Az UTE októberi veretlenségét vennék el a Titánok

   

Szinte hibátlan meccsre lesz azonban ehhez szükség, a liga egyik legjobb formában lévő alakulata ellen.

Hétfőre egy meccs maradt a MOL Ligában, melyen az UTE fogadja a Titánokat. A lilák jelenleg negyedik helyen állnak, de vesztett pontok tekintetében máris harmadikok a négy meccsel többet játszó Brassót megelőzve, a Dunaújvárosban botló MAC-ot is megközelíthetik két pontra egy hárompontos győzelemmel. A Titánok a középmezőny alján helyezkednek el, két pontra lemaradva a Debrecentől, de viszonylag kényelmes előnnyel a Galati, Csíkszereda, Beograd alkotta hármashoz képest. Az UTE októberben még veretlen, ötmeccses győzelmi szériáját éppen a fehérváriak elleni hazai meccsével kezdte október 2-án. Ennek során két izgalmas meccset játszottak a DAB-bal, 4-3-ra győztek a Szereda ellen, legutóbb pedig Debrecenből mínusz háromról fordítva nyertek. A cél egyértelműen az lehet, hogy a válogatott szünetig hátra lévő három meccsen 9 pontot gyűjtsenek be a Titánok, a Debrecen és a Beograd ellen.

A fehérvári fiatalok ellen ezzel együtt kemény meccsre készülhetnek, Kóger István fiai a legutóbbi három találkozójuk egyikéről sem távoztak pont nélkül, egyszer sem végeztek rendes játékidőben, a Fradi és a Beograd ellen el tudták hozni a pluszpontot a hosszabbításban, a miskolciaktól azonban kikaptak. Masszív csapatot alkotnak, ahol kezd összeállni a védekezés, a kontráikban pedig mindig benne van a gól, feltehetően idegenben is elsősorban a betonkemény védelem megszervezése lesz az elsődleges feladatuk. De fontos lesz az is, hogy ha támadásra nyílik lehetőségük, azt se fejetlenül tegyék, a két csapat legutóbbi találkozásakor sikerült elérni ugyanis azt a negatív bravúrt, hogy egy emberelőnyből két gólt is kaptak, hajlamosak túlságosan is kinyílni a speciális játékok során, ezt láthattuk más csapatok ellen is. Szintén a legutóbbi meccs tapasztalata, hogy az UTE negyedik sora is életveszélyes lehet, legutóbb Turbucz két asszisztot szerzett, Dömötör gólt lőtt, de a Debrecen ellen is Dósa 1+1-et ért el, Dömötör is gólt lőtt. Kevesen gondolták volna, hogy a szezon harmadához közeledve utóbbinak több gólja lesz, mint a klub ikonjának, Sikorcin Ladislavnak. Egyáltalán nem elég tehát a Benk, Frolík, Hebar alkotta első hármast semlegesíteni, pedig ahhoz is emberfeletti teljesítmény szükséges. Egyszer már közel álltak a feladathoz a fehérváriak, jelenlegi formájuk alapján egyáltalán nem lehetetlen, hogy a fegyelmezettségen javítva, másodjára pontot vagy pontokat szerezzenek a Megyeri úton.

UTE–Fehérvári Titánok 2-3

   

A vendégektől a legfontosabb 6-7 játékos hiányzott, de a helyükre lépő 1997-99-esek hatalmasat küzdöttek, okosan játszottak. Mindkét csapatnak jutott pont, megszolgált a Volán-győzelem.

Kóger István ismét nagyon fiatal csapatot tudott felállítani. A hazai játékosok közül öten is az EBEL-csapatban mentek az Innsbruck ellen Székesfehérváron, a légiósok közül ráadásul hiányzott elölről Shupe, így három légióssal állt fel a Volán. A többi helyre junior és ifjúsági korú játékso került, akik ismét kiválóan vizsgáztak, az igen erős UTE otthonában is.

Az első harmadban élvezetes játékot láthattunk, a kapuk felváltva forogtak veszélyben, mindkét kapus kiválóan nyújtózkodott többször is, ez is alaposan közrejátszott abban, hogy gól nem esett.

A sportszerű, nyugodt meccsen összesen egy kiállítást ítéltek a bírók, azt Krogh révén kihasználta a vendégcsapat. A 21. percben 0-1 állt a táblán. A Fehérvár a második harmadban is ügyesen vezetett ellentámadásokat, nem egyet, nem kettőt, de az UTE azért sokat tett az egyenlítésért. Amit a 26 percben Hebar hozott el a liláknak, egy erőszakos betörés végén a kipattanót tette vissza, bár kisodródva, de pontosan. A kapus fejvédőjéről pattant a kapuba a korong. 1-1-gyel mentek a második pihenőre a felek, a Fehérvár végig partiban volt az UTE-val. El kell mondani, hogy Szilassy Zoltán is bátran rakott be saját nevelésű fiatalokat a sorokba.

A harmadik harmadban az UTE jobban tudta uralni a játékot, mint addig. A gól mégis egy zseniális egyéni megmozdulásból született. Csányi Karol Ladányi-szögből tréfálta meg a kapust, az alapvonalról pattintotta kapuba a korongot, ehhez Lemay hátát, vállát is felhasználta. A hazaiak lezárhatták volna a meccset, több nagy helyzetük volt, mint ellenfelüknek, szólókat tudtak vezetni, 2 az 1 elleni helyzeteket kialakítani, de ezek nem mentek be. A fehérvári fiatalok egész meccses erőfeszítéseit egy általuk szerzett negyedik soros gól koronázta meg. Ráadásuk mint később kiderült, a 17 éves újonc Péter Andor passzából lőtt gólt a 18 éves Tóth Renátó, akinek ez volt az ötödik MOL Liga-meccse. Ezzel a két pont megszerzését alapozták meg a srácok. 2-2 után mindkét csapat előtt alakult ki nagy helyzet, a legnagyobbat az 57. percben Szász Norbert hagyta ki, aki szögről néhány centivel vétette el a jobb alsót. A hatvan perc 2-2-vel ért véget.

A Volán végigtámadta a 3 a 3 elleni hosszabbítást, megérdemelten nyerte meg a meccset. Láday cselezett ügyesen, a védők nem elég keményen támadták meg, a lövése megpattant Kiss Dániel ütőjén, így lett jó: Sila pedig szerencsétlenül épp ott emelte a mamutot, ahová a korong csorgott, így a kapuban kötött ki a pakk. 2-3 lett a vége, a Volán elvette az UTE októberi veretlenségét, megszakította ötmeccses győzelmi szériáját. Nagyon megérdemelte a győzelmet a vendégcsapat, mert összességében többet tett érte.

Ennyit is érdemeltünk, nem többet

   

A Fehérvár hihetetlenül keményen dolgozott. A második, harmadik, negyedik sora zseniálisan játszott.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Az első harmadban sokkal magasabb volt az energiaszintünk, mint amennyi kapura lövést ebből realizáltunk, nem volt effektív a csapat. A második harmadban abszolút loptuk, csaltuk a hokit. Hét létszámfölényes kontrája volt az ellenfélnek, ez nonszensz. Ha Ales Sila akkor nem így fog, akkor ott eldönti a Volán a meccset. Mindenki előrement a meleg zónákba, ebből kaptuk az ellentámadásokat. A Fehérvár hihetetlenül keményen dolgozott. Minél fiatalabb csapattal jön ide vagy bárhová valaki, az biztos, hogy a munkamorál magasabb lesz. Bizonyítani, tenni akarnak, az energiaszintjük megvan hozzá. Ellenfelünk ma egyszerű dolgokat csinált, ez a másik, ami hiányzott ma a játékunkból, hogy nem voltunk egyszerűek, többet akartunk csinálni, mint amit a játékhelyzet megkívánt volna. Húsz percet elajándékoztunk, a fiatal ellenfél küzdött az utolsó leheletéig, ez lett belőle ma, egy izzadságszagú egy pont, ennyit is érdemeltünk, nem többet. Most következik egy hosszú éjszaka az edzőknek, ki kell elemezni videón ezt a mérkőzést, holnap meg fogjuk mutatni a csapatnak a problémákat, és nagyon gyorsan el kell felejteni azokat a rossz szokásokat, amiket ma látott a közönség tőlünk.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): Mind a két csapat nagyon jól játszott. Az újpestieknek gyors forgatásait a védekező harmadunkban elég nehezen tudtuk levédekezni, többször is lukassá váltunk, de amikor kellett, akkor volt egy igazán jó kapusteljesítményünk. Azok a mérkőzéseink, amikor nem kapunk vissza EBEL-játékost, amikor nem teljes a csapat, akkor a kiegészítő emberek egyszerűen átvállalják a munka nagy részét, és elhiszik, hogy rájuk szükség van. Ezen a mérkőzésen is láttuk, hogy a második, harmadik, negyedik sorunk zseniálisan játszott, borzasztó sok munkát beletettek a meccsbe. Azt gondolom, hogy összességében egy jó meccsen megérdemelten jutottunk pontokhoz.

Erste Liga, Megyeri út, 213 néző. Játékvezetők: Kincses, Gangel, Váczi, Muzsik.
Sila: 90,3% (Ágoston)
K
Lemay: 95,9% (Scola)
Huba, Kiss D., Dömötör, Dósa, Turbucz
1
Krogh, Korbuly, Just, Pillók, Vizi
Hegyi, Gröschl, Nemes, Sikorcin, Tóth G.
2
Imre, Láday, Hamvai, Mazzag, Balogh
Nagy N., Kovács, Frolík, Csányi, Hebar
3
Arany, Reiter A., Varga, Szász, Sofron
Pokornyi, Szalma, Virág
4
Takács, Kiss P., Tóth R., Péter
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Kóger István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 20:45 FHA PP Krogh Just Pillók
1-1 26:15 UTE Hebar Csányi Nagy N.
2-1 48:15 UTE Csányi Huba
2-2 49:48 FHA Tóth R. Péter
2-3 61:24 FHA Láday Just Vizi
49 Kapura lövések száma 31
2 Kiállításpercek 0

Az UTE–Volán képei

 

Az UTE–Titánok góljai

   

A Csányi-találat megtekintése esztétikai okokból ajánlott.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum