Draisaitl a hosszabbításban döntött

   

Az Európa-válogatott fél lábbal a négy közé került, a csehek pedig a kiesés szélére. Oroszország hat perc alatt kivégezte a fiatalokat.

Az Európa-válogatott hosszabbítás után legyőzte Csehországot, így ha szerda hajnalban Kanada legyőzi az Egyesült Államokat, akkor Ralph Krueger fiai a harmadik meccsük eredményétől függetlenül kerülhetnek be az elődöntőbe. A találkozón hiába lépett jégre győzelmi kényszer alatt Csehország, képtelen volt a kezébe venni az irányítást. Nem úgy az Európa-válogatott, amely sorra gyártotta a helyzeteket, de nem tudott túljárni Mrazek eszén, aki a második harmad elején még Anze Kopitar büntetőjét is megfogta. A pálya majdnem felbillent az Európa-válogatott folyamatos nyomása alatt, a mérkőzés felénél 21-8-ra vezettek a kapura lövésekben. Mrazek ellenállását végül Zdeno Chara törte meg éppen a találkozó felénél, ám az előny alig több három percig tartott. A semmit sem csináló csehek Roman Josi hibáját kihasználva Voracek révén egyenlítettek. A harmadik harmad ugyanúgy európai rohamokkal indult, Zuccarello két perc után ismét előnyhöz jutatta a nyolc nemzet válogatottjaiból összegyúrt csapatot. A csehek a bekapott gól után kezdtek tudásuknak megfelelően játszani és hat perc múlva ki is egyenlítettek Hanzal szerencsés, emberelőnyös góljával. A fennmaradó bő tíz percben mindkét oldalon több nagy lehetőség kimaradt, így az eredmény nem változott. Jöhetett a három a három elleni ráadás. A harmadik perc legelején Zuccarello szerzett korongot, kiugratta Draisaitlt, aki nem hibázott és megnyerte a mérkőzést az Európa válogatottnak.

Egy nap késéssel, de felébredt az orosz tüzérség, amely hat perc leforgása alatt négy gólt ütve megnyerte a meccset az észak-amerikai fiatalok ellen, és megőrizte továbbjutási álmait. Az U23-as szelekt ezzel együtt továbbra is kiválóan helytállt, a pontszerzés ugyan elmaradt, de ezzel a játékkal a svédek ellen is lehet keresnivalójuk. Hazai szempontból álomszerűen kezdődött a meccs, Ovecskin lövése után Scheifele passzolta tovább a korongot a palánk mellett, azzal McDavid robbant ki az orosz védelem szorításából, a túloldalon érkezett Matthews, aki meglőtte élete első felnőtt gólját az Air Canada Centerben. Mondanunk sem kell, a közönség tombolt és az egyébként visszafogottságáról híres Matthews is megeresztett kivételesen egy mosolyt. Egy vereséggel a hátuk mögött és a második meccsen 1-0-s hátrányba kerülve az oroszok tudták, valamit mutatniuk kell, különben tragikusan korai véget ér számukra a Világkupa.

Mutattak is, ráadásul látványosan. A második harmad derekán, az egyébként emberhátrányban brillírozó Tyelegin passzából Namesztnyikov egyenlített, 50 másodperccel később pedig Nyikita Kucserov már a vezetést szerezte meg csapatának Kuljomin átadásából. Ezután majd? 200 másodpercig nem történt semmi, ekkor Zajcev és Panarin passzolt Kuznyecovhoz és máris 3-1-re vezetett a szbornaja. Az első sor is igyekezett felnőni a feladathoz, a 36. percben Ovecskin és Dackjuk passzából Taraszenko vágta be a negyediket. A fiatalok nem törtek össze, Morgan Rielly találatával még a második szünet előtt kettőre csökkentették a különbséget. Az izgalmak már a harmadik húsz perc legelején fokozódtak, amikor Malkin kiállításából Nugent-Hopkins minimalizálta a hátrányt. Az U23-as válogatott elképesztő tempót diktált, a harmad felénél jó másfél percre kettős előnybe is kerültek, ám túlizgulták, a végén még el is cserélték magukat, így ebből sem lett semmi. Mint ahogy abból sem, hogy negyven másoperccel a vége előtt, emberelőnyben, a kapusukat is lehozták. A lövőpárbajt csúnyán megnyerték 46-25-re, de az oroszok ügyesebbek voltak a kapuk közelében: a csatárok a lecserélt Murrayé előtt, a fantasztikus formában védő Bobrovszkij pedig a sajátjában.

A csoportkör utolsó mérkőzésén az oroszok a finnekkel, az észak-amerikaiak Svédországgal csapnak össze, a két skandináv csapat addig még meccsel egyet egymással.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum