Az első számú kihívó otthonában folytatja első túráját a Csíkszereda

   

Az erdélyiek sorra veszik a MOL ligás fővárosokat, a pénteki belgrádi győzelem sem volt könnyű, a vasárnapi budapesti fellépés még ennél is nehezebbnek ígérkezik a számukra.

Mindkét csapat szűk győzelemmel kezdte a MOL Liga idei szezonját, a MAC hazai pályán 2-1 arányban múlta felül az acélosan küzdő és jól játszó Ferencvárost, míg a Csíkszereda a ligaújonc Belgrád otthonában, az utolsó percben szerzett góllal nyertek 4-3-ra. Különböző okok miatt a Szeredának egyelőre csak három légiósa van, a kanadai Colby Lanceleve az NCAA III-ból, a szintén kanadai Colin McIntosh Franciaországból érkezett Erdélybe, az orosz Ivan Zolotuhin pedig a kazah élvonalból. Közülük McIntosh van a legjobb formában, az első meccsén góllal és gólpasszal mutatkozott be, mindkét alkalommal Molnár Zsombor volt a partnere, erre a játékkapcsolatra tehát jó lesz figyelnie a fővárosi csapatnak is. Ahol az új szerzemények azonnal letették a névjegyüket, Könczei két gólt szerzett, Kovács Csaba és Nagy Gergő pedig 2-2 passzal segítette őt ebben. A Somogyi, Day Chief és Jubinville alkotta első sornak még szoknia kell egymást, de előbb-utóbb ők is megindulnak felfelé a kanadai táblázaton. Az új szezonban Nagy Krisztián és Terbócs közé a 20 éves Bödök Bence került centerbe, aki tavaly 25 meccset már játszott a felnőttek között. A negyedik sorban Roczanov és Tóth Richárd mellett a Düsseldorfból hazahozott korosztályos válogatott tehetség, Keresztury Erik rohamozott pénteken. Akárcsak pénteken, vasárnap is a MAC lesz a meccs esélyese, de éppen a Fradi elleni meccs tapasztalataiból kiindulva, érdemes óvatosan kezelni ezeket az esélyeket.

MAC Budapest–Csíkszereda 2-1

   

A meccs első felében gyengén játszott a MAC, a másodikban pedig szinte minden lehetőséget kihagyott. Kiválóan helytállt a Szereda, megérdemelten távozott ponttal a Tüskecsarnokból.

Közepes tempóban indult a mérkőzés, és az első harmadban nem is pörögtek fel igazán az események. A szeredaiaktól a tőlük megszokott tisztességes hajtást láthattuk, miközben a MAC szétesően játszott, sok hibával. Ezzel együtt azért mindkét oldalon voltak gólszerzési lehetőségek, a MAC-nak több, a Sportklubnak némileg nagyobbak. Ruczuj Gellért és Arany Gergely is bemelegedett a második tíz percben. Csak jobb folytatás jöhetett.

Ha a következő 6-8 percben el is vesztettük a reményt, végül mégiscsak láttunk jégkorongot is. A MAC felpörgette a ritmust, letámadása hatékonyabbá vált, elég sok lehetőséget alakított ki a hazai csapat ekkor, de vagy pontatlan volt a befejezés, vagy a szükségesnél eggyel tovább játszották a korongot. Eközben a Sportklub is élt az ilyenkor hatékony fegyverrel, gyors kontrákkal operáltak, amelyek szintén veszélyt hordoztak magukban. A gólcsendet egy nagyon szépen kijátszott MAC-os emberelőny törte meg – még ha a találat már a kiegészülés után esett is. Somogyi középről közelről lőtte át Ruczujt. 1-0-ra vezetett a MAC a 38. percben. Nem tartott sokáig az egyenlítés. A MAC védekezése szétcsúszott egy dulakodásnál, McIntosh egyedül maradt Arany kapujánál, és értékesítette Campbell átadását. 1-1-gyel vártuk az utolsó harmadot, abban a reményben, hogy az utolsó tíz percben látott játék folytatódik.

IMG_4338_resize

Fotó: Mudra László (MAC)

Abban az értelemben így is lett, hogy izgalmas, mozgalmas befejezés várt a Tüskecsarnok nézőire. A hazaiak egyre nagyobb helyzeteket dolgoztak ki, de Ruczuj nagyon komoly munkát végzett a vonalon, mindent fogott, kipattanó sem volt már ekkor. A 45. percben Somogyi és Lanceleve akadtak össze, elég komoly ökölpárbajt folytattak le, meglepetésre nem véglegest kaptak, megúszták 2+2-vel. Ahogy fogyott az idő, érződött, hogy egyre feszültebb a két csapat. Sajnos a jég minősége is közrejátszott a sok indokolatlannak tűnő technikai bakiban, inkább pattogott, mint csúszott a pakk a harmadok második felében. A végjátékban semmi nem ment be a MAC-nak, ez egy ilyen nap volt. 1-1-gyel ért véget a hatvan perc, a komoly létszámban megjelenő, mindig lelkes Sportklub-szurkolók nagy ünneplésben részesítették kedvenceiket, joggal, nagyon komoly fegyvertény a szeredaiaknak, hogy pontot szereztek a MAC otthonában.

Jöhetett az 5 perces 3 a 3 elleni játék. Élvezetes, gyors játékot hozott, sok helyzettel. A MAC dominált, de Ruczuj nem engedte, hogy lezárják a meccset, és szerencséje is volt, egy óriási vas kifelé pattant. Egyszer meglógott a Szereda, Bíró Tamás szólóját Arany hatástalanította. A bónuszpont büntetőlövésekkel dőlt el. Öt sikertelen kísérlet után Nagy Gergő értékesítette a magáét, és ezzel a MAC nyert 2-1-re. A pontok ugyanilyen arányban oszlottak meg.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Nagyon tetszett, amit láttam, bár egyelőre nehezen fejtem meg, hogy számtalan minőségi helyzetből miért csak egyet tudtunk értékesíteni. Természetesen vannak mérkőzések, amelyeken semmi sem akar bemenni, de ez ellen minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk.

Tom McCarthy (vezetőedző, Csíkszereda): Tisztában vagyok vele, hogy a liga egyik legjobb együttese ellen veszítettünk, de maximalistaként nem vagyok elégedett az eredménnyel. Csapatunk nagyon biztatóan játszott, elképesztő szurkolótáborunk pedig az egész mérkőzés során rengeteget segített.

(Az interjúkat az nso.hu-tól vettük át.)

Erste Liga, Tüskecsarnok, 650 néző. Játékvezetők: Babic, Wolf, Pálkövi, Kis-király.
Arany: 95,7% (Zaka)
K
Ruczuj: 97,1% (Onodi)
Ruikka, Mestyán, Somogyi, Day Chief, Jubinville
1
Papp, Gecse, Péter, Antal N., Bíró
Lakatos, Kovács B., Nagy K., Bödök, Terbócs
2
Orbán, Salló, McIntosh, Molnár Zs., Molnár Z.
Pozsgai, Vokla, Nagy G., Könczei, Kovács Cs.
3
Campbell, János, Antal Zs., Lanceleve, Farkas
Silló, Tóth G., Roczanov, Schmál, Egyed
4
Sándor, Antal H., Geréb, Moldován, Rokaly
Majoross Gergely, Svasznek Bence
E
Tom McCarthy, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 37:30 MÚB Somogyi Day Chief Mestyán
1-1 38:27 SCC McIntosh Campbell Molnár Zs.
2-1 65:00 MÚB GWS Nagy G.
68 Kapura lövések száma 23
16 Kiállításpercek 18

A MAC–Csíkszereda legjobb képei

 

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum