Végleges: a DVTK és a MAC a MOL Ligában marad

   

Pontosabban fogalmazva, mindkét csapat a legjobb keretével vesz részt a magyar rendezésű nemzetközi bajnokságban, mivel sem az EBEL-be, sem az Extraligába nem megy idén.

Csütörtökön megírtuk, hogy a szlovák szövetség elnöksége nem tűzte napirendjére a két magyar csapat csatlakozásáról szóló kérdést, így már aligha van esély a 2016/17-es Extraliga-versenykiírás megváltoztatására.

Ezt két nappal cikkünk megjelenése után Egri Gergely, a DVTK Jegesmedvék menedzsere is megerősítette a helyi médiában.

A Jégkorongblog megkereste a másik érintettet, hogy végérvényesen lezáródjon ez a kérdés. A MAC Budapest a következő tájékoztatást adta az ügyben: “Találkoztunk az Extraliga képviseléjővel, aki ismertette a csatlakozás feltételeit. Neki és a DVTK Jegesmedvék képviselőjének is elmondtuk, hogy nekünk elsődleges az EBEL-indulás, jeleztük, ha az nem jön össze, abban az esetben nagyon szívesen indultunk volna az Extraligában, ha teljesülnek a feltételeink. Mert azt már az első tárgyaláskor is elmondtuk, hogy a ligának vagy el kéne engednie az 500 ezer eurós belépési összeget, vagy valakinek szponzort kellene találnia, aki kifizeti ezt, mert nekünk az Extraligára és semmilyen más bajnokság licencére sincs ennyi pénzünk, nem is tartjuk elfogadhatónak ezt a nagyságrendet, ami egyébként az EBEL-ének is a sokszorosa. Mivel egyikre sem kaptunk pozitív választ mindeddig, ezért úgy látjuk, ez a projekt nem valósul meg. A MOL Ligában száz százalékig hiszünk, nagyon jó hazai bajnokságot várunk idén.”

MOL Liga donto korong

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum