NHL-tiltólistán a meldonium

 

A szer használatát már a 2016/17-es szezonban ellenőrizni fogják.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség 2016. január 1-jével felvette a teljesítményfokozó szerek közé a meldoniumot. Az orosz TASSZ hírügynökség jelentése szerint a szert a napokban az NHL is tiltólistára tette ? a terveknek megfelelően ?, és használatát ellenőrizni is fogja már a következő szezontól. Az orosz hírügynökség információját később Bill Daly, az NHL második embere is megerősítette.

A doppingot tekintve a jégkorong az egyik legtisztább sportágnak számít, akár Európáról, akár Észak-Amerikáról beszélünk. Egy-egy eset előfordult ugyan az NHL-ben, ám az első eltiltás mégis csak 2007-ben következett be, akkor Sean Hillt meszelték el 20 találkozóra. A következő esetig hét év telt el, akkor egyszeriben megszaporodtak a doppingügyek. Az elmúlt két évben pozitív tesztet produkált Zenon Konopka, Carter Ashton, Brad Ross, Brad Mills, Jarred Tinordi és Shawn Horcoff is.

Bár a szocsi olimpián hárman is megbuktak ? a svéd Backströmöt botrányos körülmények között nem engedték a döntőben jégre lépni, majd az ezüstérmét megkaphatta, rajta kívül a lett Freibergs és Pavlovs vétett a szabályok ellen?, az öreg kontinensen sem túl gyakori a doppingbalhé és az ezzel járó eltiltás. Éppen ezért keltett hatalmas megdöbbenést idén tavasszal a hír, hogy a komplett U18-as orosz válogatottat visszaléptették a világbajnokságról teljesítményfokozók miatt.

Mildronate_EN-1200x671

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS