Erzsébeten bizonyíthatja erejét a Brassó

   

A Ferencváros kapta talán a legnehezebb feladatot a MOL Liga első napjaira.

A MAC után másodjára azzal a Brassóval kell játszaniuk a zöld-fehéreknek, amely remekül erősített, és ezen a szinten bombaerősnek mondható kerete van. Dubekék azonban a felkészülés során és az idénynyitón is megmutatták, nem ijednek meg a nagy feladatoktól. Augusztusban a Bajnokok Ligájára készülő Nitra első csapatával, az első MOL fordulóban a kimondottan is aranyéremre hajtó MAC-cal játszottak szoros mérkőzést. A lelkes szurkolótábora által támogatott FTC komoly erényeket csillogtat, sokat korcsolyáznak, gyorsak, állhatatosak. A Brassó ellen is ezekre lesz szükségük, ha nyerni szeretnének. Márpedig az elhatározott cél, a rájátszásba, majd a legjobb négybe kerülés teljesítéséhez kellenek a legerősebbek ellen szerzett pontok – és ezeket a legkönnyebb hazai jégen megszerezni.

34

Fotó: Mudra László (MAC)

A Brassó eddigi egyetlen mérkőzését Belgrádban játszotta. A MOL Ligával még csak ismerkedő, mindössze 4 légióssal felálló újonc ellen a meccs első felében 5 gólos előnyt szerzett, a hátralevő 30 percet pedig elvesztette ugyan, de 4 gól megmaradt a vezetésből, biztos győzelemmel rajtolt tehát a kék-sárga csapat. A belgrádi kiruccanást követően pihenőnap és utazás várt Martin Lacroix csapatára, a brassóiak áthelyezték székhelyüket Budapestre, ahol a Ferencváros és az UTE vár rájuk. Mihály Árpádék a buszlábakra nem panaszkodhatnak majd, kipihenten, frissen léphetnek jégre Erzsébeten. A keret erős, létszámgondok nincsenek. A Brassó valódi formáját a belgrádi mérkőzés alapján megítélni nem könnyű, hiszen a mezőny gyengébb csapatai közé tartozó és egy előző napi mérkőzés fáradtságával jégre lépő ellenfelet győztek le. Hétfő este viszont igazi erőpróba vár rájuk, amelyet remélhetőleg sokan akarnak megnézni a helyszínen.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

“Nagyon nehéz sorsolásunk van a szezon elején. A DVTK és a MAC mellett papíron a Brassó a liga idei évének harmadik topcsapata, és kettővel találkozunk közülük az első két meccsünkön – kezdte az esélyek latolgatását Greg Lindqvist, a Ferencváros edzője. – Szerencsére a mérkőzéseket nem papíron kell lejátszanunk, hanem a valóságban. Természetesen a költségvetésben és a játékoskeretben levő különbségeket csak kemény munkával lehet ellensúlyozni. Tetszett, amit a csapatomtól láttam a MAC ellen, szeretnénk ugyanott folytatni a Brassó ellen is. Ahhoz, hogy nyerni tudjunk, hatvan percen keresztül kell pörögniük a lábaknak. Sok korcsolyázásra, fegyelmezett játékra lesz szükségünk, az ütközéseket be kell fejeznünk, a helyzetkihasználásban javulnunk kell péntekhez képest. Hiába ismerem a brassói játékosok jelentős részét, ez a csapat már messze nem ugyanaz, mint amikor én voltam az edzője. Kanadai kollégám nyilván a saját elképzeléseit próbálja megvalósítani, nekünk arra kell legyenek válaszaink, amit ma fogunk látni a jégen tőlük.”

FTC–Brassó 3-4

   

Végül csak hosszabbításban nyert a hajrára kétgólos előnnyel érkező vendégcsapat.

Az első harmadban mozgalmas meccset látott a publikum. Kétségkívül a Brassó volt kezdeményezőbb, de a Ferencváros is ismerte az utat Tőke Zoltán kapuja felé. Thomas Sumi azonban egy nagy brassói hibát követően, emberhátrányból szerzett vezetést a hazaiaknak. Az előnyt a MAC-tól igazolt Tomás Klempa egyenlített ki, még a harmad vége előtt. 1-1 után a szünet sokkal hosszabbra sikeredett, mint az várható volt. Sajnos az energiaellátó központ ezen az estén nem bírta egyszerre kiszolgálni a jégcsarnok és a tv-közvetítés szükségletét, ezért a meccs jó 40 perces pauza után folytatódhatott, de ezt a részt már nem láthatta az M4 Sport nézőközönsége, a közvetítést meg kellett szakítani.

Pedig izgalmas mérkőzés volt ez a folytatásban is. A második harmad vége előtt nem sokkal a légióséletet nyáron feladó Roberto Gliga szerezte a második brassói találatot. És amikor Molnár Zsolt az 52. percben újabb Brassó-gólt ütött, mindenki vendéggyőzelemre tippelt. Igazuk is lett, de egy csavar még jutott a meccsre. Szappanos és Tendler ugyanis három perc alatt kiegyenlített. A győzelemért, a három pontért folyt a csata az utolsó percekben, de azt senki nem tudta behúzni.

Jöhetett a 3 a 3 elleni játék, ezt pedig elég gyorsan lezárta egy McDonald-találat. A 61. percben dőlt el a majd háromórás mérkőzés, a Brassó 2, a Ferencváros 1 pontot szerzett, mindketten megérdemelten. A Ferencváros a MAC után egy másik nagyon erősnek tartott csapatot is megszorított, sőt pontot is szerzett tőle.

Az edzők mindig többet akarnak

   

Edzői szemmel kemény és jó meccs volt a Fradi–Brassó. Az a ritka helyzet állt elő, hogy tulajdonképpen mindkét tréner elégedett.

Greg Lindqvist (FTC, vezetőedző): Jó meccs volt, attól függetlenül, hogy egy ilyen nagy szünetet kellett tartanunk technikai problémák miatt. Nagy lehetőségeink voltak, ilyen volt például Sumi és Tendler szólója. Sajnos hamar elveszítettük Erdélyit, így a védelmünkre nagy feladat hárult. A legnagyobb problémáink a pontatlan passzok és elhagyott korongok voltak. Szépen visszajöttünk 3-1 után az utolsó percekben. Egy pontot szereztünk, ami nem rossz. A következő meccsen még többet fogunk beleadni.

Martin Lacroix (Brassó, vezetőedző): Ez egy nagyon jó mérkőzés volt, mindkét csapat nagyon keményen és jól játszott. Számomra nagy büszkeség, hiszen ez az első szezonom a MOL Ligában. Úgy hallottam, hogy évről évre erősödik a liga, ezért tanítom a játékosaimnak azt, hogy elég csak egy pillanatra másra koncentrálniuk, és az ellenfél ezt máris kihasználja. Szerencsére a hosszabbításban sikerült a második pontot megszereznünk. Az utolsó két gól, amit kaptunk, nagyon rövid időn belül esett, ennek nem lett volna muszáj bekövetkeznie, mégiscsak jobb lett volna a három pont. Az edzők mindig többet akarnak, de azért ezzel a kettővel is elégedett vagyok. Nagyon kemény meccs volt, de jó kezdése a szezonnak.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 2016. szept. 12., hétfő. Játékvezetők: Mayer, Nagy, Soós, Soltész.
Sevela: 88,2% (Soós)
K
Tőke: 86,4% (Béres)
Schwindt, Hietamaki, Sumi, Tendler, Kiss
1
Nagy I., Rawlyk, McDonald, Klempa, Gliga
Jaborník, Erdélyi, Dubek, Rafaj, Szappanos
2
Filip, Bíró O., Molnár, Mihály, Tranca
Lengyel, Németh, Hardi, Fliszár, Gágyor
3
Csíki, Nagy Cs., Fodor, Bíró G., Petres
Egyed, Üveges, Inglis, Farkas, Papp
4
Imecs, Bíró M., Zsók, Péter, Balázs
Greg Kjell Lindqvist, Szakács Ferenc
E
Martin Lacroix, Keresztes Ottó
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:30 FTC SH Sumi Tendler
1-1 16:50 BRA Klempa McDonald Nagy Cs.
1-2 38:17 BRA PP Gliga Rawlyk Nagy I.
1-3 51:25 BRA Molnár Péter Zsók
2-3 52:26 FTC Szappanos Schwindt Sumi
3-3 55:24 FTC Tendler Szappanos Sumi
3-4 60:44 BRA McDonald Klempa
22 Kapura lövések száma 34
10 Kiállításpercek 0

Ilyen volt az áramszünet az FTC–Brassón

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum