Koszourov 3, Bezrukov 4 meccset kapott

 

Mindkét debreceni jégkorongozó kihagyja csapata hátralévő szeptemberi mérkőzéseit.

“A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 20 (DVTK Jegesmedvék?Debreceni HK) mérkőzés 25. percében történt esetet, amelynek során Alekszej Koszourov (Debreceni HK) 2+10 perces büntetést (CHE-H ? fejre irányuló támadás, MISC ? fegyelmi büntetés) és 20 perc büntetést (GA-MI ? végleges fegyelmi büntetés) kapott.

A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A játékos a mérkőzés 25. percében ellenfelét egy ütközés során a fején találta el.

IIHF-szabálykönyv, 124. SZABÁLY ? FEJRE, NYAKRA IRÁNYULÓ TÁMADÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki testének vagy sportfelszerelésének bármely részével bármilyen fajta ütést mér az ellenfél játékosának fejére vagy nyakára, vagy az ellenfél játékosának fejét a védőüvegnek vagy a palánknak vezeti vagy nyomja. Jelen szabály felülír minden hasonló büntetést, kivéve azokat, amelyek a verekedéshez kapcsolódnak. Nincs szabályos ütközés a fejre. Minden, az ellenfél fejére vagy nyakára mért közvetlen ütközést büntetni kell, legyen az véletlen vagy szándékos. Ha egy mezőnyjátékos felemelt fejjel korcsolyázik, birtokolja a korongot és számít az ütközésre, az ellenfélnek akkor sincs joga ütközni vele a fején vagy a nyakán. A fejre, nyakra irányuló támadás lehetséges büntetési tételei: kisbüntetés és fegyelmi büntetés, nagybüntetés és automatikus végleges fegyelmi büntetés, végleges kiállítás.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos könyökkel, testével a jégről felemelkedve ellenfele fejét találta el. Az ütközés láthatóan szándékosan a fejre irányult, a korong megjátszásának szándéka nélkül. A vétlen játékosnak az ütközésre nem volt esélye felkészülni. A Fegyelmi Bizottság felhívja a figyelmet, hogy az IIHF-szabályok alapján a fej és nyak területének támadása a legsúlyosabb szabálytalanságok egyike.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt Alekszej Koszourovot, a Debreceni HK 10-es számú játékosát 3 MOL Liga-mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetést a soron következő MOL Liga mérkőzéseken tölti le.”

“A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 20 (DVTK Jegesmedvék?Debreceni HK) mérkőzés 25. percében történt esetet, amelynek során Artyom Bezrukov (Debreceni HK) 10+20 perces büntetést (MISC ? fegyelmi büntetés, GA-MI ? végleges fegyelmi büntetés) és ezt követően 25 perces büntetést (MATCH ? végleges kiállítás) kapott.

A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A játékos egy kisbüntetés kiszabását követően a játékvezetői tevékenységet sportszerűtlen hangnemben bírálta, azt többszöri felszólításra sem fejezte be. A pályát a játékvezetők többszöri határozott felszólításra sem hagyta el. Az öltözőbe menet az ott szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet felszerelését megrongálta.

IIHF-szabálykönyv, 168. SZABÁLY ? SPORTSZERŰTLEN MAGATARTÁS

DEFINÍCIÓ: A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki megsérti a sportszerűségre, fair playre és az egymás tiszteletre vonatkozó szabályokat.

Fegyelmi büntetés: A játékos, aki botrányosan viselkedik vagy folytatólagosan sportszerűtlenkedik.

Végleges fegyelmi büntetés: A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki továbbra is obszcén, vulgáris vagy sértő szavakat használ bárkivel szemben a jégen vagy a csarnok területén, holott korábban már kapott kisbüntetést vagy technikai kisbüntetést ezért. Ha ez a mérkőzést követően történik, akkor úgy is kiszabható a végleges fegyelmi büntetés, hogy a vétkes korábban nem kapott kisbüntetést vagy technikai kisbüntetést.

IIHF-szabálykönyv, 116. SZABÁLY ? HIVATALOS SZEMÉLYEK SÉRTEGETÉSE

DEFINÍCIÓ: Egy játékos vagy csapat hivatalos személy arra irányuló kísérlete, hogy megfossza a játékvezetőt a tekintélyétől, megalázza vagy megsértse a játékvezetőt, hogy megkérdőjelezze a játékvezető tisztességét vagy alkalmasságát, vagy tettlegesen lépjen fel egy játékvezetővel szemben.

Végleges kiállítás: A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki bármilyen módon fizikai kontaktusba kerül a játékvezetővel, és ez káros a mérkőzés szempontjából.

A Fegyelmi Bizottság megállapítása szerint a játékos sportszerűtlenül viselkedett a mérkőzés játékvezetőivel szemben. A játékos által tanúsított magatartás nem egyeztethető össze a jégkorong értékeivel.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt Artyom Bezrukovot, a Debreceni HK 3-as számú játékosát 4 MOL Liga-mérkőzésről eltiltja.

A játékos a büntetést a soron következő MOL Liga mérkőzéseken tölti le.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum