Elment a szapporói hősnő

 

Fürge Anett nem a betegségéhez, hanem a jégkoronghoz mérte az időt. Hallgatott a hokitáborra: soha nem adta fel.

A legtöbb ember számára az RTL Klub Fókusz című műsorából vált ismerté Szalai Anett néven. Házasságkötésekor vette fel a Fürge Anett nevet. Jégkorongőrült volt. Amikor tehette, hokis témában forgatott anyagot, nem nehezítette ezt a vállalását az a körülmény, hogy kereskedelmi tévében dolgozott. Kitartott barátai, rajongott játékosai, szeretett csapatai mellett. Az aranygenerációból a nagy Dunaferr volt számára az etalon, a Szélig Viktor fémjelezte nemzedék, a magyar válogatott.

Első kezelései alatt és után sem változott élete értelme, a legfontosabb az maradt számára, hogy odaérjen a világbajnokságra, az övéivel lehessen Ljubljanában. Megcsinálta. Nem egyszer, nem kétszer. 2008-ban a válogatott után utazott Szapporóba. Az ő felvételei alapján nyerhetett betekintést a magyar közönség közelről is a mámor pillanataiba. Feljutott az A csoportba a csapattal.

Anett Szapporo

Azt követően is folyamatosan igyekezett ott lenni, ahol a jégkorongról riportot készíthetett.

Anett ötlete alapján választottuk a szendrői tűzoltókat a Jégkorongozók az árvízkárosultakért jótékonysági akció célpontjául, és büszkén adtuk át együtt a lánglovagoknak az eredményt. Nem véletlenül választották tiszteletbeli tűzoltójukká, kapott névre szóló fejvédőt: rajongva tisztelte őket erőfeszítéseikért.

Anett Szendro

Olyan volt, mint a kedvencei, a példaképei. Ahogy Szélig Viktor vérző orral, Tokaji Viktor szakadt vállakkal, Ladányi Balázs ramaty térddel és könyökkel, úgy küzdött Anett azzal a kórral, amivel az emberiség még nem számolt le. Nem mutatott fájdalmat.

Legnagyobb szakmai sikerét a betegsége első szakaszáról készített dokumentumfilmjével érte el. Mellbevágó. Ezt a címet adta az alkotásának. Nem csak a címe az.

Anett mezben

Vannak olyan szerencsések, akiket személyesen nem érintett hasonló betegség, akiknek egy néhány órás fejfájás a tragédia ? mi nem tudjuk, milyen a nem lenni nem jó, de nem jobb lenni sem állapot. Anett ebben az állapotban volt vidám, aktívan dolgozó, célokban gazdag, szerető nő. És így maradt meg hokiőrültnek.

Az ő meccsén a három harmad évekkel ezelőtt véget ért, de földön túli erőkkel küzdve, reménytelen helyzetekből egyenlítve harcolt ki magának megszámlálhatatlan hosszabbítást. Ez volt a magyar csoda a jégen.

Nem egészen 41 évet kapott a sorstól.

Péntek óta nyugodt lehet, nem marcangolja már az a kérdés, hogy odaér-e a következő világbajnokságra. Ahogy Ifj. Ocskay Gábor a svájci világbajnokság óta, úgy Fürge Anett is ott lesz a szurkolókkal és a csapattal a kijevi vb-től kezdődően mindörökké.

szalai anett 2b

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum