Tychy elvitte a Kontinentális Kupa-rendezést Miskolc elől

   

Több váratlan esemény történt a nemzetközi szövetség budapesti ülésén, a csoportokat érthetetlen szempontok szerint átrendezték.

Nem rendezhet csoportkört a nemzetközi kupában az erre esélyesnek tartott Miskolc, így döntött az IIHF szombaton. Az icehockey.hu beszámolójából kiderül, “váratlan jelentkező akadt a Kontinentális Kupa Magyarországot érintő, C jelű csoport tornájának megrendezésére, az IIHF pedig odaítélte a rendezés jogát Miskolccal szemben”.

Az IIHF “a nemzetközi mezőny kiegyenlítettségére való tekintettel” átszervezte az általa előzetesen felállított csoportokat, így az ukrán bajnok Donbasz Donyeck és a lengyel második GKS Tychy csoportot cserélt egymással. Ez azt jelentette, hogy az ukránok automatikusan a harmadik körben kezdik a kupát, ami az elmúlt évek eredményei alapján legalábbis nehezen érthető, a lengyeleket pedig, akik tavaly a nagydöntőbe jutottak, ahol végül a harmadik helyen végeztek, visszatették a második körbe, ahol a Jegesmedvék is kezdenek. Ez lett a miskolci rendezés veszte, merthogy a lengyelek jelezték, ez esetben rendeznének. Az IIHF pedig nyilvánvaló kompenzálásként odaadta nekik az október 21-23. esemény rendezési jogát.

Tychyben a helyiek mellett a román bajnok Dunarea Galati és a szlovén AHL-képviselő, a Jesenice lesz a DVTK ellenfele. Csak a győztes jut tovább, aki a fehérorosz, kazah, olasz bajnok csoportjában folytatja majd.

A 2016/2017-es Kontinentális Kupa sorsolása:

Első kör

A-csoport (Szófia, Bulgária): Iribis-Skate Szófia (BUL), Partizan Belgrád (SRB), Zeytinburnu Istanbul (TUR), HC Bat Yam (ISR)

Második kör

B-csoport (Jaca, Spanyolország): Nottingham Panthers (GBR), HK Liepaja (LAT), CH Jaca (ESP), az A-csoport győztese

C-csoport (Tychy, Lengyelország): GKS Tychy (POL), DVTK Jegesmedvék (HUN), Dunarea Galati (ROU), Acroni Jesenice (SLO)

Harmadik kör

D-csoport (Odense, Dánia): Angers (FRA), Odense Bulldogs (DEN), Donbasz Donyeck (UKR), a B-csoport győztese

E-csoport (Ritten, Olaszország): Sahtyor Szoligorszk (BLR), Bejbarisz Atirau (KAZ), Ritten Sport (ITA), a C-csoport győztese

Negyedik kör ? Döntő

F-csoport (a helyszínt később jelölik ki): a D-csoport első és második helyezettje, az E-csoport első és második helyezettje

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum