Brassói MAC-látogatással kezdődik a hosszú hétvége

   

Fáradt hazai és megtorpant vendéggárda csap össze a Corona otthonában, de lehet ebből még igazi MOL Liga-rangadó is.

Fogalmazzunk úgy: nem volt kegyes a sorsolás istene a Brassóhoz, amikor összeállította október elejének programját. Nem elég, hogy Mihály Árpádék 5 nap alatt 4 mérkőzést játszottak, a miskolci mérkőzés után még aznap éjszaka buszra szálltak, hogy másnap délelőtt hazaérjenek, és a következő napon újra játszhassanak. Erős kétségeink vannak, hogy a 4. mérkőzésére már elfáradt csapat a buszon ki tudta magát pihenni annyira, hogy így menetből könnyű legyen neki a sorozat ötödik mérkőzése.

Annál inkább nem, mert Miskolcon a második gólnál látványosan lefőtt a rétestésztaként nyúló honosítási ügyek miatt hetek óta hiányos kerettel kiálló csapat kávéja. Persze edzett sportolókról lévén szó lehet, hogy az egyéjszakányi pihenés elegendő lesz, hogy a játékosok ismét magukra találjanak. Erre annál is inkább szükségük lesz, mivel az ellenfél a jóval pihentebben érkező, viszont csúcsformájától messze elmaradó tabellamásodik, a MAC lesz.

Copyright © Zoltán Tamási

A két csapat nem egész egy hete, a Brassó négymeccses túrájának első összecsapásán találkozott, akkor a Corona büntetőkkel 1-0-ra nyert, elvéve a budapestiek veretlenségét. Majoross Gergely csapata a következő találkozóján sem játszott jól, 41 másodperccel a rendes játékidő vége előtt mentette hosszabbításra az újonc és ugyancsak fáradt Galati elleni csatát, amelyet a hosszabbításban mégis elbukott. Kevesen számítottak erre az eredményre, a mérkőzés után Majoross Gergely arról beszélt, csapata valahol letért a helyes útról, amelyre mihamarabb vissza kell találnia.

Hiába fáradt a Brassó és van rossz passzban a MAC, a hét második felének legnagyobb rangadójára kerül sor Brassóban, hiszen a két klubot játékoskeretük alapján a legtöbben a legjobb négybe várják. Így talán a szokatlan, csütörtöki játéknap ellenére is szép közönség előtt játszhatnak, és szórakoztató, izgalmas mérkőzést vívhatnak.

Brassó–MAC 2-1

   

A szezont nyolc győzelemmel kezdő MAC zsinórban harmadik vereségét szenvedte el, ebből kétszer a Brassó győzte le.

A múlt heti hazai vereség után gyorsan visszavágási lehetőséget kapott Majoross Gergely csapata, ezúttal Brassóban találkoztak a felek. A Tüskecsarnokban játszott meccsel ellentétben ezúttal jégre léphetett a MAC előző szezonbeli pontgyárosa, Ian McDonald is. Aki ha már ott volt, gyorsan be is köszönt Bálizs Bencének. A 8. percben vezetett a Brassó. A MAC az első harmadban egyenlíteni tudott, a McDonald helyére igazolt Day Chief is eredményesnek bizonyult. A budapestiek azonban a 16. perc után többet nem tudták megzörgetni a Patrik Polc honosításáig megingathatatlanul első számú brassói kapus, Tőke Zoltán hálóját.

brasso-mac-1-6-24-of-64

A hazai sárga-kékek sem dúskáltak a lőtt gólokban, de azért eggyel többet lőttek, Péter Zsolt a 35. percben győztes találatot ért el. A MAC nem tudott egyenlíteni a hátralévő 25 percben. A meccs végén egy Bíró Gergő–Kovács Bronson párbaj színesítette az eseménysort, mindketten mehettek zuhanyozni utána.

A legutóbbi ötből négy meccsét megnyerő Brassó győzelmével megelőzte a MAC-ot, igaz, néggyel több mérkőzést játszott. A MAC először maradt pont nélkül a szezonban, ez volt az első rendes játékidőben elszenvedett veresége. A legutóbbi három meccs kilenc pontjából azonban csak kettőt tudtak realizálni Nagy Gergőék, ami elsősorban az azt megelőző sokgólos győzelmeket követően meglepő fordulat.

A Brassó a liga legjobb csapatai között végezhet

   

Az edzők úgy látták, nagy meccset játszott a Brassó a MAC-cal.

Martin Lacroix (vezetőedző, Brassó): Nagyon jó meccs volt. Olyan, mint ha már a playoffban játszottunk volna egymással. A MAC nagyon jó csapat, nagyon szervezett és nagyszerűen felkészített. Két hét alatt kétszer győztünk ellenük. Mindkét csapat nyerhetett volna, de mi jobban tudtuk a játékot irányítani a jégen, ez döntött. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Éppen hogy csak megérkeztünk a túránkról, és ennek ellenére sikerült jó formát mutatnunk és győznünk. Tőke egészen kivételes teljesítményt nyújtott a kapuban, de rajta kívül a védelem és végső soron az egész csapat rászolgált az elismerésre.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Nagyon színvonalas mérkőzés volt, messze a liga átlagszintje feletti. Nagyon sokat és keményen dolgoztunk, de egyszerűen nem találtuk meg az utat a hálóig, és ez nagy csalódás mindannyiunknak. Nagyon nehéz dolgunk volt a támadásépítésekkel, és erre nem számítottunk azzal a kerettel, ami a rendelkezésünkre áll. A Brassó védelme nagyon jó volt, nagyon megnehezítette a dolgunkat. Biztos vagyok abban, hogy ha a továbbiakban is ugyanígy játszanak, akkor minden csapatnak borzasztó nehéz lesz itt győznie, és a legvégén a liga legjobb csapatai között végeznek majd.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 710 néző. Játékvezetők: Csomortani, Máthé, Rédai, Péter.
Tőke: 96,6% (Béres)
K
Bálizs: 92,3% (Arany)
Filip, Nagy I., McDonald, Klempa, Gliga
1
Kovács B., Vokla, Nagy K., Keresztury, Terbócs
Imecs, Nagy Cs., Molnár, Mihály, Tranca
2
Ruikka, Mestyán, Nagy G., Day Chief, Jubinville
Mátyás, Balázs, Bíró G., Zsók, Péter
3
Escobedo, Pozsgai, Somogyi, Silló, Kovács Cs.
Fodor, Petres
4
Lakatos, Schmál, Roczanov, Tóth R., Bödök
Martin Lacroix, Keresztes Ottó
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:08 BRA McDonald Klempa
1-1 15:30 MÚB Day Chief Escobedo Jubinville
2-1 34:22 BRA Péter McDonald Nagy Cs.
26 Kapura lövések száma 29
31 Kiállításpercek 35

A Brassó–MAC képei

   

A Brassó–MAC góljai

 

A három találat ide kattintva nézhető meg. A Kovács B. konfliktusaiért pedig ide.

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO ÉLŐ
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum