Lesz-e a Csíkszeredában nyerő ember?

   

Lépésről lépésre erősödő Dunaújváros fogadja a nehéz időket élő Csíkszeredát a MOL Liga keddi játéknapján.

A magyar hoki korábbi zászlóshajója a korábbi névadó szponzor távozása után megroggyant ugyan, de ennek ellenére reményt keltő teljesítményt mutatott tavaly. Idénre masszívabb csapat jött össze, Dansereau, Cseter és Becze személyében minőségi játékosok leigazolására is jutott erő, és a fiatalok is egy évvel tapasztaltabbak lettek. Nem is csoda, hogy a mezőny eddig legkevesebbet játszó tagjaként is biztos negyeddöntőt érő helyen állnak jelenleg. Az Acélbikák játékának alapja a stabil védőmunka. A kapott gólok mérkőzésenkénti átlagát tekintve a mezőnyben jelenleg a harmadik legjobb teljesítményt mondhatják magukénak. Ezt hatékonyan támogatja a kapuban Duschek Dávid, 93,3%-os védési hatékonysága a 3., 2,2-es kapott gólátlaga a 4. legjobb a ligában. A góllövésért eddig elsősorban Dansereau és a lengyelországi légióskodás után visszatért Azari felel, ketten együtt majdnem a felét lőtték a csapat eddigi termésének. A 9 mérkőzésen eddig összesen 9 játékos tudott betalálni az ellenfeleknek.

160204_158_resize

Fotó: Mudra László (DAB)

A Csíkszereda háza tájáról viszont nem érkeznek túl örömteli hírek. Igaz, Székelyföldön jóval kisebb a türelem a csapattal szemben, a szurkolók nehezen emésztik meg, hogy a Liga egyik vezető klubja egymás után háromszor lemaradt a rájátszásról és az eddigiek szerint idén is nagyon meg kell küzdenie, ha a playoff kibővített mezőnyébe be akar férni. A Szereda eddig több, mint kétszer annyi gólt kapott, mint keddi ellenfele, igaz, ebben benne van az értékelhetetlen debreceni fellépés is, a 14-2-es vereséggel együtt. A felkészülés során a klub a többiekétől eltérő stratégiát választott, későn hozott hatalmas számban légiósjelölteket és későn hozott edzőt is. A tömeges casting egyelőre nem tűnik sikeresnek, nincs igazi húzóembere a csapatnak, az import játékosok szinte kivétel nélkül az alsó polcról valók, és a korábbi évekkel ellentétben a hazai játékosok közül sem tud senki vezető szerepet vinni. A remek pedagógus Tom McCarthynak meg kell küzdenie azzal, hogy a sok mérkőzés közben nincs idő a játékosok fejlesztésére, és túl sok türelem sincs. A szurkolók körében kialakult hangulat sem segíti a nyugodt munkát. A remekül indult szezon – győzelem Belgrádban, pontszerzés a Tüskecsarnokban – után jött a demoralizáló debreceni vereség, azóta pedig csak keresi önmagát a társaság. Ami ráadásul igazán bosszantó lehet a kék-fehéreknek, az az, hogy tulajdonképpen minden mérkőzésük szoros, csak valamiért az esetek többségében az a döntő gól az ő kapujukba esik. Akkor számíthatnak jobb eredményekre, ha végre lesz olyan játékosuk, aki képes lesz előrelépni és a döntő pillanatokban a Szereda felé billenteni a meccseket.

DAB–Csíkszereda 10-4

   

Rosszul indult, de aztán gálameccsbe fordult a MOL Liga keddi mérkőzése a dunaújvárosiak számára, akik közül az első sor csatártriója 18 pontot hozott össze. A Szereda újabb demoralizáló vereségen van túl.

Alaposan meglepte a házigazdákat a Csíkszereda, Lanceleve és Antal Norbert révén hat perc alatt kétgólos vezetésre tettek szert. Ekkor azonnal kapcsoltak a Bikák, különösen az első sor, amely 11 másodpercen belül szépített, majd még a harmad vége előtt átvették a vezetést. Az Azari, Cseter, Dansereau hármas gyors és kombinatív játéka a második periódusban is folytatódott, amely újabb három gólt eredményezett. Közben a nyáron MAC-ból igazolt fiatal hátvéd, Horváth Dávid is betalált, így a 32. percben már 7-2 volt az állás, 25 perc alatt ütöttek hetet a dunaújvárosiak. Spafford 33 perc elteltével szépített ugyan, de ezt követően Hruby pillanatai következtek, aki az időközben végleges kiállítás sorsára jutó Alekszejev ötperces büntetése alatt kétszer is betalált. Nehezen viselték a szeredaiak az újabb nagyarányú vereséget, a harmadik harmad inkább a kötekedésekről szólt, ebben persze az újvárosiak sem maradtak adósok, csak ebben a játékrészben 52 perc büntetést osztottak ki a játékvezetők.

A kiállítások alatt a DAB játéka már-már gálameccsekre emlékeztető vonásokat vett fel, lehetett volna nagyobb is a különbség, Azari Zsolt egymaga két kapuvasat lőtt. A teljesítményére Dansereau tette fel a koronát az 55. percben, amikor pompásan lépett volna ki, de büntetőt érően akadályozták ebben, ő pedig nem vacakolt, beütötte önmaga ötödik, csapata tizedik gólját. A DAB-ból gyakorlatilag mindenki dicsérhető, annál is inkább, mert végig négy sorral játszott a csapat, a fiatalok jól helytálltak az emberhátrányos védekezésben, a fiatal és kiváló adottságú Hruby Gellért egyre jobban beletanul a kapu előtti piszkos zóna játékába, mindkét gólját innen szerezte. Leginkább azonban természetesen az első sort kell kiemelni: a vajkezű Dansereau 5+1-gyel zárt, Azari Zsolt kimondottan szellemdús játéka a két kapuvas ellenére 1+7-et eredményezett és Cseter a szokásos hihetetlen kemény mezőnymunkája mellett 1+3-at szorgoskodott össze. Ilyen arányban is megérdemelten nyert a DAB, a jól kezdő, de aztán atomjaira hulló Csíkszereda ellen.

Csapatunk néhány játékosának el kell gondolkodnia

   

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Örülök a három pontnak, de a védekezésünkön bőven van még mit csiszolni. A tíz lőtt gólt nem kell magyarázni, de kaptunk néhány elkerülhető találatot a mai estén. Ettől függetlenül nagy szó, hogy míg az Újpest ellen alig sikerült egyet begyötörni, úgy ma kinyílt a gólzsák. Persze azt se felejtsük el, hogy egy nehéz sorozatban lévő csapat látogatott hozzánk. Az biztos, hogy a mai és az Újpest elleni meccs felvételeiből sokat kell tanulnunk.

Tom McCarthy (vezetőedző, Csíkszereda): Jól kezdtük a mérkőzést, mégis súlyos vereség lett a vége. A gyors egyenlítés megfogott minket, szétesett a játékunk, és így újabb csúnya és elkerülhető vereségbe szaladtunk bele. Csapatunk néhány játékosának el kell gondolkodnia a jövőjéről.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 350 néző. Játékvezetők: Haszonits, Wolf, Soltész, Váczi.
Duschek: 87,9% (Lajcs)
K
Girard: 81,8% (Ruczuj: 78,6%)
Hruby, Pfeil, Dansereau, Cseter, Azari
1
Papp, Gecse, Péter, Antal Zs., Bíró
Lévai, Ladigin, Szepessy B., Odnoga, Tanka
2
Orbán, Salló, Alekszejev, Lanceleve, Kovjazin
Lencsés, Pál, Németh, Szepessy M., Léránt
3
Campbell, János, Molnár Zs., Spafford, Molnár Z.
Horváth, Mátyásy, Nagy
4
Egyed, Antal N., Geréb, Farkas, Rokaly
Lee Gilbert, Strenk Hunor
E
Tom McCarthy, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:37 SCC Lanceleve Alekszejev Gecse
0-2 06:01 SCC Antal N.
1-2 06:22 DAB Dansereau Cseter Ladigin
2-2 15:34 DAB Dansereau Cseter Azari
3-2 18:37 DAB Azari Dansereau Pfeil
4-2 22:55 DAB Dansereau Azari
5-2 27:10 DAB Dansereau Azari
6-2 30:04 DAB Horváth Nagy Mátyásy
7-2 31:08 DAB PP Cseter Azari Dansereau
7-3 32:56 SCC Spafford Péter Bíró
8-3 37:33 DAB PP Hruby Cseter Azari
9-3 41:02 DAB PP Hruby Pfeil Azari
9-4 49:50 SCC Farkas Molnár Z.
10-4 54:16 DAB PS Dansereau
50 Kapura lövések száma 33
28 Kiállításpercek 59

A DAB–Csíkszereda képei

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum