Megelőzik-e a Titánok az Újpestet?

   

A középmezőny közepén az a tét Újpesten, hogy melyik csapat kerül közelebb az éllovasokhoz.

A Fehérvári Titánok komótosabban kezdték ezt a szezont, mint a tavalyit, rengeteget kellett várniuk első hárompontos győzelmükre, amit történetesen a kétszeres bajnok otthonában szereztek meg. Ezután beleszaladtak egy nagyon egyértelmű vereségbe a MAC Budapest otthonában, amit egy Debrecen elleni győztes rangadó követett. A hullámhegyek és -völgyek váltakozása talán nem véletlen, hiszen fiatal csapatról van szó, amelynek ráadásul az összetétele is meccsről meccsre változik, aszerint, hogy legjobb magyar játékosaira igényt tart-e éppen az EBEL-Volán, vagy sem. Tekintettel arra, hogy este a nagyok a Linzt fogadják, várhatóan ismét Szabó Krisztiánék nélkül mehetnek jégre a Titánok a Megyeri úton.

Igen ám, de ez sem feltétlenül meghatározó körülmény, hiszen miközben a MAC ellen velük sem volt esélye a csapatnak, a DHK-t nélkülük múlta felül. A jégkorongban ezenkívül arról sincs ok beszélni, hogy mit mutat a sorminta – ha lenne, akkor a vereség, győzelem, vereség, győzelem sorozat jegyében nem sok jóra számíthatnának ezúttal –, így maradjunk inkább annyiban: valódi háromesélyes csatára van kilátás a IV. kerületben.

titanok

Fotó: Soós Attila (fehervarav19.hu)

A lila-fehérek a szezon elején többször is igen meggyőző játékot mutattak – aktuális keretükkel ez nem csoda –, utóbbi öt találkozójuk közül ellenben hármat elveszítettek. Az utolsó kettőt is: Brassóban nem bírtak McDonaldékkal, majd az örökrangadót is bukták Pesterzsébeten, ennek okán a dobogó magasságából a hatodik pozícióba csúsztak vissza. Az UTE-nál az a kérdés, hogy tudnak-e javítani a védekezésen, illetve hogy a nagyszerű Benk, Frolík, Hebar csatártrió mellé fel bírnak-e nőni mihamarabb Sikorcinék és Virág Tamásék. Ez eddig annak ellenére sem sikerült nekik, hogy amikor láttuk őket, mindig gyorsnak és agilisnek tűntek, ám a befejezésekkel valahogy sosincs szerencséjük. Tudni való, hogy előbb-utóbb minden gát átszakad, meglátjuk, ez náluk mikor következik be.

UTE–Fehérvári Titánok 5-2

   

Negyedik sorának teljesítményével tartotta otthon a három pontot az UTE. Dömötör gólt lőtt, Turbucz két gólpasszt adott.

A meccs előtti beharangozónkban azt a kérdést feszegettük, hogy az UTE kiváló első sora mellé fel tudnak-e a nőni a többiek. Nos, a válasz egyértelműen igen lett, de nem úgy, ahogyan a legtöbben gondolták. Sikorcin Ladislav például be sem öltözött a meccsre. Hiányában a negyedik sor bizonyult aktívabbnak, Dömötör Róbert a 18. percben megszerezte a vezetést, midőn belőtte Turbucz és Benk asszisztját. A Titánok keményen kezdték a második játékrészt, Vízi Dániel 38 másodperc elteltével egalizált. A Fehérvár saját nevelésű játékosának teljesítményére lassan elfogynak a jelzők, Kyle Just és Kiss Patrik oldalán ontja a pontokat, egyedül a plusz/mínusz mutatója hagy némi kívánni valót maga után. A meccs fordulópontját Pápa Márton kiállítása jelentette a 26. percben. Előbb Tóth Gergő talált be Nemes passzából hátrányban, majd Benk harcolt ki rávezetést, amit be is vert. Így egy hátrányból két gólt is ütöttek a lilák, ami nem mindennapi bravúr. Just hamar közelebb hozta csapatát, csökkentve a sokkot és újra kiélezetté téve a mérkőzést. Az UTE a harmadik harmad elején döntötte el végleg a mérkőzést, amikor Huba öt percen belül duplázott. A mérkőzés utolsó ötödében már nem született újabb gól, így 5-2-re nyert a félszáznál is többet kapura lövő Újpest.

Aki egy előnyből két gólt kap, nem győzhet

   

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Szükségünk volt a mai győzelemre két olyan vereség után, amelyek fegyelmezetlenségből adódtak. Egy nagyon fiatal, agilis Fehérvárt tudtunk legyőzni, de a kapu előtti lehetőségekre keményebben kellett volna lecsapnunk.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): Egész egyszerűen az a csapat, amely egy emberelőnyből két gólt kap, nem győzhet. Sajnálom a srácokat, mert nagyon sokat dolgoztak, ebben a szezonban talán ma játszottunk a legjobban. A befektetett munkának pontot, pontokat kellett volna eredményeznie, de a két emberelőnyös gól megpecsételte a sorsunkat.

(Forrás: nso.hu)

Erste Liga, Megyeri út, 372 néző. Játékvezetők: Gangel, Haszonits, Berkesi, Pálkövi.
Sila: 93,1% (Ágoston)
K
Lemay: 90,4% (Scola)
Huba, Kiss D., Benk, Frolík, Hebar
1
Krogh, Reiter A., Just, Vizi, Kiss P.
Hegyi, Gröschl, Nemes, Tóth G., Csányi
2
Korbuly, Szaller, Szabó K., Shupe, Vincze
Nagy N., Kovács, Dósa, Pápa, Virág
3
Imre, Láday, Pillók, Mazzag, Balogh
Nagy P., Dömötör, Pichler, Turbucz
4
Varga, Takács, Szász, Hamvai, Reiter R.
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Kóger István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 17:04 UTE Dömötör Benk Turbucz
1-1 20:38 FHA Vizi Pillók Just
2-1 26:13 UTE SH Tóth G. Nemes
3-1 27:08 UTE PS Benk
3-2 31:29 FHA PP Just Balogh Láday
4-2 43:43 UTE Huba Turbucz
5-2 48:04 UTE PP Huba Frolík
52 Kapura lövések száma 29
10 Kiállításpercek 6

Az UTE–Titánok góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum