Mindenki készen áll a MOL Ligára

   

A 9. szezonban 3 ország 11 csapata indul, közülük 2 újonc. A nyitó tájékoztatón elhangzottak alapján minden résztvevő a 8 csapatos rájátszásba vágyik. 

A magyar bázisú bajnokság pénteken rajtol, a sajtótájékoztatót az A38 hajón tartották.  Kiderült: a DVTK, a MAC, a Fehérvár, a Debrecen, az UTE és az FTC az első négybe kíván jutni, a két tavalyi döntős nyerni szeretne, a Debrecen legalább egyet lépne előre.

Szőke Álmos ligaelnök elmondta, minden résztvevő erősödött. Megjegyezte: immár három ország vesz részt a bajnokságban, a liga szeretné tovább erősíteni regionális pozícióját. “Fontos feladat a nézők megnyerése ? idézi az elnöki beszédet az MTI. ? Ennek egyik eleme, hogy karácsony és szilveszter között a Városligetben megrendezzük a Winter Classicot, és a szabadtéri rendezvényen két vagy három MOL Liga-, valamint két osztrák bajnoki mérkőzésre kerül sor.”

Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója kiemelte: már kilencedik éve támogatja a cég a ligát, a MOL életében ritka az ilyen hosszú együttműködés, de a magyar jégkorong fejlődik, és most egy szerb klub is csatlakozott a mezőnyhöz.

MOL Liga sajtaj 2016_17 3

Fotó: Ancsin Gábor (MJSZ)

Az eseményen a csapatok egyenként számoltak be a felkészülésről, az erősítéseikről, a terveikről és a céljaikról. A Debrecen és a Ferencváros képviselője azt hangsúlyozta, hogy idén hosszabb a padjuk, mint tavaly volt. Berta Ákos (Debrecen) szerint a légiósaik is jobbak, és a folyamatos fejlődés jegyében idén legalább egy pozíciót szeretnének javítani, tehát a dobogót veszik célba.

Kiss Ákos (FTC) elárulta, hogy bár a szakosztályvezetés az első hatba kerülést irányozta elő, a játékosok kedden meghatározták a maguk célját, és közösen az elődöntőbe kerülést tűzték ki a zászlóra.

A címvédő DVTK Jegesmedvék játékoskerete jelentősen kicserélődött, de a magyar mag egyben maradt. Magosi Bálint személyében válogatott alapembert is igazoltak, ráadásul őt külföldről hozták haza. A miskolci csapat sorozatban harmadszor is szeretne bajnokságot és MOL Ligát nyerni.

Majoross Gergely természetesen mindig nyerni akar, de hozzátette, a MAC-nak még mindig vannak gyerekbetegségei. A Fehérvárról igazolt új csapatkapitány, Kovács Csaba ezt annyival egészítette ki, hogy ő ezen gyerekbetegségek kinövésében igyekszik segíteni a csapatot.

A bronzérmes Volán idén újra Fehérvári Titánok néven indítja a MOL ligás csapatát. Néhány légiós megtartása mellett elsősorban a saját akadémiáról kikerülő játékosoknak adnak lehetőséget. Minőségben és eredményességben is megismételnék a tavalyi szereplést.

MOL Liga sajtaj 2016_17 1

Újpesten fontos szempont volt, hogy az erős hazai kötődésű magyar mag köré építsenek csapatot, a nyáron érkező Sikorcint különleges érzelmek fűzik a lilákhoz, hiszen ott lett belőle stabil felnőtt játékos, és Benk is rendelkezik újpesti kötődéssel, itt nőtt fel, járt iskolába. Ők is jobb légiósok megszerzésére törekedtek, úgy érzik, sikerrel.

Csíkszeredában ez a nyár is nehéz volt, és bár természetesen egy sportoló úgy indul neki minden versenynek, hogy nyerni szeretne, ők most inkább úgy fogalmaznak, hogy legalább olyan jó csapatot szeretnének, mint amilyen jó közönségük van.

Dunaújvárosban régóta készülnek a szezonra. Egész pontosan februártól, amikor kiderült, hogy elúszott számukra az előző playoff. Nagyon sokat dolgoztak, a fiatalok fejlődtek, minőségi cserét hajtottak végre a légiósoknál. Azari Zsolt és Hruby Gellért egyértelműsítette, rájátszásba akar jutni a DAB.

MOL Liga sajtaj 2016_17 4

A két újoncot hagytuk a végére. A belgrádi klubelnök, Marko Kovacevic örömmel számolt be arról, hogy hokiláz van a szerb fővárosban. Szeretnének jó nézőszámokat produkálni a kétezer fős Pionirban. Óriási megtiszteltetés számukra, hogy a MOL Ligában játszhatnak. Az első évben a versenyképesség elérése a céljuk, idővel jó játékukkal rendszeresen meg akarják tölteni a jégcsarnokukat.

Mihai Brandabur, a Dunarea Galati klubelnöke is hangsúlyozta, a MOL Liga a régió legjobb bajnoksága, nagyon fontos lépés ez számukra. A román bajnoksággal együtt több mint 70 meccs vár csapatára, ez eddig soha nem tapasztalt terhelést jelent számukra. Ez a szezon tehát egy kicsit ugrás a sötétbe, maguk is kíváncsiak, hogy tudnak megfelelni a kihívásoknak. Nem egyszerűsíti a dolgukat, hogy a két országon belüli riválisukon kívül a többiekhez 1000 kilométeres utazással jutnak el. Pál Zoltán úgy érzi, egyelőre kicsit rövid a padjuk, de még most is érkezik Galacra egy szlovák center.

MOL Liga sajtaj 2016_17 5

A február 5-éig tartó alapszakaszban minden résztvevő 40-40 találkozót vív. A legjobb nyolc jut a február 14?26. közötti negyeddöntőbe. Az elődöntőt február 28. és március 12., a finálét pedig március 14. és 26. között rendezik. A rájátszásban valamennyi párharc az egyik csapat negyedik sikeréig tart.

A MOL Liga mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum