Kezdődhet a Fejér megyei rendrakás!

   

Mivel is indulhatna szebben a hokiszezon Fejérben, mint a Dunaújváros és a Titánok egymás elleni meccsével? Máris meglátjuk, közelebb kerültek-e egymáshoz a felek a nyáron.

Pénteken este fél hétkor a DAB várja a Fehérvári Titánokat. A két csapatról közöltünk nagyképet szerdán, a hazaiakét itt találják, a vendégekét emitt. Egy-egy mondatban összefoglalva a két elemzést elmondható, hogy egy jelentősen megerősödött DAB várja nemcsak ellenfelét, de az egész szezont, amelynek során kiderül, csapatot alkot-e a sok jó játékos, és ha igen, milyen minőségűt. A túloldalon a kiválóan sikerült előző szezon megismétlése lehet a cél, de a fiatalok beépítésének önként vállalt kötelessége miatt ez egyáltalán nem lesz egyszerű. Tavaly nem termett sok babér az Acélbikák számára, a hat egymás elleni meccsből mindössze egyet tudtak megnyerni. Dunaújvárosban egyet sem. Fűti tehát a visszavágás vágya Azariékat, a DAB csapatkapitánya egy korábbi interjújában már célzott rá: idén feltett szándékuk „rendet rakni” a megyében, vagyis visszaszerezni a dominanciát a MOL Ligában.

A csapatban nem mindenki egészséges, Kaszkov és a Szepessy ikrek sérülés miatt biztosan nem lépnek pályára.

dabavsml_140211_09

Fotó: Mudra László (DAB)

A Fehérvár sem érkezik feltett kézzel, a csapat elszánt, ráadásul az EBEL-ben csak egy héttel később kezdődik a bajnokság, a tervek szerint ezért a nagycsapatból lehetőséget kap Szabó Krisztián és Kocsis Ferenc. A találkozó fél hétkor kezdődik, ünnepélyes korongbedobással, amelyet Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő végez el.

ifj. Azari Zsolt (csapatkapitány, DAB): A felkészülés a kezdeti nehézségek ellenére jól sikerült, az eltervezett munkát elvégeztük. Öt felkészülési mérkőzésünk alatt meccsről meccsre javuló formát mutatott a csapat, külön figyelemre méltó, hogy megnyertük mind az öt harmadik harmadot, ami arra enged következtetni, hogy jó erőben van a csapat. Holnap nemcsak az idei szezon nyitómeccse, de egyből megyei rangadó is lesz az ősi rivális fehérvár ellen. Minden dunaújvárosi jégkorongozó tudja, mit jelent a Volán ellen játszani, sosincs szükség extra motivációra, a történelmi ellentét kellően tüzeli a játékosokat! Reméljük, a dunaújvárosi közönség is átérzi a rangadó fontosságát, és szép számban látogat ki, hogy a nyitó fordulóban győzelemhez segítse a csapatot. Nagyon várjuk a pénteket, hosszú és gyötrelmes volt a felkészülés, végre kezdődik a lényeg!

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): Vannak még hiányosságaink, a légiósokkal csak négy hete ismerkedtünk meg, de a magyar állománnyal kemény nyári felkészülést csináltunk végig. Érdekes szezon elé nézünk, ahol sokat változhat a keretünk folyamatosan. Az EBEL-, a MOL Liga- és az U20-as csapatunk edzői sűrűn egyeztetnek, néhány naponta átbeszélik az aktuális helyzetet, arra törekszünk, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb helyen kapjon minél több játéklehetőséget. Az EBEL-keretünkben jelenleg 22 mezőnyjátékos edz, tehát minden mérkőzésen ketten kimaradnak a csapatból. Ha nem ütközik a programunk, és lehetőség lesz rá, ők nálunk játszanak majd a MOL Ligában. Nem árulok el nagy titkot, hogy az első meccsünkön is lesz ilyen, jelenleg Kocsis Ferenc és Szabó Krisztián van nálunk az EBEL-csapattól. Nagyon sok játékos jöhet szóba, ezért a juniorok programját is figyeljük. Hétvégén három meccset is játszanak, ezért néhány 1996-os túlkoros őket segíti, akik most nem férnek be hozzánk. Sokan mondják, hogy nem olyan erős a keretünk, mint tavaly volt, de minket ez nem foglalkoztat. Szeretnénk minél jobban fejleszteni a fiatal játékosainkat, és fontos az is, hogy milyen eredményeket érünk el, mert egy játékos és egy edző mindig győzni akar. Mi is nyerni szeretnénk már az első meccsünkön is.

DAB–Titánok 5-2

   

Azari Zsolt nem beszélt a levegőbe, csapatkapitányhoz méltó módon mesterhármassal kezdte a szezont. Góllal mutatkozott be Rubin, Dansereau és Just is, Hruby Gellért pedig három assziszttal zárt.

A mérkőzés előtt Vladimir Babic kapott emlékplakettet a tavalyi szezonban nyújtott életmentő helytállásáért, melyen Szőke Álmos ligaelnök és az érintett Devon Krogh neve szerepelt a köszönetnyilvánítók között. Az ünnepélyes korongbedobás után a DAB egyből nekiesett ellenfelének, fél perc elteltével Azari lódult meg a jobb szélen, a támadást kísérő Dansereau elvitte az embert, ő pedig hajszálpontosan lőtte ki a hosszút és máris vezettek az Acélbikák. A továbbiakban is maradt a lendület, a vendégek mintha kissé álmosan kezdték volna a meccset. Így aztán hiába kerültek emberelőnybe a negyedik percben, a majdnem kizárólag légiósokból álló speciális egység lassan zárt vissza egy korongvesztés után, Rubin egyedül tört kapura, és első meccsén betalált. A gólnál a fiatal, ám megtermett hátvéd, Hruby Gellért már a második asszisztját szerezte és ezzel még nem lőtte el aznapra az összes puskaporát. A Fehérvár a harmad felére kezdett magára találni, a következő előnyt be is ütötték, Shupe helyezte a kapuba a korongot. Nem sokáig örülhettek azonban, egy perccel később Azari passzolt Dansereau-nak, aki visszaállította a kétgólos különbséget. A harmad utolsó percében újra Azari vette be Lemay kapuját, Dansereau és a már említett Hruby passzából. Ennél szebben nem is kezdődhetett volna a szezon az újvárosiak számára.

DABAVS

Fotó: DAB

A második harmad elején itt is, ott is voltak helyzetek, az eredmény azonban nem változott. Pár perccel később változott a játék képe, mindkét csapat elsősorban a védelmét igyekezett stabilizálni, ami olyan jól sikerült, hogy 40 perc után is 4-1 állt az eredményjelzőn. A harmadik harmadra a Fehérvár egyértelműen átvette az irányítást, néhol hosszú percekre letáborozott Duschek kapuja előtt. A harmad közepe táján bent ragadt a hazai negyedik sor, amit kis híján ki is használtak a vendégek, Szabó Krisztián kétszer is ziccerbe került, de Duschek mindkétszer kiválóan védett. Ebben a harmadban az Acélbikák közül Becze Tihamér volt a legaktívabb támadásban, de nem tudott túljárni Lemay eszén. A DAB-osok bár védekezni kényszerültek, ettől szemmel láthatóan nem estek kétségbe, így aztán a dominancia ellenére kevés igazán minőségi helyzetig jutottak a vendégek. A hiábavalóság frusztrációt szült, Szabó Krisztián az 53. percben kiállíttatta magát, ez pillanatnyi lélegzetvételhez juttatta a Bikákat. De ez csak arra volt jó, hogy – immár egyenlő létszám mellett – egy kontrából közelebb húzódjanak ellenfelükhöz, Just is betalált első mérkőzésén, ezzel négy perccel a vége előtt ismét kettőre csökkent a különbség. 100 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt Kóger István lehozta kapusát, ebből azonban Azari lódult meg, ezúttal a bal szélen, le is adhatta volna a korongot, de ő inkább megszerezte csapata ötödik, saját maga harmadik gólját. 5-2-re nyert a DAB, teljesen megérdemelten, de a harmadik periódusban a Titánok is megmutatták, van bennük potenciál. Kiváló mérkőzéssel kezdődött tehát a szezon Dunaújvárosban, bár az nyilvánvaló, hogy mindkét edzőnek rengeteg még a tennivalója a csapattal, de ez természetes.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): “Nagyon örülök, hogy ilyen első mérkőzéssel tudtunk bemutatkozni a hazai közönség előtt. Az első harmadban mutatott játékkal nagyon elégedett voltam, utána azonban visszavettünk a lendületből, ami meg is látszott – sikerült közelebb kerülnie az ellenfélnek. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy összeszedetten játszottunk a mérkőzés nagy részében, fegyelmezettek voltunk és éltünk a lehetőségeinkkel.”

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): “Rosszul kezdtük a mérkőzést, rögtön az első cserében gólt kaptunk. Ez sajnos rányomta a bélyegét az első harmadra, nem voltunk elég koncentráltak. Apró hibákból kaptuk a góljainkat, többek közt emberelőnyből is. A második harmadra feljavult a játékunk, de nem tudtunk gólt lőni. A harmadik harmadban domináltunk, de sajnos kicsit későn találtunk gólt. Megérdemelten nyert a DAB, mi fiatal csapat vagyunk, sokaknak ez volt az első MOL Liga mérkőzése. Biztosan fejlődni fog a játékunk, a pozitív dolgokból építkezünk és várjuk a hétfői mérkőzést a MOL Liga-újonc Galac ellen.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Halassy, Wolf, Kis-király, Ozsváth.
Duschek: 94,9% (Lajcs)
K
Lemay: 90,0% (Scola)
Hruby, Pfeil, Dansereau, Cseter, Azari
1
Krogh, Takács, Szabó K., Shupe, Kiss
Lévai, Ladigin, Becze, Nagy M., Rubin
2
Arany, Reiter A., Just, Vizi, Erdei
Lencsés, Magosi, Németh, Borbás, Léránt
3
Szaller, Láday, Kocsis, Pillók, Balogh
Horváth, Szepessy M., Mátyásy, Odnoga, Tanka
4
Korbuly, Mazzag, Sofron, Hamvai, Reiter R.
Lee Gilbert, Strenk Hunor
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:31 DAB Azari Dansereau Hruby
2-0 03:56 DAB SH Rubin Hruby
2-1 11:01 FHA PP Shupe Krogh Just
3-1 12:27 DAB Dansereau Azari Cseter
4-1 19:43 DAB PP Azari Dansereau Hruby
4-2 55:46 FHA Just Shupe Kocsis
5-2 58:38 DAB EN Azari
41 Kapura lövések száma 39
8 Kiállításpercek 6
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum