Megismételhető-e a Brassó-bravúr Fehérváron?

   

A Titánok hétközi kínos kupavereségük után nagyvad ellen javíthatnak, a MAC-ot legyőző Brassó lesz az ellenfelük.

Martin Lacroix vezetőedző nem beszélt a levegőbe, amikor azt mondta, második magyarországi túrájuk alkalmával minél több pontot szeretnének gyűjteni erős ellenfeleikkel szemben. Ennek első állomásán rögtön elvették a MAC veretlenségét a Tüskecsarnokban Roberto Gliga (képünkön) büntetőjével. A meccs hőse az 56 lövést hárító Tőke Zoltán volt, akinek kiemelkedő formájára Fehérváron is nagy szükség lehet. A brassói kapus fantasztikusan teljesít, az elmúlt két mérkőzésen, a Miskolc és a MAC ellen 94 lövésből egyetlen gólt kapott, de kérdés, hogy hosszú távon rábízhatja-e magát utolsó emberére a kék-sárga alakulat.

A fehérváriak csupán harmadik hazai meccsükre készülnek, eddig még mindig szereztek legalább egy pontot otthonukban, legutóbb az akkor gyengélkedő Debrecent verték 3-2-re. Kóger István tanítványai szerdán kínos vereségbe szaladtak bele a Hokiklub Budapest otthonában a Magyar Kupa küzdelmei során. Szombaton a Brassó ellen mindenképpen ki akarják köszörülni a csorbát.

gliga

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Erre jó esélyük van, ha sikerül megismételni azt a játékot, amit szeptember harmadik hetében produkáltak a Cenk alján, ahol Rawlykék csak hosszabbításban tudtak győzni a jó napot kifogó Scolával felálló fehérváriak ellen. Akkor McDonald duplázott, Mihály Árpád két asszisztot szerzett, rájuk szombaton is érdemes lehet figyelni. Igaz, a MAC-ból igazolt légiós pénteken nem játszott a Tüskében, ahogyan Rawlyk sem.

A túloldalon Just és Vízi játékát érdemes figyelni, utóbbi első rendes felnőtt évében közelíti a pont per meccses átlagot. Győzelmével a Brassó felléphet a dobogóra, míg a Titánok befoghatják a Dunaújvárost a tabella hatodik helyén.

Fehérvári Titánok–Brassó 3-6

   

A fehérváriak elszenvedték első rendes játékidős vereségüket hazai jégen.

A kezdés után nem estek egymásnak a csapatok. Az első néhány lövés a Brassóé volt, ezeket Lemay könnyedén hatástalanította. Az első fehérvári helyzetre az ötödik percig kellett várni. Ekkor Shupe kanyarodott a kapu elé, Tőke védett, pár pillanattal később viszont már tehetetlennek bizonyult, amikor Shupe közelről bekotort egy kipattanót (1-0). A vezető gól után emberelőnybe kerültek a Titánok. Közel jártak a másodikhoz Justék, de egy kontra végén emberhátrányban egyenlített a Brassó, Klempa lőtte ki a bal alsót (1-1). Felpörgött a mérkőzés, jobb lett az iram. A játékosok tüzeltek becsülettel, de mind Tőke, mind Lemay jól dolgozott a kapujuk előtt. A 17. percben fordítottak a vendégek. A megszerzett koronggal villámgyorsan mentek át ellentámadásba, Mihály centerezését pedig az üresen érkező Gliga vágta a hálóba (1-2). Mindössze 24 másodpercig vezettek a sárga-kékek, amikor Mazzag tört be a támadó harmadba, lövése megpattant egy ütőn, Tőke nem védhette (2-2).

A középső harmad két emberelőnnyel indult. Előbb a Titánok játszottak fórban, ez kimaradt, majd a Brassó következett, Nagy István keresztpasszát pedig Klempa a kapuba lőtte (2-3). A 27. percben Zsók növelhette volna a látogatók előnyét, de mellé durrantott. Mihályék percei következtek, letáboroztak a hazai kapu előtt, de a Fehérvár átvészelte ezt a nehéz időszakot. Keményedett a mérkőzés, egyre több ütközés színesítette a játékot. A 33. percben aztán újra döntetlent mutatott az eredményjelző, Vincze passzírozta át a korongot a gólvonalon (3-3). A játékrész végén a mezőny legjobbja, a meccsen végül összesen négy pontot szerző Klempa hibázott el egy szólót, míg a másik oldalon Láday kínálta meg egy életerős lövéssel Tőkét, de az eredmény már nem változott. A döntés az utolsó húsz percre maradt.

A záró játékrész kőkemény ütközésekkel indult. A küzdelem hevében előbb Láday sisakja repült le, majd egy bodicsek után Balogh Bence maradt a jégen. Ahogy fogyott az idő, úgy vált egyre nyilvánvalóbbá, hogy amelyik csapat megszerzi a negyedik gólt, a mérkőzést is megnyeri. A Fehérvár került előbb emberelőnybe, de nem tudtak élni az eséllyel. Nem úgy a Brassó, az 54. percben Imre Patrik kiállítását Nagy Csaba váltotta gólra (3-4). Kitámadtak a Titánok, Nagy István pedig két perccel a vége előtt eldöntötte a mérkőzést (3-5). A végén Kóger István levitte a kapusát, Nagy Csaba pedig üres kapus találatával beállította a végeredményt (3-6). A mezőnyben nem volt háromgólos különbség a csapatok között. A Brassó a nagy estét záró Klempa, és a kiválóan teljesítő speciális egységeinek köszönhetően megérdemelt győzelmet aratott.

Ezt a találkozót a speciális helyzetek döntötték el

   

A mestermatek szerint hiába nyert az 5-5 elleni játékban a Fehérvár a Brassó ellen, a speciális helyzetekben annyival jobbak voltak a vendégek, hogy végül megérdemelten lett övék mindhárom pont.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvár): Azt gondolom, hogy a végeredmény nem tükrözi a mérkőzésen látottakat. Sajnos megint, mint az utóbbi meccseken, kritikus szituációkban, emberelőnyből gólt kaptunk. Összességében a mai találkozót ezek a speciális helyzetek döntötték el, mert ha az 5. és 6. gólt nem is számolom, 4-3-ig két gólt kaptunk emberhátrányból, egyet pedig emberelőnyből. Ha az 5-5 elleni játékban lőtt gólokat nézzük, mi vezettünk 3-1-re. Amíg nem tudjuk stabilizálni az emberelőnyös játékunkat, hogy legalább 50 százalékos eséllyel gólt tudjunk szerezni ezekből a helyzetekből és ne az ellenfél találjon be, addig borzasztóan megnehezítjük a saját dolgunkat. Megint azt kellett mondanom az öltözőben, hogy rengeteget dolgoztunk, nem játszottunk rosszul, de olyan hibákat vétettünk, amikért nem érdemeltünk pontot.

Martin Lacroix (vezetőedző, Brassó): A Fehérvárnak egy keményen dolgozó csapata van, fiatalok, gyorsan korcsolyáznak, ezért egy percig sem álltunk meg. Mindkét csapattól szép játékot láttunk és végül a harmadik harmad döntött. Volt pár hiba a másik csapatnál, kicsit frusztráltak voltak, mi pedig nyugodtak tudtunk maradni végig, nem pánikoltunk. Úgy gondolom, hogy ez és persze a harmadik harmad volt a mai mérkőzés kulcsa.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 210 néző. Játékvezetők: Babic, Varjú, Árkovics, Kis-király.
Lemay: 84,4% (Scola)
K
Tőke: 90,0% (Béres)
Krogh, Reiter A., Just, Vizi, Vincze
1
Filip, Nagy I., Mihály, Klempa, Gliga
Arany, Szaller, Sofron, Pillók, Shupe
2
Bíró O., Zsók, Molnár, Tranca, Bíró G.
Imre, Láday, Hamvai, Mazzag, Balogh
3
Imecs, Nagy Cs., Fodor, Péter Zs., Balázs
Korbuly, Takács, Varga, Szász, Erdei
4
Petres
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Martin Lacroix
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:55 FHA Shupe Hamvai Pillók
1-1 08:33 BRA SH Klempa Nagy Cs.
1-2 16:44 BRA Gliga Mihály Klempa
2-2 17:08 FHA Mazzag Hamvai Arany
2-3 24:25 BRA PP Klempa Nagy I. Filip
3-3 33:30 FHA Vincze Just Vizi
3-4 54:57 BRA PP Nagy Cs. Klempa Gliga
3-5 57:58 BRA Nagy I. Gliga Klempa
3-6 59:48 BRA EN Nagy Cs. Mihály
30 Kapura lövések száma 33
6 Kiállításpercek 6
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM INFO
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN INFO
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA INFO
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum