Mentegetőzik a kijevi világbajnokság szabotőre

 

Ihor Zsdanov ifjúsági és sportminiszter azt állítja, mindent megtesznek, hogy a jövő évi divízió 1/A-s vb-t megrendezhessék Ukrajnában.

A politikus az Ukrajinszka Pravda hasábjain vezetett blogjában publikált bejegyzést a témában. A jégkorongos közösség ? illetve konkrétan Heorhij Zubko, a torna szervezőbizottságának elnöke ? előzőleg azzal vádolta Zsdanovot, hogy semmilyen támogatást nem kapnak a minisztériumtól, amely lényegében el akarja szabotálni a rendezést. A problémát az okozza, hogy az ukránoknak áprilisban a világbajnokságot, májusban az eurovíziós dalfesztivált kellene tető alá hozniuk, melyekre Kijevben csak egy alkalmas helyszín van, a Palac Szportu. A fesztiválnak viszont már hat héttel a rendezvény előtt szüksége lenne a létesítményre. Zubko nemrégiben arról beszélt, hogy amennyiben Zsdanovék nem lépnek, tömeges tüntetéseket szerveznek a hokisok.

A miniszter friss bejegyzésében ellentámadásba ment át, hangoztatva, hogy napi kapcsolatban van a jégkorongszövetség vezetőivel, Anatolij Brezvin elnökkel és Vjacseszlav Zavalnyuk alelnökkel, együttműködésül folyamatos és konstruktív. Egyúttal úgymond furcsállotta, hogy egyeztetéseikről csak Zubko nem tud semmit. A szabotázs vádját visszautasította, ám konkrétumokról nem írt, csak annyit rögzített, hogy a probléma fejleményeiről rendszeresen tájékoztatja a miniszterelnököt és a kormányt, és mindent kész megtenni annak érdekében, hogy ?a jégkorong ünnepének? megtartását semmi se akadályozhassa meg.

kijev palac sport

Zsdanov szerint egyelőre még az sem biztos, hogy gond lesz, hiszen az eurovíziós dalfesztivál megrendezésére Kijev mellett Odessza és Dnyepropetrovszk is pályázott, és amennyiben utóbbi városok közül nyeri el a jogot valamenyik, akkor az ügy egy csapásra megszűnik.

Mint ismert, a 2017. évi világbajnokság házigadája két résztvevő is szívesen lett volna, Ukrajna Kijevvel, Ausztria Innsbruckkal jelentkezett. Az IIHF az érintett csapatok többségének álláspontja ellenére döntött északkeleti szomszédunk mellett. Két évvel ezelőtt hasonló helyzet alakult ki, akkor Donyeck kapta a rendezést, ám a háború közbeszólt, így végül Krakkó lett a befutó. A jelenlegi probléma békésebb, ám korántsem jelentéktelen és még kevésbé lefutott.

Az A csoportért vívandó 2017. áprilisi D1/A-s torna résztvevői a következők lesznek: Ausztria, Dél-Korea, Kazahsztán, Lengyelország, Magyarország, Ukrajna.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum