Másodjára is erdélyi ellenfelet fogad a Belgrád

   

Pénteken máris közel állt első MOL Liga-pontjainak megszerzéséhez Christer Dreberg egyesülete, szomorkodni azonban nincs idő, szombaton jön a Brassó.

A svéd szakember az utolsó percben elveszített találkozó előtt, majd után is is arról beszélt, hogy egy éjszaka alatt nem lehet belenőni ebbe a ligába. Így nem lesz könnyű dolga a csapatnak a tavalyhoz képest jelentősen megerősödött Brassó ellen, amely ma kezdi a szezont. A szerbek jó úton járnak, ezt jelzi egyrészt a szoros eredmény, másrészt a három lőtt gól. Ha kicsit tudnak még javulni a fegyelmezettségben, nem szednek össze szekérderéknyi kiállítást, jobban tudnak koncentrálni a kapuk előtt, még jobb játékot tudnak majd nyújtani. Azt mindenesetre bebizonyították, hogy szívvel-lélekkel játszanak, ez sok nehézségen átsegítheti őket.

A Csíkszereda elleni teljesítményüket ilyen rövid idő alatt nem lesz könnyű megismételni, különösen, mivel az ellenfél csapatában számos remek játékos néz velük farkasszemet. A belgrádiak dolgát picit könnyíti csak meg, hogy a közelgő állampolgári esküje miatt a kapuból Patrik Polc, a védelemből Jevgenyij Jemeljanyenko, a csatársorból pedig Gyenyisz Zabludovszkij hiányozni fog – hiszen a brassóiak mindenkit tudnak pótolni. Keretük mélysége rengeteget javult, a MOL Ligában már ismert és bizonyított játékosokkal erősödtek elől és hátul. Érkezett a korábbi közönségkedvenc Rory Rawlyk, illetve a MAC támadószekciójából Klempa és McDonald, akik tavaly csak az alapszakaszban 169 pontot termeltek együtt, nem keveset éppen a Corona ellenében. A szerb újoncnak minden meccs új tapasztalat, ezzel együtt nem számíthatnak könnyű kalandra Mihály Árpádék, erre legjobb példa a 3-4-es HKB–SC mérkőzés is.

A brassóiak a sötétben tapogatóznak egyelőre. Hogy mennyire komolyan veszik a belgrádiakat, jelzi, hogy már pénteken megérkeztek a szerb fővárosba, és a szakmai stáb a csarnokban nézte meg a HK bemutatkozó mérkőzését. A brassóiak távol maradtak a MOL Liga szezonindító tájékoztatójától, helyette külön utakon jártak, saját sajtóeseményt tartottak, ahol Martin Lacroix vezetőedző kitért a szezonkezdetre is. “Jelenleg még csak ismerkedem a MOL Ligával – mondta. – Nem ismerem az ellenfeleket, de a belgrádiak előttünk még játszanak a Csíkszeredával, és azt a meccset személyesen tekintem meg. Nem tudom, mit várhatunk az ellenfelektől, de bízom az általunk elvégzett munkában, a saját értékeinkben és játékosainkban. Nem akarok jóslásokba bocsátkozni, mérkőzésről mérkőzésre gondolkodunk. A rájátszásba akarunk jutni, aztán meglátjuk. 4 jó sorunk van, és egy ötödik, amelyet folyamatosan fejlesztünk.”

HK Beograd–Brassó 1-5

   

A Brassónak nem jelentett gondot a ligaújonc legyőzése.

Az első harmadot Gliga és Bíró góljaival 2-0-ra nyerték a vendégeknek, akiknek kapujában Tőke kezdett. A kétgólos különbség megmaradt a második húsz percre is. Alapos rövidzárlat lehetett a hazaiaknál, hiszen hat perc után 70 másodperc alatt McDonald, Mihály Árpád és Klempa is betalált. Egyszer azonban a belgrádiak is mattolták a brassói védelmet, így 5-1-gyel fordultak a csapatok a záró harmadra. Amelyben újabb gól már nem esett, 5-1-re győzött a nyáron alapos ráncfelvarráson átesett csapat.

HKB-BRA_20160910

fotó: HK Beograd

Szembesülhettünk azzal, hogy hol tartunk

   

Belgrádban látják, hogy hosszú út áll még előttük.

Christer Dreberg, vezetőedző, HK Beograd: “Örülök, hogy a mérkőzés második felére sikerült feljavulnunk és azt a 30 perces minimeccset meg is nyertük. Erőt és karaktert mutattunk. Gyors gólokat kaptunk, az első kettő és a második három találatuk is viszonylag gyors egymásutánban esett. Kicsit még fáradtak voltunk a tegnapi mérkőzés után. Mindenkinek szem előtt kell tartania, hogy ez a projekt nem hoz eredményt egyik pillanatról a másikra, sok munka szükséges a céljaink eléréséhez.”

Dimitrije Filipovic, csapatkapitány, HK Beograd: “Most szembesülhetett azzal az egész csapat, hogy hol is tart jelenleg. Ebben a pillanatban ez a realitás, de ez nem jelenti azt, hogy ezt szó nélkül tudomásul vesszük és nem teszünk ellene. Rengeteget dolgoztunk, talán nem is érdemeltük meg ezt az eredményt, de nem tehetünk mást, mostantól a következő mérkőzésre fókuszálunk.”

Martin Lacroix, vezetőedző, Corona Brassó: “Nagyon elégedett vagyok. Ez az első mérkőzésem a MOL Ligában, és örülök, hogy győzelemmel kezdődött ez az utazás. A HK Beograd új csapat, és biztos vagyok abban, hogy a szezon későbbi szakaszában nagyon meg kell majd szenvednünk vele. Jók lesznek. Ez egy csodálatos projekt,amihez idő kell. Ami a mérkőzést illeti, az elejétől a végéig tartani tudtuk a tempónkat, és ez fizetődött ki a végén a győzelemmel.”

Erste Liga, Ledena dvorana Pionir, 2016. szept. 10., szombat. Játékvezetők: Németh, Bogdan, Soós, Popovich.
Rankovic: 87,2% (Trifonov)
K
Tőke: 95,5% (Béres)
Anic, Brkusanin, Vucurevic, Filipovic, Turcotte
1
Nagy I., Rawlyk, McDonald, Klempa, Gliga
Crnogorac, Árvay, Bjelogrlic, Glavonjic, Saliji
2
Filip, Bíró O., Molnár, Mihály, Tranca
Novakovic U., Podunavac, Kerezovic, Novakovic P., Szabados
3
Csíki, Nagy Cs., Fodor, Bíró G., Petres
Zwick, Vukicevic, Terzic
4
Imecs, Bíró M., Zsók, Péter, Balázs
Christer Dreberg, Nemanja Jankovic
E
Martin Lacroix, Keresztes Ottó
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:40 BRA PP Gliga Klempa
0-2 08:01 BRA Bíró G.
0-3 25:58 BRA McDonald Gliga
0-4 26:30 BRA Mihály Nagy Cs.
0-5 27:09 BRA Klempa Rawlyk McDonald
1-5 29:02 BEO PP Turcotte Crnogorac Filipovic
22 Kapura lövések száma 39
14 Kiállításpercek 24
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN ÉLŐ
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum