Jó úton jár a magyar jégkorong

   

Magyarország előbb-utóbb megragad az A csoportban ? legalábbis Andrej Hebar szerint, akit a hét MOL Liga-játékosának választott az MJSZ.

Az UTE kiváló szlovén légiósa 3 góllal vette ki a részét csapata két legutóbbi győzelméből, amelyek közül az egyik ráadásul a pluszpontot jelentette a Dunaújváros elleni hosszabbítás során. A lilák ötmeccses sikersorozatban vannak, ennek köszönhetően felkapaszkodtak a dobogó harmadik fokára. A szlovén válogatottban több mint hatvan találkozón jégre lépett ? és közel 300 EBEL-összecsapás rutinjával is rendelkező ? 32 éves támadó a Hebar?Benk?Frolik trió tagjaként 6+9 pontnál tart a magyar bázisú bajnokságban.

Hebar UTE 2016_17

Van két idézetünk a szövetség honlapján vele készített interjúból.

Az egyik: ?Nagyon meglepett, hogy milyen jó program működik itt, ahogy végbemegy a fejlődés, hogy ilyen saját bázisú ligája van Magyarországnak. Sok szempontból jóval a szlovén jégkorong előtt tart. Időigényes folyamat ez, de úgy gondolom, előbb-utóbb Magyarország megragad az A csoportban. Már csak azért is biztos vagyok ebben, mert a feltételek, a fiatal játékosok mind magukban hordozzák ezt a potenciált, vagyis jó úton jár a magyar jégkorong.?

Hebar UTEBRA

A másik: ?Nagyon jól érzem magam Budapesten, szuper város, minden alkalommal, amikor a belvárosban járok, rácsodálkozom, hogy milyen szép. Ugyanakkor mi jégkorongozni jövünk ide, ez a munkánk, hogy jól teljesítsünk és ehhez adott is minden feltétel. Anyagilag is minden tökéletes, nem kell amiatt aggódni, hogy időben megérkezik-e a fizetés, mert minden alkalommal ott van a bankszámlán. Ez alapvető dolognak tűnik, de számomra ? főleg, hogy egyre idősebb leszek ? nagyon fontos és bizony játszottam már olyan csapatban, ahol ez nem ment olyan gördülékenyen, és nem volt kellemes tapasztalat. Amikor viszont minden így összeáll, mint itt, akkor minden reggel nyugodtan ébredsz és boldogan mész edzésre, mert semmi mással nem kell foglalkoznod, csak a jégkoronggal.?

A további Hebar-mondásokért kattintsanak ide.

Az idei szezonban eddig a hét játékosai voltak:

1. hét: Arany Gergely (MAC)
2. hét: Nagy Krisztián (MAC)
3. hét: Vladimir Dubek (FTC)
4. hét: Adorján Attila (DVTK Jegesmedvék)
5. hét: Hugo Turcotte (HK Beograd)
6. hét: Andrej Hebar (UTE)

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum