A MAC Budapest MOL Ligát nyerne és az EBEL-re készül

   

Két célja van a fővárosi csapatnak az új szezonban. Ezt Majoross Gergely mondta, akivel a klub fb-oldala készített nyár közepi interjút.

A vezetőedző szavaiból kiderült, a néhány héttel ezelőtti extraligás tapogatózás mögött nem voltak felépített tervek, a MAC Budapest stratégiai célkitűzése továbbra is az EBEL-indulás. Mint ismert, az elmúlt hónapokban többkörös történet pergett az osztrák bázisú liga és a budapesti csapat között, és bár a happy end elmaradt, az EBEL annyit rögzített: a későbbiekben szívesen látja soraiban az első felnőttidényében MOL Liga-ezüstig jutott klubot. Ez ügyben Majoross most így fogalmazott: “A következő szezonban két fontos célunk van. Az egyik, hogy minél előrébb végezzünk a MOL Ligában: természetesen szeretnénk megnyerni a bajnokságot. A másik, hogy a lehető legjobban felkészüljünk az EBEL-indulásra. Ez szakmailag azt jelenti, hogy a játékosaink egyéni képességeit a legmagasabb szintre emeljük, a csapat játékrendszert tovább közelítsük a magasabb szint elvárásaihoz, illetve természetesen a menedzsment oldalán is fel kell készülnünk.”

Kifejtette még a következőket is: “Az eredeti terv november környékén az volt, hogy szeretnénk bemutatkozni az EBEL-nek, bekerülni az érdeklődők közé. A csatlakozást csak 2017-re terveztük. Ám ezek után úgy felgyorsultak az események, hogy döntenünk kellett: vállalnánk-e egy esetleges 2016-os csatlakozást. Úgy véltük, ezt is meg tudjuk oldani, elfogadtuk volna a kihívást, de az biztos, hogy nagy lett volna a kapkodás. Az ideális továbbra is az lenne, ha 2017-től két csapatot tudnánk működtetni.”

Az előző idényt óriási sikerként értékelte Majoross Gergely, a konkrét eredményeken túl ezért is: “Sok gyerekbetegség volt természetesen, de azt hiszem, ez a felnőttcsapat sokat tesz hozzá az Akadémia sikeréhez is. Más érzés most a MAC-ban jégkorongozni, mint a megelőző szezonokban volt. Azt is érezzük, hogy nagyon erős brandet sikerült építenünk rövid idő alatt. Nagyon sok játékos szeretett volna hozzánk jönni, új támogatók kerültek a látóterünkbe, a rájátszásban telt házas meccseink voltak, magasabban jegyzett ligák is elismertek minket.”

Majoross

Fotó: Mudra László (MAC)

Annak érdekében, hogy az áhított MOL Liga-győzelem összejöjjön, a MAC komoly erősítéseket hajt végre. Majoross úgy érzi, a magyar magot kiválóan sikerült megerősíteni egy-két cserével ? mint korábban hírül adtuk, perspektivikus hokisok csatlakoznak a csapathoz, olyanok, mint Vokla Roland, Somogyi Balázs vagy Könczei Áron ?, emellett olyan légiósokkal tárgyal, akik akár az EBEL-re is alkalmasak lehetnek. A legtehetségesebb fiataloknak is megvan és meglesz a helyük, és nem akarják elengedni azok kezét sem, akiknek még fejlődniük kell. Erről azt mondta: “Több fiatal játékos is megkeresett minket, de látni kell, hogy ennyi srácnak nem tudunk lehetőséget biztosítani. Ennek megoldására igyekszünk néhányuknak más MOL ligás csapatnál helyet találni, annak érdekében, hogy tudjanak fejlődni. Ez a fogadó csapatnak is jól jön, és így végül mindenki jól jár.”

A MAC játékosai a nyolchetes fizikai alapozás után jelenleg egyénileg készülnek, és augusztus elején mennek jégre. A nyár utolsó hónapjában és szeptember első napjaiban kőkemény ellenfelekkel vívhat felkészülési meccseket a csapat. Már tudható, hogy lesznek köztük szlovák extraligás, EBEL-es és cseh másodosztályú gárdák, és a naptár még nem is teljes.

Az interjú további részleteiért kattintsanak ide.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum