A Vasas jövőre MOL ligázni akar

   

A következő lépés a fiatalok együtt tartása és az egyre magasabb célok elérése a korosztályos bajnokságokban. Vasárnap a Jesenicével meccselnek első EBYSL-szezonjukban.

Szuper Levente tudatosan építkezik, ennek legújabb lépéseiről ő maga számolt be a Vasas HC honlapján, amely interjút készített vele. A szakosztály-igazgató elmondta, a klub nincs könnyű helyzetben, hiszen felnőttcsapat nélkül nagyon nehéz megtartani a tehetséges fiatalokat. Ezért is tartanak ki eredeti terveik mellett, melyek szerint a 2017/18-as szezonban felnőttcsapatot indítanának a MOL Ligában. Ez csak a probléma egyik fele Szuper szerint. A másik, hogy a magyar jégkorong nem kínál egyértelmű karrierlehetőségeket a fiatalok számára, akik maguk is bizonytalanok, és gyakran nem elég elkötelezettek: ?Általános probléma a jégkorongsportban, hogy nem látják magukban a perspektívát, nem látják magukat a hokiban 5-6-8 év múlva. Sokan összeegyeztethetetlennek tartják a profi sportot a tanulással, a magánélettel, mások a pénzt hiányolják, és az is tény, hogy nem mindenkinek való a profi életmód.?

Ilyen körülmények között még nagyobb fegyvertény, hogy az eddigi legnagyobb sikert szállító korosztályt sikerült megtartani, akikkel nem titkoltan komoly céljai vannak a klubnak a junior korosztályban: ?Kisebbfajta csoda folytán sikerült együtt tartanunk szinte teljes egészében az U20-as csapatunkat. Nagyon büszkék vagyunk erre, az elkezdett és Székely-Mádai László és Horváth András edzők által vezényelt munkára. Komoly visszaigazolás, hogy meghatározó játékosaink pénzzel is járó ajánlatokat utasítottak vissza nyáron a Vasas kedvéért. Ezek a srácok nagyon szeretik egymást, és azon túl, hogy látják, mennyire komolyan gondoljuk a klub fejlesztését, még utoljára közösen, együtt neki akarnak veselkedni a bajnokságnak, egy komoly eredmény reményében. Két éve ezek a fiúk az U18-as bajnokságban a Fehérvárral döntőt játszottak, és csak az 5. meccsen, hirtelen halálban maradtak alul ? bennük van, hogy még egyszer megmutatják, mire képesek.?

szuplev1
Fotó: Doba István (archív, Vasas-honlap)

Ahhoz, hogy céljaikat elérjék, komoly munkára van szükség nemcsak a jégen, az íróasztal mellett is. Szuper szerint Peterdi Imre érkezésével végleg összeállt az edzői stáb ?minden láncszeme a helyére került?, emellett egységes arculatot, sőt egységes játékstílust igyekeznek kialakítani, amely a kombinatív, sokpasszos hokin alapul. Hosszabb távú céljaik elérésében az anyaegyesület segítsége nélkülözhetetlen, szerencsére ebben is jól állnak: ?Nagyon tartalmas szakmai és gazdasági háttéranyagot készítünk az anyaegyesületünknek, amely a felnőttcsapat elindításának feltételeit összegzi. Örülünk, hogy a Vasas bízik a jégkorongban, szeretnénk erős bástya lenni a klubon belül. A magyar hokiban egyedülálló vállalati modell felépítésén dolgozunk, szépen haladunk előre: nemrég fogadtuk el az etikai kódexünket, és készül az egységes szakmai fejlesztési terv is.?

Szuper tisztában van vele, hogy mindez mit sem ér a szurkolók támogatása nélkül, ezért bokros teendői közepette is szakított időt arra, hogy találkozzon velük, így jó esély van arra, hogy az EBYSL-indulással újraéled a hoki a Jégpalotában. Az egységes arculat is őket szolgálja: ?Azt szeretnénk, ha minden csapatunk egységes játékot játszana, hogy beazonosítható legyen a Vasas arculata. Kreatív, sokpasszos, a játékosok improvizációs képességét előtérbe helyező, szórakoztató hokira törekszünk.?

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum