick Roy kezdett, 11-1 lett a vége a Red Wingsnek. Roy 26 lövés, 9 kapott gól. Már előtte le akart jönni, de nem hagyták, mert a Detroit elleni meccset nézte az egész ország. A kilencediknél az ütőt a cserepadra dobva ment le, a szurkolók is kikezdtél. Pár nap múlva elcserélték a Coloradóhoz az ikont, és még abban a szezonban bajnok lett az Avalanche-csel.

Most a Canadiens bevállalt egy 10-0-t Price miatt. Ha már az első harmad elment, és a második meg katasztrofális volt, akkor ennek így kellett történnie.

Kérdés, mennyire marad benn a mezőnyjátékosokban ez a gyalázat. Vagy jön Price legközelebb, és mint egy jó sminkes, a teljesítményével elfed, eltakar mindent, vagy majdnem mindent. Mert ha megint jön egy nyolcas győzelmi sorozat, akkor ennyit megért, még ha az NHL-ben durva, amikor két számjegyű a különbség.

A nyolcadik gólt mindenki nézze meg párszor. Montoya még most sem tudja, hogy gólt kapott abban a pillanatban. Kifejező angolul: eight-nothing, valóban, nyolc és semmi.

És az összefoglaló:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum