A liga leggólképesebb csapatai találkoznak

   

Nem elhanyagolható különbség, hogy míg a MAC a lőtt, a Galati a kapott gólok számát tekintve vezeti a rangsort.

A Tüskecsarnokban a tabellaelső fogadja az utolsó előtti csapatot, vagyis a Galati a MAC-hoz látogat. A fővárosiak lehengerlően kezdték a szezont, első nyolc meccsüket megnyerték, a kilencediken is pontot szereztek. 9 meccsen 38 alkalommal vették be az ellenfelek kapuját, ami négyes gólátlag felett van, más csapat ilyesmire nem képes.

Érdekes módon a góllövéssel a galaciaknak sincs rettenetes problémájuk, 30 góljuknál csak az első 5 lőtt többet, ha a Debrecen 14-2-es Csíkszereda elleni győzelmét nem számítjuk. Ami komoly fejtörést okozhat az al-dunai csapat szakvezetésének, az a védelem. A sok lőtt gól ugyanis sokkal több kapottal párosul. Szám szerint 54 alkalommal kapituláltak, ami a belgrádiak 53-ával együtt kimagaslik a mezőnyből.

A klubot megrázta a nyáron egyben eligazoló ukrán légiós kontingens hiánya, az újak egyelőre nem tudják hozni azt a szintet, amit a csapat az elmúlt két évben mutatott. Bár ebben valószínűleg az is közrejátszik, hogy a meglehetősen magas átlagéletkorú és szűkös hazai kontingensnek az elmúlt két évben nem kellett dupla terheléssel szembenéznie, mosolyogva várhatták a hullafáradtan eléjük kerülő MOL ligás csapatokat. Most viszont az ő sorsuk is ez, és Galacon egyszerűen nincs több bevethető játékos. Junior sem.

Az elmúlt két év román bajnoka így most a hazai bajnokságban sem vitézkedik, 10 meccs után 12 ponttal áll, csak a Progymet és a 0 pontos Sportul Studentesc csapatát előzik meg, az éllovas Steaua, Brassó, Csíkszereda alkotta hármashoz képest feleannyi pontot gyűjtöttek. Nem valószínű, hogy éppen a liga eddigi legjobb csapata ellen támadnának fel. A szezon eddigi legnagyobb meglepetése lenne, ha sikerülne pontot szerezniük a Tüskecsarnokban.

Bár itt azért érdemes megjegyezni azt is, hogy a MAC támadóinak óriási lendülete az utóbbi két meccsen kissé megtört, a DAB-nak csak két gólt tudtak ütni, ez elég volt a győzelemhez, a Brassónak pedig egyet sem, így épp legutóbb elszenvedték első vereségüket a bajnokságban. Szintén figyelemre méltó viszont, hogy 125 perc alatt egyszer sem kapitulált a védelmük, úgyhogy nyilvánvaló, hogy ezt a sorozatot szívesen folytatnák.

MAC–Galati 3-4

   

Totógyilkos meccset játszott a MAC és a Dunarea, hosszabbítás után vendéggyőzelem született. Mindhárom romániai csapat ellen pontot vesztett a MAC otthon.

Meglepte ellenfelét a román bajnoki címvédő, aki az első kiállításából gólt szerzett Lőrincz Levente révén. A MAC jelentősen aktívabb volt mint ellenfele, azonban Lakosil kapus vezényletével jól állták a sarat a galaciak, pedig további két kiállítást is ki kellett védekezniük. A második harmad elején tovább szaporodtak a gondok a MAC háza táján, hiszen Irimia egyéni akcióból duplázta meg az előnyt. A mérkőzés felénél aztán fél perc alatt sikerült kiegyenlíteni. Előbb Durkech késleltetett kiállítása alatt Terbócs, majd Jubinville talált be a galaci hálóba. Sokáig nem esett újabb gól, ez idő alatt a galaciak kihagytak egy másfél perces kettős emberelőnyt is, de a MAC sem jeleskedett emberelőnyben. A rendes játékidő utolsó 5 percében aztán felgyorsultak az események. Előbb a Galati került hamar kettős emberelőnybe, amelyet Rastislav Gaspar ki is használt, majd a MAC jutott egy utolsó esélyhez. Ebből 41 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Jubinville-nek sikerült kiegyenlítenie, hosszabbításra mentve egy olyan mérkőzést, amelyen sokkal többet kísérletezett a góllövéssel a MAC, mint ellenfele. A 3 a 3 elleni hosszabbításban viszont ismét a vendégek voltak ügyesebbek s szerencsésebbek, a 62. perc végén Bushbacher szerezte meg a győztes találatot. A MAC támadójátéka az elmúlt 2 mérkőzéshez hasonlóan továbbra is döcög, a Galati viszont máris elmondhatja, hogy sikeres túrán van túl, hiszen kettőből kétszer nyert, és hétfőn még tovább javíthatja a mérleget.

macgal-MLA_8023_resize

Fotó: Mudra László (MAC)

Kicsit talán könnyelműbbé váltunk, elkényelmesedtünk

 

A MAC az erdélyi túrán lábalhat ki abból, ahová a Brassótól és a Galati-tól elszenvedett hazai vereség után került.

“Talán kereshetnénk kifogást, hogy miért alakult ilyen borzalmasan ez a hétvége, hogy tudtunk elveszíteni két mérkőzést, amelyeknek ilyen volt a képe, de mi nem az a csapat vagyunk – értékelte a hétvégi sikertelen szereplést Majoross Gergely, a MAC Budapest vezetőedzője a csapat Facebook-oldalán. – Azt hiszem, végig kell gondolnunk, hogy mi történt velünk az elmúlt időszakban. Biztos vagyok benne, hogy ezt és a pénteki mérkőzést sem a meccsnapokon veszítettük el. Hanem az előtte volt néhány napban, hétben.

Amikor a kiváló szériánknak köszönhetően kicsit talán könnyelműbbé váltunk, kicsit talán elkényelmesedtünk. Talán még azt is mondhatjuk, hogy helyenként rossz úton jártunk. Ennek lett ez a következménye. Azt hiszem, ez kellően nagy sokk mindannyiunknak. Valamennyien el fogunk gondolkodni azon, mit kell másképp csinálnunk. Bízom benne, hogy az összes szereplő úgy fog erre reagálni, ahogy profi sportolóhoz illik, és hamar kilábalunk ebből, amiben most vagyunk.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 328 néző. Játékvezetők: Gangel, Mayer, Mizsák, Váczi.
Arany: 85,7% (Bálizs)
K
Lakosil: 94,1% (Popa B.)
Escobedo, Pozsgai, Nagy K., Day Chief, Jubinville
1
Tamás, Durkech, Hildebrand, Lőrincz, Szőcs
Ruikka, Mestyán, Somogyi, Nagy G., Terbócs
2
Flinta, Pál Zs., Rusnák, Munteanu A. C., Bushbacher
Kovács B., Vokla, Könczei, Kovács Cs., Bödök
3
Devecka, Góga, Gaspar, Pál Z., Irimia
Silló, Fejes, Roczanov, Keresztury, Schmál
4
Popa A., Neagos
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Marius Trandafir, Teodor Mocanu
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:06 GAL SH Lőrincz Szőcs
0-2 22:45 GAL Irimia Devecka
1-2 33:18 MÚB Terbócs Nagy G.
2-2 33:49 MÚB Jubinville Mestyán
2-3 56:42 GAL PP2 Gaspar Rusnák Devecka
3-3 59:19 MÚB PP Jubinville
3-4 61:56 GAL Bushbacher Pál Z. Devecka
51 Kapura lövések száma 28
10 Kiállításpercek 14

A MAC–Galati képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum