Jégkorong vagy tanulás? Profi sport vagy egyetem? Szeged?

   

A Tisza-partiak ifjúsági csapata várja a jelentkezőket.

“A magyar jégkorongsport lassan, vagy talán nem is olyan lassan átalakul ? áll a Tisza Volán jégkorong-szakosztályának közleményében. ? Az elmúlt évtized a felzárkózásról szólt. Most viszont új, megoldandó, de örömteli problémák jönnek. Mi legyen az utánpótlásból felnőtt korba érkező megannyi tehetséges fiatal játékossal? Hol fognak játszani? Lesz-e csapatuk? Az érettségi után, ha bizonytalan a hokis jövő, abbahagyják a sportot és forduljanak a diploma megszerzése felé? Nem lehetne még pár évet kihúzni a végleges döntés előtt? Talán van megoldás!? Talán nem kell mindjárt 18 évesen rossz vagy jó döntést hozni?! Ezen dolgoznak most Szegeden!

Mint ahogy korábban olvashattuk, a szövetség az U25-ös bajnoksággal szeretné a fiatalokat megtartani a jégkorong mellett. Idén két ilyen csapat nevezett a következő évadra, ami azt jelenti, hogy már most van kétcsapatnyi játékos, akinek ez megoldás lenne. Valószínűleg jövőre és a következő pár évben többszörösére nőhet ez a szám. De vajon, hogy gondolkodnak a most 16-18 éves játékosok és azok szülei!? A serdülő gyerekek legtöbb helyen 10 éves kor alatt elkezdték ezt a sportot, és mostanra majdnem mindenki sejti, hogy a jégkorong mellett a helye, vagy jobban teszi, ha a tanulás felé veszi az irányt. Viszont vannak olyan tehetségek is, akiknek nem csak a pályán vág az eszük és mindenképpen diplomával a zsebükben szeretnék tovább űzni imádott sportjukat. Nekik ideális lenne az U25-ös bajnokság, ami továbbra sem egy profi MOL Liga terhelését aggatja rájuk, de a diploma megszerzése után akár ott, a MOL Ligában is debütálhatnak. Ez talán azokat a szülőket is megnyugtatja, akik maguk fertőzték meg a gyereküket a jégkoronggal, de értékrendjükben a diploma kihagyhatatlan biztosítéka a felnőtt életnek.

Budapest evidens választás ehhez, de előadásokra, délutáni gyakorlatokra, vizsgákra, edzésekre és meccsekre járni nem kevés idő. Csak az utazgatás minden nap órákat emészt fel egy ekkora városban. És az egyetemista élet sem olcsó a fővárosban. Ha nincs kollégium pláne. Viszont a jégkorongban nagy tervekkel megújuló Szeged az ideális megoldást kínálhatja. A belvárosi egyetemi várost, a kollégiumokat és a jégcsarnokot 15 perc utazás választja el egymástól. Szeged színes, pezsgő vidéki város. Egyetemistának lenni ebben a városban tökéletes választás. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) 13 karral várja a tanulni vágyó, 18 éves korukat betöltő diákokat. Idén a legjobb magyar egyetem az SZTE! Az egyetemi karok palettája széles. A teljesség igénye nélkül jogi, orvosi, bölcsész, mérnöki és tanárképző karokon pallérozódhatnak azok, akik a sport mellett a diplomát is meg szeretnék szerezni.

SZTE

Az újjászerveződő szegedi jégkorong klub most ezen új lehetőség megteremtésén dolgozik. A törekvések egybevágnak a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) által étere hívott U25-ös bajnoksággal. A szegedi jégkorongklub, Pápai Miklós egykori kiváló válogatott vezetésével és szélesedő szakmai stábbal már idén, az U16, U18-as korosztálytól Szegedre várja azokat a játékosokat, akik ilyen vagy olyan okokból- kiszorulnak a saját klubjuk képzéséből, vagy később az SZTE hallgatójaként is szeretnék folytatni a jégkorongot a jövőben nevezett U25-ös jégkorongcsapat tagjaként! Ezt előkészítve, a város és a szövetség TAO-támogatásával már jövőre meghosszabbított éves nyitvatartással üzemel a jégpálya az új hűtőrendszer által, és a hokis képzés gördülékenyebbé tétele érdekében egy új jégfelület kialakításán is fáradozik a vezetőség. Itt komoly utánpótlás bázis megteremtése a cél. A megújult palánkrendszer után hamarosan tovább épülnek az öltözők, és a szakmai stáb is a gyerekek számának növekedésével bővül majd.

A Szegedre költöző, diplomára vágyó fiatal jégkorongozók számíthatnak a jégkorongklub segítségére, az egyetemi tanulmányaik és a sport összehangolásában. Egyéni tanrend és mentoráció lehetőségének megteremtésén dolgozik a klub a jövőben. A cél, hogy a korábban akadozó utánpótlásképzésből kikerülő szegedi játékosok mellé további játékosok érkezzenek és később akár az egyetemi tanulmányaik mellett is folytathassák a jégkorongot. Amint kialakul a megfelelő létszám, Szeged elindítja U25-ös csapatát.

Ezzel a megoldással remélhetőleg mindenki nyer pár évet azelőtt, hogy végső döntést kell hoznia a tanulás és profi sport között. Az U25-ös csapatból lesz lehetőség a profi sport felé lépni a jövőben akár a szintén megformálódó szegedi MOL Ligás csapatban, de aki mégis a civil életet választja, diplomával a zsebében teheti ezt meg.

A fenti témában érdeklődő U16-U18 vagy már U25 éves korosztályba tartozó jégkorongozók vagy szüleik bátran keressék fel a Tisza Volán SC megújult jégkorong-szakosztályán az alábbi elérhetőségen!

Szeged új csapatot épít! Legyél a részese! Várunk Szegeden!”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum