Az U23 és Európa máris továbbjuthat

   

A fiatalok az oroszokkal játszanak ma, az Európa-válogatottnak a cseheket kell legyőzniük az elődöntőért.

Az Európa-válogatott meglepő, de annál simább győzelemmel kezdett a Team USA ellen. Ralph Krueger remekül összerakta a sorokat, amit jól példáz, hogy az amerikaiak elleni találkozó három gólját más-más trió hozta össze. A balansz megvan a sorokban, így a cseheknek nem lesz könnyű dolguk. Főleg a Gaborik, Nielsen, Zuccarello hármas ellen kell készülniük, hiszen ez a csatártrió okozta a legtöbb gondot a Suter vezette amerikai védelemnek. Az európai első sor mellett két játékost kell még kiemelni, az egyik Anze Kopitar, a másik Jaroslav Halak. A szlovén center, aki a csapat kapitánya, pontot nem szerzett, de elképesztő mezőnymunkát végzett, a legmagasabb jégidővel zárta az összecsapást. Kulcsszerep vár a kapuban Halakra is, aki ? ha tartja bombaformáját ? két kör után az elődöntőbe segítheti a csapatát.

europe wch

A csehek szövetségi kapitányának, Josef Jandacnak főhet a feje. Csapata a Kanada elleni sima vereség után győzelmi kényszer alatt játszik, ez az ellenfél malmára hajthatja a vizet. További gond, hogy Radek Faksa megsérült, így a játéka erősen kérdéses. Ahogy kérdéses Michal Neuvirth szereplése is, akit hat góllal terheltek meg a kanadai csatárok. A Flyers kapusa a féltucat ellenére csapata legjobbja volt, még súlyosabb vereségtől mentve meg ezzel a cseheket. Ennek ellenére Jandac szavaiból az érződött, hogy valószínűleg Mrazek kezd. A cseh szakvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy sokkal kevesebb hibával kell játszaniuk, és a helyzetkihasználáson muszáj javítaniuk, ha versenyben akarnak maradni.

A nap második meccsén az U23-as válogatott játszik Oroszországgal, és ha megint tudja azt a játékot hozni, amit a finnek ellen, akkor Ovecskinék nagyon nagy bajban lesznek. A fiatalok a kivételes technikai tudás mellett fantasztikusan gyorsak, amit a lassúbb és lomhább orosz védők ellen kiválóan kihasználhatnak. Papíron az orosz válogatott erősebb, mint a finn, így elvileg nehezebb dolguk lesz McDavidéknek, de látva a lendületet, amit az első meccsen bemutattak, a mérkőzésben simán benne van a sima U23-as siker is.

Különösen két dolgot érdemes szem előtt tartani a fiataloknál. Az egyik Auston Matthews játéka, aki leendő hazai csarnokában már most otthonosan mozgott, és egyáltalán nem látszott rajta, hogy még nem lépett jégre az NHL-ben. Ráadásként az első sorban játszik McDavid mellett. Mindössze 5 perc és három shift elég volt neki, hogy első gólpasszát megcsinálja az Air Canada Centerben. A másik tényező ? akárcsak az európai kontingensnél ? a kiegyensúlyozottság. A 12 nevezett csatárból nyolc szerzett pontot a finnek ellen, ami mindenképp a kiváló balanszra utal. Egy pontnál senki nem szerzett közülük többet, és a legalacsonyabb jégidő is meghaladta a 12 percet (Brandon Saadé). Nem kis szakmai tétje van a csapat szereplésének a Világkupán, ha ugyanis helytáll, az egész ligában újragondolhatják, hogy mit gondolnak a fiatalok csapatba építéséről.

na u23

Az orosz válogatott továbbra is azzal a hibával küzd, amivel a felkészülési mérkőzések során, vagyis egyfelől nem dolgoz ki kellően nagy számú veszélyes helyzetet, másfelől pazarlóan bánik azokkal, amik mégis adódnak. Oleg Znarok is erre hegyezte ki a mondanivalóját a svédek elleni meccs után. Hiába van a jégen Dacjuk, Taraszenko, Malkin vagy Ovecskin, ha az első két harmadban mindössze négy gólszerzési lehetőséget tudnak kialakítani a svédek ellen. A gyenge támadójáték miatt Znarok már a svédek ellen is próbált belenyúlni a meccsbe, inkább kisebb, mint nagyon sikerrel. Várható tehát, hogy a fiatalok ellen teljesen felforgatott sorokkal lépnek pályára Malkinék. Egyedül Bobrovszkij teljesítményével lehet elégedett az orosz szakvezető, aki ennek ellenére úgy nyilatkozott, nem biztos, hogy a Columbus kapusa áll a vasak közé. Amennyiben így lesz, a Colorado-kapus Szemjon Varlamov kezdhet, hiszen az orosz válogatottban amúgy is nagy hagyománya van a kapusok rotálásának.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA ÉLŐ
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum