A Fradi visszakapaszkodhat a dobogóra

   

Fehérváron kell nyerniük a zöld-fehéreknek, ami nem lesz egyszerű, hiszen a fiatalok szombaton a Brassó dolgát is megnehezítették.

A Ferencvárosnak szüksége van a győzelemre. A Debrecen ellen mutatott széteső játék után a cél nyilván az, hogy a lehető leghamarabb visszatereljék a helyes útra a játékosokat, akik egy győzelemmel az önbizalmukat is növelhetnék. A novemberi nemzetközi szünetig hét meccset játszik még a csapat, a terhek eloszlása azonban egyenlőtlen. A Titánok után a Galac csapatát fogadják, majd elutaznak Belgrádba. A neheze ezután következik: október 17-én Dunaújvárosba, négy nappal később Debrecenbe mennek, hogy a hónap utolsó hétvégéjén előbb a DVTK-val, majd a MAC-cal mérkőzzenek meg, előbbivel idegenben. A Fradi a Debrecen elleni veresége után lecsúszott a negyedik helyre, de a tisztánlátást nehezíti, hogy a Brassó három meccsel többet játszva harmadik, miközben előnye mindössze két pont. Komoly veszélyben tehát egyelőre nincs az előkelő pozíciójuk, de ha a dobogót őrizni akarják, akkor a játékukon jelentős mértékben változtatniuk kell a legutóbb látottakhoz képest.

A Fehérvár helyzete más, tíz meccsen 11 pontot gyűjtöttek, a 8. helyen állnak. Előttük a Debrecen van, egy meccsel kevesebből szerzett ugyanannyi ponttal. Mögöttük a Csíkszereda három ponttal maradt le, viszont ők is egy meccsel kevesebbet játszottak, tehát elméletileg hamar befoghatják őket. Játékuk fiatalokra jellemző módon hektikus, egyik nap legyőzik a DVTK-t idegenben, két nappal később a MAC-tól kapnak hatot, újabb két nap elteltével legyőzik a tavaly négybe jutott Debrecent. Szombaton a Brassó ellen a meccs legvégéig volt esélyük a pontszerzésre,  de miként az UTE-tól, ismét gólt kaptak emberelőnyben, Kóger István elsődleges feladata, hogy a speciális egységek teljesítményét stabilizálja. Ha ezt sikerül vasárnap elfogadható szinten megvalósítaniuk a játékosainak, akkor a Ferencváros is nehéz 60 perc elé néz ellenük.

“Újra MOL ligás mérkőzéssel nézünk szembe, a Fehérvári Titánok ellen – mondta Greg Lindqvist, az FTC vezetőedzője. – Nagyon keményen dolgoznak ők is, de nekünk vissza kell térnünk a győzelem útjára. Odatesszük magunkat, minden játékosunknak a maximumot kell nyújtania, hiszen vasárnap a Fehérvár, utána hétfőn a Galac csapatával mérkőzünk. Meg akarjuk mutatni, hogy képesek vagyunk 24 óra alatt két jó meccset játszani, és reményeink szerint meg is nyerni.

Fehérvári Titánok–FTC 3-2

   

A ferencvárosiak a Debrecen elleni vereség után Fehérváron egy pontot gyűjtöttek.

A mérkőzés elején egyből felpörögtek az események, a 3. percben Gágyor révén az FTC megszerezte a vezetést, majd másfél perc múlva Vincze Péter egyenlített. Újabb bő két percre rá Tender találatával újra a zöld-fehéreknél volt az előny. A folytatásban Lemay és Sevela teljesítménye feljavult, gólt már csak utóbbi kapott. A 28. percben Reisz Áron egalizált, és mivel a rendes játékidő nem hozott több gólt, hosszabbításra került sor. A túlórában megint villant egyet Reisz, így a Titánok 3-2-es sikernek örülhettek az FTC ellen. Mivel a Brassó szombaton legyőzte a fehérvári fiatalokat, a ferencvárosiak viszont nem, a kék-sárgák megtartották 3. helyüket a tabellán.

Ha nem szerzel gólt, akkor kapni fogsz

   

A Ferencváros nem tudta elvinni a három pontot Székesfehérvárról, pedig nagyon jó lehetősége volt rá. Mindkét edző így látja. 

Kóger István (vezetőedző, Fehérvár): Rengeteget dolgoztunk a győzelemért, a harmadik harmadra viszont nagyon sok olyan hibát vétettünk, amivel lehetőséget adtunk az ellenfélnek, hogy behúzza ezt a mérkőzést, mint ahogy jó néhány ilyen partit elvesztettünk már. Ezért is nagyon örülök a hosszabbításos győzelemnek, mert ez egy kicsit karaktert ad nekünk, egy kicsit még jobban átlátjuk, átérezzük, hogy milyen fontos az, hogy egy bizonyos szituációban hogy döntök. A végjátékban nem tehetek meg olyat, mint egyébként a mérkőzés közepén még talán igen. Arról nem is beszélve, hogy nagyon jó csapatot sikerült legyőzni. A Ferencváros nagyon jól összerakott csapat, jó ütemű idegenlégiósokkal, ezért azt gondolom, hogy külön értéke van a győzelemnek. Most már látjuk, hogy meg tudtunk verni egy tavalyi bajnokot, egy Miskolcot, egy Debrecent és a Ferencvárost is megvertünk, akik pedig a bajnokságban nagyon megerősödtek. Erősítést és hitet kell adjon a csapatnak, hogy azok a szoros mérkőzések, amik eddig nem a mi oldalunkra dőltek, behúzhatóak számunkra.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Úgy látom, sokkal több nagy helyzetünk volt, csak a harmadik harmadban volt 4-5 olyan helyzetünk, amiből gólt kellett volna szereznünk, és ha nem szerzel gólt, akkor kapni fogsz. Ha ennyi szólót és 2 az 1 elleni helyzetet hibázol, az megbosszulja magát. Szereztünk 1 pontot, ami jobb, mint ha semennyit sem kaptunk volna, de úgy gondolom, hogy 3 pontot érdemeltünk volna.

(Forrás: fehérvárav19.hu)

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 530 néző. Játékvezetők: Németh, Sós, Soltész, Kókai.
Lemay: 93,9% (Scola)
K
Sevela: 88,9% (Soós)
Arany, Szaller, Reisz, Kocsis, Szabó K.
1
Schwindt, Hietamaki, Sumi, Tendler, Rafaj
Krogh, Reiter A., Sofron, Pillók, Shupe
2
Gerencsér, Jaborník, Dubek, Szappanos, Kiss Á.
Takács, Láday, Hamvai, Mazzag, Balogh
3
Farkas, Lengyel, Hardi, Fliszár, Gágyor
Erdei, Korbuly, Just, Vizi, Vincze
4
Üveges, Inglis, Egyed, Németh
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Greg Kjell Lindqvist, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:17 FTC Gágyor Hardi
1-1 03:55 FHA Vincze Just
1-2 06:06 FTC Tendler Sumi Rafaj
2-2 27:46 FHA Reisz Korbuly Szabó K.
3-2 61:31 FHA Reisz Krogh Kocsis
27 Kapura lövések száma 33
18 Kiállításpercek 8

A Fehérvár–FTC góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum