A Galati Újvárosban koronázná meg eredményes túráját

   

Második mérkőzésére készül a Dunaújváros, a negyedikre a Galati a MOL Ligában. Hogy lesz-e jelentősége annak, hogy az Acélbikák három nap pihenő után fogadják ellenfelüket, aki eközben további két alkalommal lépett jégre, az legkésőbb kedd este 9 óra magasságában kiderül.

Jól kezdte a MOL Ligát a kétszeres győztes. A megyei rivális Fehérvár ellen az első harmadban mutatott hatékony játék eredményeként háromgólos győzelmet aratott. Különösen az első sor volt elemében, Azari 3+1-et, Dansereau 1+2-t, a fiatal Hruby Gellért pedig védőként 0+3-at hozott össze. Az 5 gólhoz kiosztott 12 kanadai pontból ők hárman Cseterrel kiegészülve 11-et jegyeztek, a maradék 1-et a második gólt jegyző Rubinnak írták be. Mérkőzés utáni nyilatkozatában Lee Gilbert elsősorban a fegyelmezett játékot és a helyzetkihasználást dicsérte. Erre a Galati tapasztalt rókái ellen is nagy szükség lesz. A csapatban, mint említettük, az első sor máris összeállt, a Dansereau és Cseter közötti játékkapcsolat adott volt, Azari Zsolt gond nélkül találta meg velük a hangot, ennek lett az eredménye a mesterhármas. A második sornál még igényel némi időt, mire kialakul a kémia, de az is nagyon ígéretesen indult. Ugyanez igaz a harmadik sorra, amelyben Léránt tavaly hátvédként kezdett, Borbás tapasztalata segíthet neki is és Németh Péternek is, hogy kiugró szezont produkáljanak. Léránt előre kerülésével Magosi Erik sorolt hátra bekknek, az első meccsen nagyon fegyelmezetten, kifejezetten éretten játszott, nem a véletlen műve volt, hogy a harmadik sorból is +1-gyel zárt.

Borbas DAB 2015_16

Fotó: Mudra László (DAB)

Mint említettük, a rutin a Galac mellett szól, a csapat átlagéletkora teljes három évvel magasabb, mint a dunaújvárosiaké. Ők a bajnok otthonában kezdték a szezont, ahonnan 7-0-s zakóval távoztak. Következett a másik kelet-magyarországi csapat, a Debrecen, ahol ugyan rájuk borították a pályát, jól jelzi ezt a 45-13-as kapura lövési arány, ám mégis ponttal távoztak, köszönhetően Lakosil kapus kiugró teljesítményének (95,6%), a hazaiak indiszponált támadójátékának és persze a szerencsének. Ez a részsiker azonban megadta az alaphangot a jó folytatásra, Fehérváron már a maguk javára tudták fordítani a hosszabbítást és 6-5-re nyertek. A tendencia tehát javuló és hárompontos győzelmet ígér, amihez persze a hazaiaknak is lesz egy-két szavuk. A csapatban a Rusnák–Buschbacher kapcsolat eddig nyolc pontot hozott a konyhára, de a veterán szlovák játékosok, Krajci és Gaspar, valamint a harmincon még innen lévő Durkech is 1+1-nél jár már. Őket egészíti ki kiválóan a tapasztalt erdélyi mag, vagyis Mihály Ede, Góga, Szőcs és Flinta. A meglepetés erejében már nem bízhatnak, az Acélbikáknak ugyanis semmi okuk arra, hogy könnyű győzelemben reménykedjenek, ellenfelük szívós, egyben rutinos csapat, amely ellen 60 percen keresztül kell dolgozni.

DAB–Galati 4-2

   

Sok hibával tarkított, de közönségszórakoztató mérkőzésen a hazaiak magabiztosan gyűjtötték be az újabb három pontot.

Hazai dominanciával kezdődött a mérkőzés, Azari kis híján megismételte az első meccsen nyújtott teljesítményét, az első cseréjében szólóban ment el, a kapust is elfektette, ám a korong mellé ment. Sorra dolgozta ki helyzeteit a DAB, különösen az első és a második sor volt elemében, utóbbiból Becze érdemel említést agilitásáért és a játék szervezéséért nyújtott teljesítményéért. Intő jel volt, hogy azért a galaciak is el-el jutottak Duschek kapujáig, sőt, egy váratlan lövésből a vezetést is megszerezték már a 7. percben. Ezt egy eredményes letámadás végén Cseter egyenlítette ki, Dansereau passzt nem jegyzett, ám az ő letámadása nélkül társa aligha kapja meg üres helyzetben a kapu mögül a korongot a hátvédtől. Nyomott tehát a DAB, de ezt különösebb átütőerő nélkül tette, a Galac pedig a kiemelkedő hatékonysággal gazdálkodott kevés esélyével.

A második harmadra megváltozott a játék képe, egyértelműen bátrabb lett a Galac és egyenlő ellenfele volt a hazaiaknak. Nagyon kemény stílusú ellenféllel találták szembe magukat ekkor a Bikák, fizikailag kimondottan kemény játékot játszó, a játék lassítását és gyorsítását kiválóan kombináló csapat voltak ekkor, helyenként kimondottan kreatív, máskor inkább hatékony játékkal. Egy alkalommal Neagos például év végi összefoglalókba illő testcsellel etette meg a teljes DAB-védelmet. A problémát szemmel láthatóan a konzisztencia jelentette, vagyis – egyelőre – képtelenek voltak magas színvonalon huzamosabb ideig teljesíteni. A túloldalon is akadtak pontatlanságok, az utolsó passzok, lövések rendre nem sikerültek, részint egyéni hibák, részint az ellenfél kellemetlen védekezése miatt és Lakosil kapus is ihletett formában védett.

Így gól jó ideig egyik oldalon sem esett, a csendet aztán ki más, mint Borbás Gergely törte meg. Németh Péter akciónak háttal, fonákkal passzolt a támadóharmadban, a mozdulatra a DAB legtapasztaltabb csatárán kívül senki sem számított, aki aztán akadálytalanul törhetett kapura és tanári magabiztossággal értékesítette a helyzetet. Egy perccel később Pfeil duplázta meg az előnyt, éles szögből, de nagyon közelről és jó lövéssel juttatta a korongot a hálóba. Ekkor a Galacon volt a sor, hogy karaktert mutasson és egygólos előnyből szerzett kétgólos hátrányban is felálljon. Négy perc volt ekkor hátra a harmadból, létfontosságú volt, hogy gólt szerezzenek ilyen rövid idő alatt is. Ehhez aztán kellett a hazaiak védekezése is, amely kisebb bravúrt bemutatva két játékost hagyott teljesen a kisles határán, közülük a dunaújvárosi kaput jól ismerő Buschbacher talált a hálóba.

Nem nyugodhattak tehát meg a hazai szurkolók, csapatuk minimális előnnyel fordulhatott az utolsó húsz percre. Nem sokáig kellett azonban idegeskedni, Dansereau a 27. másodpercben visszaállította a kétgólos különbséget. Ezzel ismét a vendégeken volt a gólszerzés kényszere, igyekeztek is nyomást gyakorolni Duschek kapujára, ám igazán veszélyes helyzetbe, Magosi Erik kiállítását leszámítva, kevésszer kerültek. Mindeközben a hazaiak sorra vezették a kontrákat és a szólokat, ám Lakosil eszén egyszer sem tudtak túljárni, pedig a nézők már több alkalommal is szinte bent látták a korongot. Az eredmény már nem is változott, 4-2-re megérdemelten nyert az összességében a játék minden elemében jobb teljesítményt nyújtó csapat, azonban a Galac is büszke lehet a teljesítményére.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): “​​Úgy érzem mi voltunk ma este a felkészültebb csapat. Van még min finomítanunk a védekezésünkben, de összességében elégedettek lehetünk. Nagyon veszélyesek azok a meccsek, amikor végig irányítod a mérkőzést, de az ellenfél egy-egy megugrásból gólszerzési lehetőséghez jut. Egy folyamat közepén járunk, reméljük, minden meccsel jobbak és jobbak leszünk.”

Julius Pénzes (vezetőedző, Galati): “Első MOL Liga-idényünkben még szoknunk kell az új rendszert, az utazást, az impulzusokat. Jó és időnként kemény meccset játszottunk, fiatal csapatom megállta a helyét. Ezúttal is láthattuk azonban, hogy a sikerhez még és még több energiát kell mozgósítanunk.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 400 néző. Játékvezetők: Nagy, Wolf, Muzsik, Kókai.
Duschek: 94,4% (Lajcs)
K
Lakosil: 92,2% (Popa B.)
Hruby, Pfeil, Dansereau, Cseter, Azari
1
Durkech, Pál Zs., Lantos, Lőrincz, Gaspar
Lévai, Ladigin, Becze, Nagy, Rubin
2
Flinta, Szőcs, Rusnák, Mihály, Bushbacher
Lencsés, Magosi, Németh, Borbás, Léránt
3
Hildebrand, Góga, Neagos, Munteanu A. C., Pál Zoltán
Horváth, Mátyásy, Szepessy M., Odnoga, Tanka
4
Tamás, Munteanu A. I., Popa A.
Lee Gilbert, Strenk Hunor
E
Július Pénzes, Marius Trandafir
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:34 GAL Gaspar Durkech Bushbacher
1-1 12:40 DAB Cseter
2-1 35:00 DAB Borbás Németh Ladigin
3-1 36:02 DAB Pfeil Dansereau Azari
3-2 37:15 GAL Bushbacher Durkech Rusnák
4-2 40:27 DAB Dansereau Cseter
51 Kapura lövések száma 36
6 Kiállításpercek 8
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum