Először csap össze a két ligautolsó

   

Még mindig első győzelmére hajt a HK Beograd este a Pionir csarnokban, de most van a legtöbb sansza arra, hogy ezt a sikert el is érje.

A tabellautolsó vendége ugyanis az utolsó előtti Dunarea Galati lesz, amely csak 4 ponttal előzi meg a szerbeket, a vesztett pontokat tekintve pedig rosszabbul is áll a házigazdánál. A belgrádiak teljesítményén nagyon látszik, hogy több év lemaradását kell behozniuk a játékosoknak e szezon közben, és hogy a felkészülés is csak későn kezdődhetett el. Ennek ellenére javuló teljesítményt mutatnak, és ha nem is lesznek a liga élcsapatai között, előbb-utóbb mindenkinek meg kell izzadnia ellenük a győzelemért.

A belgrádiak változó játékoskerettel szállnak harcba a másik újonc ellen. Nincs már a csapatnál Mike Wills, a kanadai hátvéd, aki a neki jutott három mérkőzésen nem tudta meggyőzni a szakvezetést arról, hogy a HKB-ban a helye. Visszatér ugyanakkor David Sefic. A szlovén center még az előszezon idején szenvedett kézsérülést, amely mostanra gyógyult meg annyira, hogy a játékos éles meccsen is bevethető legyen. Azzal, hogy játékra jelentkezett, nemcsak egy jó hokis tért vissza a csapatba, egyszersmind nőtt a cserepad hossza is. A MAC elleni meccsen combizom-sérülést szenvedett Árvay, a csapat egyetlen légiós hátvédje, akinek pedig fontos feladata, hogy stabilizálja a védekezést. Mivel Willst a MAC-meccs után engedték el, így arra lehet tippelni, hogy Árvay a sérülése ellenére tudhat játszani. A csapat eddigi legjobbja Hugo Turcotte. A kanadai csatár 8 meccsen 8 gólnál tart, egymaga több találatot jegyzett, mint a csapat maradéka összesen.

A vendég galaciak első túrájukon megszenvedték, hogy a miskolci mérkőzésre egyenesen Galacról érkeztek. Ólomlábakon mozogtak a játékosok, sokan olyan hibákat követtek el, amelyeken csak csodálkozni tudtunk, gyámoltalanok voltak a kapuk előtt, így nem is lehetett más a vége, mint súlyos, 7-0-s vereség. A legfontosabb kérdések egyike, hogy mennyit tanultak ebből az Al-Duna partján fekvő városban. Nincs információnk arról, hogy hogy időzítették az utazást, de az biztos, hogy ha nem szánnak rá egy éjszakát, hogy a közel egynapos, 900 kilométeres utazás fáradalmait kipihenjék, ugyanúgy járhatnak, mint az első játéknapon. Az egy héttel ezelőtti nyolcnapos-hétmeccses széria fáradalmának mindenesetre már el kellett tűnnie a lábakból.

HK Beograd jatekos 2

A belgrádi mérkőzésen mutatkozik be a Marius Trandafir–Teodor Mocanu edzőpáros a vezetőedzői pozícióban, hiszen Julius Pénzes hirtelen elhagyta Galacot a szlovák extraligás Érsekújvár kedvéért. A csapat nem lesz ismeretlen számukra, hiszen ők irányították a nyári felkészülést, és mindvégig Pénzes mellett voltak eddig is. A játékoskeret nem lett bővebb, ugyanúgy 15 román állampolgárságú és 7 légiós mezőnyjátékos, valamint 3 hazai és 1 import kapus áll rendelkezésükre. Minimális mozgásteret az ad számukra, hogy a 6 légiós hellyel és a rendelkezésre álló 8 légióssal hogyan gazdálkodnak.

HK Beograd–Dunarea Galati 2-3

 

A galaciak két emberelőnyös és egy emberhátrányos góljuknak köszönhetően megnyerték az alsóházi rangadót.

Az első harmad a kapusokról szólt a mérkőzésen, Rankovic 6, Lakosil 8 védést mutatott be. A második játékrész elején emberelőnybe került a HK Beograd, ami rosszul sült el, ugyanis Bushbacher emberhátrányos góljával a Dunarea szerzett vezetést. Tíz perccel később Turcotte egyenlített, majd a 44. percben Crnogorac 5 a 4 ellen született találatával már a szerbeknél volt az előny. A második hazai gólnál az első MOL Liga-mérkőzésén szereplő szerb-svéd csatár, Daniel Despotovic gólpasszt jegyzett. A folytatásban fordítottak a galaciak, előbb Krajci, majd Rusnák vette be emberelőnyben Rankovic kapuját. A végén a belgrádiak időt kértek és lehozták a kapusukat, hiába. A Galati 3-2-re nyert, ezzel 8 ponttal áll, pontszámban beérte a Csíkszeredát, míg a HK Beograd maradt 1 pontos.

Erste Liga, Ledena dvorana Pionir, 2016. okt. 7., péntek. Játékvezetők: Fazekas, Vas, Perduv, Pálkövi.
Rankovic: 86,4% (Trifonov)
K
Lakosil: 92,6% (Popa B.)
Anic, Brkusanin, Vucurevic, Filipovic, Turcotte
1
Tamás, Hildebrand, Rusnák, Neagos, Krajci
Crnogorac, Despotovic, Bjelogrlic, Szabados, Saliji
2
Flinta, Popa A., Irimia, Munteanu A. C., Lőrincz
Novakovic U., Podunavac, Zwick, Vukicevic, Novakovic P.
3
Góga, Durkech, Mihály, Gaspar, Bushbacher
Kerezovic, Glavonjic
4
Szőcs, Pál Z., Pál Zs.
Dreberg Christer, Jankovic Nemanja
E
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 23:37 GAL SH Bushbacher Góga Rusnák
1-1 33:23 BEO Turcotte Vucurevic
2-1 43:52 BEO PP Crnogorac Despotovic Bjelogrlic
2-2 47:26 GAL PP Krajci Lőrincz Góga
2-3 52:53 GAL PP Rusnák Durkech
27 Kapura lövések száma 22
10 Kiállításpercek 28
Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA ÉLŐ
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum