Mire megy a HK Beograd a történelmi pontszerzés után?

   

A MAC annyi pontot vesztett az eddigi hat meccsén, mint amennyit a belgrádiak szereztek hét találkozón, egyet.

Két olyan csapat találkozik a Tüskecsarnokban szombaton, amely felfelé ívelő formát mutat. A MAC hatos győzelmi szériában van, az utóbbi három meccsét kiütéssel nyerte komoly riválisokkal szemben, 21-2-es gólkülönbséggel. Az előttünk álló mérkőzés igazi kérdése előreláthatólag az lesz, hogy az idei újonc meddig tudja megnehezíteni a tavalyi újonc dolgát. A HK Beograd nyilván feldobottan érkezik Budapestre, hiszen történelmi pontszerzést hajtott végre a DAB otthonában.

Hogy Turcotte-ék mire mennek Nagy Krisztiánék ellen, azt a jég megmutatja majd. Mindenesetre a két említett csatár pontszámban kiemelkedik csapatából. A magyar válogatott csatára káprázatosan kezdte a szezont, 6 meccsen 7 gólt és 13 pontot szerzett. A német harmadosztályból szerződtetett kanadai kétségkívül a belgrádiak kulcsembere. 7 meccsen 7+2 pontot csinált, ez azt jelenti, hogy a szerb csapat 13 góljából 9-ben benne volt. Eddig csak az UTE ellen nem hozott pontot csapatának. A MAC kerete sokkal szélesebb és mélyebb, mint a HK Beogradé, ez egyben az erőviszonyokat s mutatja.

Majoross Gergely, a hazaiak vezetőedzője ugyanakkor természetesen udvariasan beszélt a szerb csapatról, amely pénteken megszerezte első pontját a MOL Ligában, Dunaújvárosban tudott döntetlent játszani a rendes játékidőben. “A belgrádi csapat többször bizonyította, hogy nagyon tud küzdeni. Nekünk az a dolgunk, hogy ebben a műfajban is felülmúljuk őket. És természetesen az, hogy a játékrendszerünknek megfelelően tudjunk hokizni. Egyre jobb volt ez meccsről meccsre, megyünk tovább a kijelölt úton.”

MAC Budapest–HK Beograd 7-2

   

A belgrádiak döntetlenre hozták az első harmadot, viszont a középső játékrészt a budapestiek az első soruknak köszönhetően 4-0-ra megnyerték. Jubinville mesterhármast ért el, 3+2 ponttal zárt, míg Nagy Krisztián 1+4 pontot gyűjtött.

A MAC hiába nyerte meg a kapura lövési mutatót 21:6-ra az első harmadban, csak 1-1 gól született, Turcotte juttatta vezetéshez a szerbeket, majd Jubinville egyenlített. A második játékrészben a budapestiek első sora játszotta a főszerepet, a 4 MAC-gólból Jubinville 2+1, Nagy Krisztián 1+3, Day Chief 1+2 ponttal vette ki a részét. A záró húsz percben úgy tűnt, 1-1 gól születik, Nagy Gergő találatánál Jubinville gólpasszt jegyzett, míg a HK Beogradból Vukicevic volt eredményes. Mégsem zárult döntetlennel a harmadik harmad, 43 másodperccel a vége előtt Könczei beállította a 7-2-es végeredményt. A MAC továbbra is veretlen, a HK Beograd pedig elégedetten térhet haza magyarországi túrájáról.

ml_160915_124_resize

Fotó: Mudra László (MAC)

Minél hamarabb el kell felejtenünk ezt a találkozót

   

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): A játék képe összességében nem felelt meg annak, amit én egy jégkorongmérkőzéstől várok. Nagy pozitívuma a meccsnek, hogy nem szedtünk össze sérülést, de minél hamarabb el kell felejtenünk ezt a találkozót.

Christer Dreberg (vezetőedző, HK Beograd): Mondanom sem kell, remekül kezdtük a találkozót, utána viszont nagyon leengedtünk. Balszerencsés volt, hogy a második harmadban szinte azonnal megszerezte a vezetést az ellenfél, mert utána már nem volt visszaút számunkra.

Forrás: nso.hu

Erste Liga, Tüskecsarnok, 335 néző. Játékvezetők: Babic, Vas, Ozsváth, Juhász.
Arany: 89,5% (Bálizs)
K
Rankovic: 84,1% (Stepanovic)
Ruikka, Escobedo, Nagy K., Day Chief, Jubinville
1
Brkusanin, Árvay, Filipovic, Turcotte, Saliji
Pozsgai, Mestyán, Nagy G., Könczei, Kovács Cs.
2
Wills, Crnogorac, Vucurevic, Kerezovic, Novakovic P.
Kovács B., Vokla, Roczanov, Keresztury, Bödök
3
Anic, Novakovic U., Zwick, Vukicevic, Szabados
Lakatos, Silló, Tóth R., Schmál
4
Podunavac, Terzic, Bjelogrlic, Glavonjic
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Christer Dreberg, Nemanja Jankovic
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:00 BEO Turcotte Bjelogrlic Saliji
1-1 17:51 MÚB Jubinville Nagy K. Vokla
2-1 20:08 MÚB Jubinville Nagy K.
3-1 24:28 MÚB Nagy K. Day Chief Escobedo
4-1 28:24 MÚB Day Chief Jubinville Nagy K.
5-1 33:49 MÚB Jubinville Day Chief Nagy K.
6-1 41:39 MÚB Nagy G. Jubinville Day Chief
6-2 45:24 BEO Vukicevic Novakovic U.
7-2 59:17 MÚB Könczei Mestyán
44 Kapura lövések száma 19
6 Kiállításpercek 8

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum