Quebec City csatlakozási esélyeit nehéz felmérni

 

Az egymásnak ellentmondó jelek között lehetetlen megmondani, mikor lehet újra NHL-es csapat a városban, ha egyáltalán sor kerül erre a közeljövőben.

A bővítésről szóló sajtótájékoztatón jelen volt Pierre Dion, a quebeci pályázatot koordináló Quebecor csoport igazgatója, aki beszélt a tervekről is: “Természetesen csalódottak vagyunk, akár csak a szurkolóink Quebecben vagy Quebec Cityben, ugyanakkor értjük a bővítés folyamatát. És mi továbbra is részesei vagyunk ennek a folyamatnak. Azt szeretnénk, ha csatlakozásunkkal mindkét fél nyerne. Hokiszurkolók vagyunk, ugyanakkor üzleti tevékenységet folytató társaság is és mint ilyen, sikeresek akarunk lenni. Márpedig a sikerhez minden feltételnek teljesülnie kell. Ezért nincs más választásunk, türelmesnek kell maradnunk és meg kell várnunk a legjobb időzítést. A Nordiques-ot egyszer már elvesztettük, nem veszíthetjük el másodszorra is.”

Boston Bruins v New Jersey Devils

Az mindenesetre több, mint gesztusértékű, hogy Diont meghívták a ceremóniára, ez arra utal, hogy valóban komolyan veszik a város csatlakozási szándékát. A helyzetet bonyolítja ugyanakkor, hogy az elutasítás kapcsán Bettman ligaelnök két olyan tényezőt említett, amelynek egyikére sincs ráhatása a pályázónak: a kanadai dollár gyengülését és a liga csapatainak földrajzi kiegyensúlyozatlanságát, vagyis hogy jelenleg Keleten kettőveel több csapat van, mint Nyugaton. Rossz nyelvek szerint a földrajzi kiegyensúlyozottság franciául költözést jelent, vagyis a quebeci franchise újjászületésének legreálisabb forgatókönyve, ha egy másik csapat a városba költözne. Bettman ezt a lehetőséget vehemensen tagadta ugyan, de nehezen elképzelhető, hogy ha bármelyik csapata is komolyabb bajban lenne, azt a nyilvánosság előtt taglalta volna: “Nincs olyan csapat az NHL-ben, amely költözést tervezne, erre senki ne számítson, erre senki ne várjon. Tudjuk, hogy Quebec Citynek nagyszerű hokiszurkolók vannak. Nem mi vagyunk a felelősek azért, hogy a csapat 20 évvel ezelőtt elköltözött.” Később konkrétan is cáfolta, hogy a költözéssel kapcsolatban leggyakrabban hírbe hozott Carolina veszélyben lenne.

Ilyen körülmények között tényleg nehéz a város helyzete, pedig elvileg mindenük megvan, ami a csatlakozáshoz kell: szurkolók, egy újonnan épült aréna és stabil tulajdonosi háttér is, még sincs terv arra vonatkozóan, hogyan csatlakozhatnának a ligához. Erről Dion így beszélt: “Azt hiszem, az NHL-nek tetszett a pályázatunk. Szeretik a Quebecort és az arénánkat is. A következő hónapokban sok minden történhet, úgyhogy figyelni fogjuk a történéseket és szoros kapcsolatban maradunk az NHL-lel. Annak oka, hogy ma itt vagyok, az az, hogy megmutassuk, továbbra is részesei vagyunk a bővítési folyamatnak, nagyszerű a kapcsolatunk az NHL-lel, a tulajdonosokkal, az igazgatótanáccsal. Meg akartuk mutatni, hogy továbbra is azon dolgozunk, hogy a Nordiques-ot visszahozzuk a ligába. Erről szólt számunkra ez a nap.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum