Először nyerne a DAB a MAC ellen

   

A két csapat párharcainak egyéves története van, ez az idő kevés volt a dunaújvárosiaknak az első győzelem megszerzésére. A nyáron azonban alaposan megerősödtek, vasárnap kiderül, ez mire elég a MOL Liga egyik legjobb csapata ellen.

A MAC három egygólos győzelemmel kezdte a szezont, a harmadikon a DVTK-t múlta felül, azóta ellenállhatatlan játékerőt képviselnek a mezőnyben. Újpesten hatot lőttek, Debrecenben kilencet, a Titánok sem jártak jobban, akik a miskolci győzelmük után 6-0-s vereséggel tértek haza a Tüskéből, szombaton pedig a belgrádiak tapasztalhatták meg testközelből, milyen erős a MOL Liga eleje, a 7-2-es végeredmény a fentiek ismeretében inkább reális, mint rossz eredmény a szemszögükből. Ez utóbbi meccs kapcsán nem mehetünk el szó nélkül Nagy Krisztián teljesítménye mellett, aki kirobbanó formában van. A hét hazai gólból öthöz volt köze, négyszer szolgálta ki társait, egyszer ő maga fejezte be az akciót. Vezeti is a liga kanadai táblázatát, a magyar játékosok közül senki a nyomában sincs. Benk András ugyanott a hetedik helyen áll, egy meccsel többet játszva is öt ponttal lemaradva a 8 gólnál és 9 gólpassznál járó Nagy mögött, őket Azari követi a 11. helyen.

Vasárnap a dunaújvárosiak tesztelik majd a csapat éberségét. Az Acélbikákról azt tudjuk, hogy az idei szezonban eddig stabilan győzték le a mezőny alsó felébe tartozó csapatokat, ami nem kis szó egy tavaly a megszűnés szélére sodródó klubtól. Ugyanakkor az éllovasokkal eddig nem vagy kevés meccset játszottak. Egy akkor még jó formában lévő Debrecen otthonában kontrákkal kaptak ki és a Ferencváros ellen sem állt melléjük a szerencse, aminek egygólos vereség lett a vége. A MAC lesz az eddigi legkomolyabb erőpróbája annak, hogy mit tudnak az igazán erős csapatok ellen, az erőviszonyokat jelzi, hogy a Belgrádot csak büntetőkkel tudták legyőzni. Ugyanakkor teher sincs a játékosokon, felszabadultan játszhatnak, előre leírni őket nagy hiba lenne. Annál is inkább, mivel ha valaki, hát Dansereau és Cseter pontosan tudja, hogyan kell legyőzni a budapesti csapatot, nekik ez tavaly tíz alkalommal is sikerült. Nem úgy a DAB-nak, amely tavaly minden mérkőzését elvesztette Majoross Gergely tanítványaival szemben, a Tüskében mindig simán, Dunaújvárosban egyszer mentek el a hosszabbításig. Vasárnap este kiderül, közelebb kerültek-e azóta egymáshoz a felek.

MAC–DAB 2-0

   

A DAB kiválóan küzdött a Tüskecsarnokban, a MAC nem játszott jól, de a harmadik harmadban két Terbócs-villanással otthon tartotta a három pontot.

Az első harmadan egyenlő erők küzdelmét láthatták a nézők. A MAC támadásainak nem volt igazán élük, húsz perc alatt inkább a DAB előtt adódtak kidolgozott, tiszta gólhelyzetek. Ezeket azonban nem sikerült értékesíteni. Az utolsó percben véget ért a meccs Becze Tihamér számára, aki Nagy Krisztián ellen szabálytalankodott végleges fegyelmit érő módon.

Ideges, vibráló volt a játék a második harmadban is. A DAB kemény, határozott hangnemre törekedett, eközben összeszedetten játszott, és ez ezen a napon nem ízlett a hazai csapatnak. Majoross Gergely játékosai nem igazán tűntek frissnek, fittnek. Végig benne volt, hogy komolyabb verekedés alakul ki, a második felvonásban Kovács Bronsont kellett az öltözőbe kísérni és ott ápolni. Ez végül elmaradt, de a döntés megszületett a záró húsz percben.

A hárommérkőzéses eltiltása után visszatérő Terbócs Istvánról szólt a harmadik harmad. A 43. percben szélről cselezte be magát, és közelről fejezte be az akcióját, Duschek Dávid először nem tudott menteni a mérkőzés folyamán. Tíz perccel a vége előtt egy hasonló egyéni jelenet végén dőlt el a meccs sorsa. Terbócs emberhátrányból is betalált, ezzel már 2-0-ra vezetett a MAC, úgy tűnt, onnan nincs visszaút a DAB számára. Nem is volt, végül még gólt sem tudtak lőni, Bálizs Bence shutouttal alapozta meg csapata győzelmét.

Terbocs MACDAB

Fotó: Mudra László (MAC)

A MAC legértékesebb idei győzelme

   

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Talán ez volt a legértékesebb győzelmünk, de mindenképpen azok egyike az idei szezonban. Nagyon keményen küzdő ellenfelet sikerült felülmúlnunk úgy, hogy nem játszottunk igazán jól, nem tudtunk megújulni a szombati meccs után. Tragédia volt az emberelőnyös játékunk – egy ilyen mérkőzést azzal lehet megnyerni –,ez sem tudott átlendíteni minket. Viszont így is megtaláltuk a sikerhez vezető utat. Annak még jobban örülünk, hogy nullára tudtunk lehozni egy ilyen összecsapást. A nyolc meccsen kapott kilenc gólunk, azt gondolom, extrémen jó mutató, a védelmünket, a védekező játékunkat dicséri.

(Forrás: MAC Facebook)

Erste Liga, Tüskecsarnok, 420 néző. Játékvezetők: Mayer, Vas, Kis-király, Soltész.
Bálizs: 100% (Arany)
K
Duschek: 93,5% (Lajcs)
Ruikka, Escobedo, Nagy K., Day Chief, Jubinville
1
Hruby, Pfeil, Dansereau, Cseter, Azari
Pozsgai, Mestyán, Nagy G., Könczei, Keresztury
2
Lévai, Ladigin, Becze, Nagy M., Rubin
Kovács B., Vokla, Roczanov, Kovács Cs., Terbócs
3
Lencsés, Horváth, Szepessy B., Odnoga, Tanka
Lakatos, Silló, Tóth R., Bödök, Schmál
4
Mátyásy, Pál, Németh, Borbás, Léránt
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Lee Gilbert, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 42:55 MÚB Terbócs
2-0 49:25 MÚB SH Terbócs Nagy G.
31 Kapura lövések száma 22
14 Kiállításpercek 37

A MAC–DAB képes összefoglalója

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum