Az újonc ellen kell javítaniuk a Titánoknak

   

A tavalyi MOL Liga-elődöntős simán bukta a Fejér megyei presztízsrangadót, most a Galac ellen mutathatja meg, hol tart valójában.

Nem sikerült jól a Fehérvári Titánok bemutatkozása a MOL Ligában. Az előszezonban még magabiztos fiatal csapat hamar a kerekek alá került Dunaújvárosban. A figyelmetlen kezdés megbosszulta magát, az első 20 percben háromgólos hátrányt szedtek össze Kóger István játékosai. Utána hiába rázta gatyába a csapatot az edző, a különbség a végére is megmaradt, az első Fejér megyei rangadó az Acélbikáké lett. Elkeseredésre ezzel együtt nincs ok, a szakmai stáb segítségével a játékosoknak le kell vonniuk a tanulságokat. A fő cél, hogy a fiatal játékosok tapasztalatot gyűjtsenek, jó játékostársak mellett, jó ellenfelekkel szemben szokjanak bele a felnőtt hokiba. Ezek a feltételek adottak, a játékosoknak élniük kell a lehetőséggel.

Titanok 3

Fotó: Fehérvár AV19

A javításra az első esély a MOL Liga újonca, a Dunarea Galati ellen kínálkozik. A galaciak első mérkőzésükön egyértelmű vereséget szenvedtek Miskolcon. A buszról leszállva Julius Pénzes legénysége nem találta a helyét a jégen, sokszor csak lézengtek a pályán, olyan gólokat kaptak a kapu előtti kavarodások során, amilyeneket nem illik. A mester a látottak alapján kicsit átszervezte a csapatát másnapra, a feltűnően sokat hibázó Góga Attila például az elsőből a harmadik bekkpárba került. Debrecenben már nem 1000 kilométer után kellett játszaniuk, ez és az átszervezés megtette hatását. Bár a DHK az első pillanattól fogva ráborította a pályát a galaciakra, akik emiatt a második harmadtól rengeteg kisbüntetést is kaptak, ezúttal koncentráltabb volt a védekezés, így a 43 lövést fogó Lakosil kapus vezérletével pontot csentek, amivel egyszersmind a fehérváriak elé kerültek a táblázaton.

Érdekes mérkőzést fogunk tehát látni Fehérváron, ahol a hazai fiatalok két pihenőnap után ugorhatnak újra neki a sok rutinos játékost alkalmazó galaciaknak. A vendégek bővében vannak a légiósoknak, viszont szűkében a hazai játékosoknak. Négy nap alatt a harmadik mérkőzésüket játsszák, megeshet, hogy a pénteki buszlábat hétfőre a sorozatterhelés miatti fáradtság fogja átvenni.

A mérkőzés online közvetítésben nézhető, ide kattintva.

Fehérvári Titánok–Galati 5-6

   

A román bajnok izgalmas mérkőzésen szerezte meg első MOL ligás győzelmét.

A Szaller Márk, Imre Patrik, Szita Donát triót sérülés miatt nélkülöző Fehérvári Titánok nagy intenzitással kezdtek, de az újonc felvette a kesztyűt, az első percekben szemre is tetszetős oda-vissza hoki zajlott a jégen. A 7. perc elején emberelőnybe került a “Kisvolán”, egyetlen Vizi-lövést leszámítva kiválóan zárt a galaci retesz, Muntanuék erejéből veszélyes kontrákra is futotta. Az iram és a kevés játékmegszakítás miatt villámgyorsan elrepült a harmad fele, majd újabb hazai fór maradt kihasználatlanul. A 15. percben Korbuly keveredett a kapu elé, közelijét Popa védte. Szinte az ellentámadásból Gaspar szólózott, de Scola nyerte kettejük párviadalát, maradt a nulla-nulla. A kivédekezett emberhátrányok erősítették a pirosak önbizalmát, akik az utolsó öt percben domináltak, és több veszélyes bomba után Mihály Ede szemfüles találatával megszerezték a vezetést (0-1). 22 másodperccel később érkezett a fehérvári válasz, Kocsis középről lőtt, a kipattanó korongot Just vágta a hálóba (1-1). Ziccerekkel zárult az első játékrész, mindkét csapat előnyt szerezhetett volna a folytatásra, ez a látogatóknak sikerült; Bushbacher ugrott ki a szélen, középre húzott, és eltette a pakkot Scola mellett (1-2).

Gyors hazai egyenlítéssel indult a középső harmad. Just és Vizi együttes erővel szerzett korongot a kéknél, végül utóbbi fejezte be eredményesen az akciót (2-2). Lendületben maradtak a Titánok, letáboroztak a vendégkapu előtt, egy kontra végén mégis Munteanu szerzett kis híján gólt. A pirosak ellentámadásai egyre veszélyesebbekké váltak, csak Scola bravúrjai miatt nem került ismét előnybe a Galac. Bár korántsem volt tökéletes a jég, ez nem zavarta a csapatokat, helyzetekkel teli, izgalmas mérkőzést láthatott a kilátogató 300 néző. A 35. percben újabb gyors vendégakció következett, Krajcit eltüntették a hazai bekkek, pár másodperccel később pedig Just bekotorta Reiter Attila kipattanó lövését (3-2). Az eset után Szőcs Szabolcs csapatkapitány hosszasan értekezett a játékvezetőkkel, mindhiába. Először vezetett a Fehérvár a mérkőzésen. Pontosan egy teljes percig, amikor Gaspar kígyózott át a teljes hazai védelmen és emberelőnyből egalizált (3-3).

Míg az első két harmad egyenlő erők küzdelmét hozta, a záró játékrész eleje a Galacról szólt. Reisz Áron áthúzódó büntetése miatt öt a négyben kezdték az utolsó húsz percet. A fórt ugyan nem használták ki, de a 46. percben, emberhátrányban Bushbacher megszerezte saját maga második, csapata negyedik gólját (3-4). Két perccel később Rusnák is betalált, ezzel már kettővel ment a vendégegyüttes (3-5). Kóger István azonnal időt kért, de a gyorsan beszedett két gól megfogta a Fehérvárt. Hat perc volt már csak hátra, amikor Góga, majd Bednár mehetett a büntetőpadra. 1:44-ig öt a háromban támadhattak a Titánok. Krogh távolija egyre csökkentette a hátrányt (4-5), majd öt az ötben Kocsis korongja csorgott át a gólvonalon (5-5). Ezúttal Julius Pénzes hívta magához övéit. Újabb gól azonban nem esett, köszönhetően a két kapusnak, akik egy-egy ziccert hárítva túlórázni küldték a csapatokat.

A ráadásban sokáig a Titánok játszottak fölényben, Szabó Bence durrantott mellé kecsegtető helyzetben, majd fordult a kocka, Durkech is kihagyott egy ordító ziccert, másodjára viszont már a hálóba bombázott, megszerezve ezzel a Galac első győzelmét a MOL Ligában.

Meg kell tanulnunk jobb csapatként nyerni

   

A fehérvári fiataloknak két meccs után adott a házi feladat.

Kóger István (Fehérvári Titánok, vezetőedző): Azt tudom mondani, amit a srácoknak is mondtam az öltözőben, hogy meg kell tanulnunk jobb csapatként nyerni. Már Dunaújvárosban is úgy kaptunk ki, hogy nem kikényszerített hibákból, hanem a saját butaságainkból kaptuk a gólokat. A mai meccsen nem kellett volna semmi más, csakhogy emberelőnyből ne kapjunk gólt, és akkor megvan a meccs. De a legfontosabb, amit az előbb is mondtam: meg kell tanulnunk jobb csapatként nyerni!

Maris Trandafir (Dunarea Galati, edző): Nagyon örülök, hogy ilyen karakteresen játszott a csapat és sikerült megszereznünk az első győzelmünket a MOL Ligában. Az döntött a javunkra, hogy nagy odaadással és szenvedéllyel léptünk jégre. Azonban gyorsan el kell felejtenünk ezt a sikert, mert kedden már új feladat vár ránk a Dunaújváros otthonában.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 295 néző. Játékvezetők: Sós, Halassy, Árkovics, Juhász.
Scola: 80,0% (Lemay)
K
Popa B.: 86,8% (László)
Krogh, Szabó B., Szabó K., Erdei, Shupe
1
Durkech, Pál Zs., Krajci, Lőrincz, Szőcs
Arany, Reiter A., Reisz, Kocsis, Just
2
Flinta, Bednár, Rusnák, Mihály, Bushbacher
Korbuly, Láday, Pillók, Balogh, Vizi
3
Hildebrand, Góga, Munteanu A. C., Gaspar, Pál Z.
Takács, Mazzag, Sofron, Hamvai, Reiter R.
4
Tamás, Munteanu A. I., Popa A., Neagos
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Július Pénzes, Marius Trandafir
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 16:49 GAL Mihály Bushbacher Rusnák
1-1 17:11 FHA Just Kocsis Vizi
1-2 18:07 GAL Bushbacher Flinta Rusnák
2-2 21:01 FHA Vizi Just
3-2 34:39 FHA Just Reiter A. Vizi
3-3 35:39 GAL PP Gaspar Durkech Góga
3-4 45:03 GAL SH Bushbacher Rusnák
3-5 47:43 GAL Rusnák Krajci Bushbacher
4-5 54:37 FHA PP2 Krogh Just Vizi
5-5 56:05 FHA Kocsis Szabó K. Reisz
5-6 63:45 GAL Durkech Gaspar
38 Kapura lövések száma 30
4 Kiállításpercek 12

A Titánok–Galati galériája

   

A Fehérvári Titánok–Galati góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum