Erdélyből hat pontot kell elhozni a rájátszásért

   

A DAB Csíkszeredában kezdi első erdélyi túráját, amelyet idén egy al-dunai kirándulással spékelnek meg a csapatok. Kritikus lehet a rájátszás szempontjából, hogy mennyi pontot tudnak innen elhozni.

Ezt – akárcsak a címben szereplő kategorikus imperatívuszt – nem mi, hanem a DAB elnöke, Azari Zsolt nyilatkozta a Digi Sporton még a múlt héten. Az idei MOL Liga esélyeit illetően általánosságban szólva azt mondta, hogy nagyon éles versenyre lehet számítani, a rájátszás is sokkal izgalmasabb lesz szerinte, mint tavaly volt, több 6-7 meccses összecsapással. Éppen ezért pedig kiemelten fontos, hogy a tabella első felében tanyázó csapatok közül ki, hány pontot hullajt el a papíron gyengébbek, a táblázaton aktuálisan mögöttük állókkal szemben. Ezek után, de még a MAC elleni rangadó előtt, arra a következtetésre jutott, hogy ha ez igaz, akkor a rájátszásba igyekvőknek legalább hat ponttal kell zárni egy-egy erdélyi, romániai túrát, különben könnyen bajba kerülhetnek.

Mivel a klubelnök szavaira általában érdemes odafigyelni, ezért megnéztük, hogy a magyar csapatok közül ki, hogyan teljesített eddig. Nos, a hét magyarországi csapatból eddig 5 járt a Csíkszereda, Brassó, Galati hármasnál, a DAB-on kívül még a Debrecen sem utazott hozzájuk. Az öt csapatból a DVTK és a Fradi tudott hibátlan mérleggel hazajönni, előbbi magabiztos, 3-10-es gólaránnyal, bár a Brassó ellen Galaniszék is megizzadtak, 1-0-ra nyertek. A Fradinak semmivel sem ment könnyebben a Brassó ellen, 5-3-ra nyertek, de az utolsó gólt emberhátrányból, üres kapura érték el. Viszont a Galati-cal és a Csíkszeredával egyaránt megszenvedtek, mindkettőt 3-2-re győzték le, így gólarányuk 11-7 lett. Érdekes módon a miskolciakhoz hasonlóan a MAC és az UTE is képes volt 10-10 gólt lőni, de nekik ez kevés volt a hibátlan mérleghez, mindketten Brassóban kaptak ki, de a 6 pontjuk azért meglett. Érdekes módon legszorosabbra mégis az ötből legalacsonyabban rangsorolt csapat, a Titánok túrája sikerült, a Brassó és a Galati ellen hosszabbításban buktak el, a Csíkszereda ellen büntetőkkel nyertek. Megnéztük, hogy a sorrendnek van-e bármi jelentősége, de úgy találtuk, hogy nem sok. A Brassót vagy első vagy harmadik ellenfélként kapták a csapatok, mindkét esetben volt példa győzelemre és vereségre egyaránt. Egyedül a DVTK lógott ki a sorból, ők Galati-on kezdtek, onnan mentek egy nap szünet után Szeredába, majd vissza Brassóba.

DVTK Titánok FTC MAC UTE
Brassó 0-1 2-1 H 3-5 2-1 4-1
Galati 2-5 3-2 H 2-3 1-3 3-6
Csíkszereda 1-4 2-3 B 2-3 3-6 1-3
Pont 9 pont 4 pont 9 pont 6 pont 6 pont
Gólarány 3-10 7-6 7-11 6-10 8-10

 

A DAB a Csíkszeredával kezd csütörtökön, majd pénteken a Galati-cal játszik, vasárnap pedig a Brassó ellen végez. A csapat jó formában van, az elmúlt hete parádésra sikerült. Előbb a Ferencvárost verték 8-1-re, majd a Fehérvárt a Magyar Kupában szorosabban, szombaton pedig történetük első győzelmét szerezték a MAC-cal szemben. Kiváló formában vannak tehát, az a kérdés, hogy mi marad ebből idegenben. Hatványozottan szükségük van a soron következő 9 pont megszerzésére, hiszen bár a tabellán jól állnak, ha nem tudnak javítani azon a teljesítményen, amelyre az ellenfeleik otthonában képesek, akkor a rájátszás is veszélybe kerülhet, nem beszélve arról az esetről, hogy ha ott nem kapják meg a pályaelőnyt, akkor szintén idegenben kell majd virítaniuk. Ha Szeredában megszerzik a három pontot, akkor viszont nem csak a Fradit előzhetik meg az ötödik helyen, de pontszámban beérhetik az UTE-t is és egyszeriben az élmezőnyt üldöző csoport legelején találnák magukat.

A DAB-bal ellentétben a Csíkszereda nincs jó formában, egészen pontosan kilenc meccse még pontot sem szereztek. Utolsó előtti helyen állnak a tabellán, de egy meccsel többet is játszva is pusztán három pont az előnyük a ligaújonc Beograddal szemben. E páratlan negatív széria nem hagyta érintetlenül a csapatot, előbb a légiósok egy részétől váltak meg, majd igazoltak két kazah válogatott csatárt. Velük kapcsolatban azt az információt kaptuk, hogy továbbra is vízumra várnak, csütörtökön még aligha lépnek pályára. A változásoknak azonban itt még nem volt vége, a héten érkezett a hír, hogy lemondott a klub menedzsere, Póra Róbert, aki a továbbiakban csak támogatóként áll a csapat mögött. A helyzet tehát több mint nehéz, de előbb-utóbb el fognak indulni felfelé a lejtőn a kék-fehérek, ebben mindenki biztos lehet. Kérdés, hogy ez már csütörtökön megtörténik-e vagy várni kell még rá egy-két játéknapot.

dsc_7388

Tom McCarthy (vezetőedző, Csíkszereda): “E gödörből csaj úgy tudunk kijönni, ha csapatként, egységesen játszva állunk fel a pályára és nem egyénekként. Ez csapatjáték. Itt nem egy valaki tehet azért, hogy ebből kimásszunk, hanem egymásért kell játsszunk, egymást kell segítsük úgy hátul, mint elől. Csak ez lehet a kulcsa annak, hogy megállítsuk ezt a folyamatot.”

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): A Csíkszereda sokkal erősebb csapat annál, mint azt a táblázaton elfoglalt helyezése egyébként sugallná. Óriási meccsre készülünk ellenük, fegyelmezettnek kell lennünk, ugyanakkor önbizalommal telve kell játszanunk. Ezen felül 60 percen keresztül kell koncentrálni, ez elengedhetetlen a sikerhez. Isten segedelmével 9 pont elérése a célunk, mint mindig, most is minden meccset meg akarunk nyerni, továbbra is ez a célunk. Idővel kiderül, mi valósul meg belőle, egyelőre csak az előttünk álló meccsel foglalkozunk. Videós elemzés is lesz, megbeszéljük a taktikát, mint mindig, és szerda este még edzünk egyet a Vákár jegén is. 120%-ig hiszek a játékosaimban!

SC Csíkszereda–DAB 2-4

   

A Sportklub zsinórban a 10. meccsét vesztette el. 16 forduló alatt mindössze 2-szer nyert a patinás erdélyi csapat.

A dunaújvárosiak többek között egy csíkszeredai csatárnak, Becze Tihamérnek köszönhetően győztek egy sportszerű mérkőzésen a Sportklub otthonában.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, az első harmadban kétszer játszhattak emberelőnyben, a másodikat kihasználták Lanceleve révén. A 28. percben újra eredményes volt a kanadai csatár, újfent Spafford és Farkas jegyezték a gólpasszokat. A folytatásban viszont már nem kapott több gólt Duschek Dávid. A dunaújvárosiak még a középső játékrészben szépítettek, a záró húsz percben pedig még hármat lőttek Onodinak. A DAB 4-2-re nyert, Dansereau és Becze egyaránt 2-2 gólt szerezett.

A mérkőzésen mindössze 4 kisbüntetést osztottak ki a játékvezetők. Győzelmükkel a piros-fehérek előreléptek a 4. helyre a tabellán, míg a Sportklub az utolsó előtti helyen maradt.

Becze DAB 2016_17

Fotó: Mudra László (jkb.hu/MJSZ)

Megverettük saját magunkat

   

A 2,5 perc alatt bekapott 3 gól elkeserítette a Sportklub edzőjét.

Tom McCarthy (vezetőedző, Csíkszereda): Az első két felvonásban az előzetes meccsterv szerint játszottunk és nem is tettük ezt rosszul. A harmadik harmad elején pár perc alatt elveszítettük a meccset. Megverettük saját magunkat.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Minden mérkőzés nagyon nehéz ebben a ligában, ez hatványozottan igaz, amikor egy hosszú út után vagy. A hazai csapat nagyon jól játszott és kihasználta azt, hogy az első harmadban nagyon álmosan játszottunk. A második harmadra sikerült helyrerázódnunk, majd az utolsó felvonásban a remek versenyszellemnek köszönhetően megfordítottuk a meccset.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1500 néző. Játékvezetők: Csomortani, Sikó, André, Péter.
Onodi: 89,7% (Ruczuj)
K
Duschek: 94,3% (Lajcs)
Papp, Campbell, Antal Zs., Molnár Zs., Molnár Z.
1
Ozols, Hruby, Dansereau, Cseter, Azari
Wood, Korenko, Lanceleve, Spafford, Farkas
2
Pfeil, Ölander, Becze, Borbás, Kaszkov
Salló, Gecse, Péter, Moldován, Bíró
3
Lencsés, Ladigin, Németh, Szepessy B., Léránt
Bors, Geréb, Egyed, Rokaly
4
Lévai, Tanka, Mátyásy, Odnoga, Nagy
Tom McCarthy, Nagy Béla
E
Lee Gilbert, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:38 SCC PP Lanceleve Spafford Farkas
2-0 27:52 SCC Lanceleve Farkas Spafford
2-1 32:57 DAB Dansereau Azari Cseter
2-2 41:47 DAB Becze Kaszkov
2-3 43:41 DAB Dansereau Cseter Azari
2-4 44:23 DAB Becze Kaszkov Pfeil
35 Kapura lövések száma 39
2 Kiállításpercek 6

A Csíkszereda–DAB galériája

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum