Zsinórban ötödször vendégeskedik a MAC

   

Egyre jobban belejön a MOL Ligába a szerb HK Beograd, és így egyre több nehézséget okoz ellenfeleinek. Kérdés, ez egyelőre mire elég a MAC ellen.

Két hete a Ferencváros-DVTK páros ellen játszott utoljára hazai jégen Christer Dreberg csapata, és keményen megszorongatta mindkettejüket. Bár pontot egyszer sem szerzett, de komoly nehézségeket okozott az élmezőnyhöz tartozó ellenfeleknek, akiknek komolyan meg kellett küzdeniük a három pontért. Ezen a hétvégén hasonló kaliberű feladat előtt állnak Turcotte-ék, hiszen pénteken a MAC, vasárnap pedig az UTE érkezik Belgrádba. A legutóbbi hazai meccsek után az elmúlt hétvégén magyarországi túrán járt a csapat. Debrecenben a 6-0 után immár nagyon csalódott volt Dreberg mester, akinek a hangulatát a másnapi fehérvári pontszerzés dobta fel. Azon a meccsen igen közel állt a 3 ponthoz is a szerb újonc, a Fehérvár szerencsével egyenlített a végjátékban, és aztán a hosszabbításban a második pontot is hozzátette.

Minden mérkőzés egyben lecke is a szerbeknek, akik most tanulják a gyorsabb játékot, amely nagyobb sebességet, komolyabb figyelmet és gyorsabb gondolkodást igényel. A csapat legnagyobb baja, hogy igazából egyetlen játékos viszi a hátán. Hugo Turcotte szinte minden meccsen betalál a kapuba, az utolsó helyezett csapatban 14 mérkőzésen 17 gólt szerezni nem mindennapi teljesítmény. Mögötte a két legértékesebb játékos egyelőre a hazai Filipovic és Vucurevic. A húzóembernek szerződtetett légiósok közül a többiek szerényen megbújnak a mezőnyben, egyelőre sajnos nem sok kiemelkedőt láttunk tőlük, pedig ha összekapnák magukat, jobban állhatna a Beograd a tabellán. A svéd útlevéllel szezon közben érkezett Danijel Despotovic szerződtetése viszont még lehet jó húzás, egyelőre meccsenként egy pontot hoz, bár elég rossz a +/- mutatója. A csapat kerete továbbra is elég foghíjas, több játékos is kihullott a rostán. A legutóbbi mérkőzések óta Fehér Jovan és Ivan Glavonjic távozott a szlovén bajnokságban játszó Crvena Zvezdához, ahol több játéklehetőséget kaphatnak. Így jelen pillanatban 15 szerb és 6 légiós van a keretben, de a szlovén David Sefic eddig még egyszer sem tudott jégre lépni sérülése miatt. Ugyanakkor a védelembe jól jönne egy masszív légiós védő, aki számára nem szokatlan a MOL Liga tempója vagy esetleg az annál is gyorsabb játék.

A péntek esti vendég MAC is az elmúlt szombaton játszott utoljára. Akkor emlékezetes mérkőzésen szenvedett vereséget Dunaújvárosban, úgy, hogy az Acélbikák sorozatban 5 gólt lőve fordítottak, és a megszerzett előnyükkel sikerült jól gazdálkodniuk a végjátékban. Nem is annyira a vereség ténye volt meglepő, hiszen a liga eléggé kiegyenlített, hanem az, hogy a taktikai fegyelméről és céltudatos, sallangmentes játékáról ismert Majoross-csapat ennyi gólt hagyott megválaszolatlanul sorozatban. A Tüskecsarnokban nincs jég egy ideje az asztalitenisz Eb miatt, ezért a MAC sorra idegenben lép jégre. Ez a széria a hétvégén ér véget, de tény, több mint egy hónapig nem lép jégre hazai pályán a tavalyi újonc.

Az elmúlt egy hétben a szakmai stáb bizonyára tüzetesen kielemezte azokat az okokat, amelyek a meglepő és katasztrofális szakaszhoz vezettek Dunaújvárosban, és abban is biztosak lehetünk, hogy mindent elkövetett azért, hogy a csapat ne kerüljön még egyszer hasonló helyzetbe. Az újvárosi vereség valószínűleg arra is jó lesz, hogy nehogy véletlenségből lebecsülje valaki is a szerb ellenfelet, akiről a csapat utolsó emléke az október eleji 7-2-es győzelem. Day Chief és Somogyi sérülés miatt hiányzik majd a vendégcsapatból.

A mérkőzést a szerb sportadó, az Arena Sport 4-es csatornája élőben közvetíti.

HK Beograd–MAC Budapest 3-4

   

Ismét hősies meccset játszottak a szerbek, de pontot ezúttal sem sikerült szerezniük.

A MOL Liga-újonc Belgrád megnyerte az első harmadot a tavalyi szezon döntőse ellen, és bár a második menetet simán hozta a magyar főváros legerősebb csapata, sőt a harmadikban háromgólos előnyre tett szert, a nagy izgalmak mégis az utolsó pillanatokra maradtak. A hazai Árvay Dávid találatára négy válaszuk volt Majoross Gergely tanítványainak – háromszor védők voltak eredményesek, Mestyán István duplázott, Sean Escobedo is feliratkozott az eredményjelzőre, rajtuk kívül Nagy Gergő örülhetett még –, ám Dimitrije Filipovic előbb közelebb hozta csapatát, majd kapuslehozatalos szituációban egyre csökkentette a különbséget. Az egyenlítés nem sikerült, 3-4-nél véget ért a történet. A sztori része, hogy rengeteg kisbüntetést ítéltek a játékvezetők, összesen 40 percnyit, és egy kivétellel végig is mentek ezek. Magyarán: öt az öt elleni játékra alig volt mód volt ezen az estén.

Sokadszorra írhatjuk: a HKB immár bárkinek érdemi ellenfele bír lenni, de az igazi áttörés várat magára. Előbb-utóbb bizonyára az is be fog következni.

Meccsről meccsre fejlődünk

 

A MAC viszont továbbra is szenved, hiába dolgozik keményen.

Christer Dreberg (vezetőedző, HK Beograd): Az első harmadban kiválóan játszottunk, a játékosaim keményen dolgoztak, utána viszont elkezdtük gyűjteni a kiállításokat, amelyekkel nem mindig értettem egyet. Meccsről meccsre fejlődünk, most is bizonyítottuk, hiszen az első és a harmadik játékrészben versenyben álltunk az éllovassal.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Nem tudom, mi történik, de keményen dolgozunk. Annak örülök, hogy az első harmad után magunkhoz tértünk, és nyertünk.

Erste Liga, Ledena dvorana Pionir, 2016. okt. 28., péntek. Játékvezetők: Fazekas, Haszonits, Perduv, Kis-király.
Trifonov: 90,0% (Rankovic)
K
Bálizs: 85,7% (Arany)
Anic, Brkusanin, Vucurevic, Filipovic, Turcotte
1
Escobedo, Pozsgai, Könczei, Booras, Jubinville
Crnogorac, Árvay, Despotovic, Bjelogrlic, Saliji
2
Ruikka, Mestyán, Nagy G., Kovács Cs., Keresztury
Novakovic U., Podunavac, Kerezovic, Novakovic P., Szabados
3
Kovács B., Vokla, Roczanov, Nagy K., Terbócs
Zwick
4
Fejes, Bödök, Silló, Tóth R., Schmál
Christer Dreberg, Nemanja Jankovic
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:05 BEO Árvay Vucurevic Crnogorac
1-1 20:59 MÚB Mestyán Nagy G. Ruikka
1-2 32:22 MÚB PP Escobedo Jubinville
1-3 43:07 MÚB Nagy G. Kovács Cs. Kovács B.
1-4 46:34 MÚB Mestyán Ruikka Nagy K.
2-4 48:07 BEO Filipovic Crnogorac Vucurevic
3-4 58:45 BEO EN Filipovic Despotovic Crnogorac
21 Kapura lövések száma 40
24 Kiállításpercek 18
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum