Valamit ki kell találnom, mert 10 másodperc alatt beérnek a harmadunkba

 

Ezt Ken Hitchcock vezetőedző nyilatkozta azok után, hogy a St. Louis Blues lendülete megtörni látszik a playoffban. Nagy baj még nincs, de a dolgok nem mehetnek így tovább, nincs meg a Pavelski, Thornton, Hertl sor ellenszere.

A Sharks top triója egyelőre ellenállhatatlan, a 22 éves cseh Hertl legutóbb két gólt szerzett, de a nyugati döntő első meccsén is betalált. Pavelski és Thornton az elmúlt négy évben többnyire egymás mellett játszott, Hertl januárban került bele ebbe a mixbe, amitől szárnyakat kaptak. Emellett fantasztikus emberelőnyös soruk van, a Thornton, Marleau, Pavelski, Couture, Burns alkotta ötösnél aligha van félelmetesebb speciális egység. Nem véletlenül mondta azt róluk Michael Rupp, hogy még nézni is rossz őket, olyan mintha öt Sedin tesó lenne a pályán annyira nincs szükségük látásra ahhoz, hogy tudják, merre van a másik. Couture erről így nyilatkozott: ?Ott van Burns a kéken a gigantikus lövésével. Thornton mindig megtalálja a lyukat a védelemben. Pavelski a liga egyik legjobbja a kapu előtt. Az én feladatom mindössze annyi, hogy korcsolyázzak körbe és eltakarítsam a szemetet.? Couture ezt a Nashville elleni hetedik meccs után nyilatkozta, amelyen 1+2-vel zárt, a Sharks előnyös sora ugyanúgy két gólt lőtt, mint a Blues elleni második mérkőzésen.

sharks

A Blues legnagyobb fegyvere ezidáig az volt, hogy sikerrel vette le a pályáról az ellenfél ponterős játékosait. Az első körben a Chicago ellen Kane 1+2-t ért el ellenük egyenlő létszám mellett, de Toews sem volt jobb a maga 0+3-ával. A második körben ugyanilyen hatásfokkal vették le az alapszakasz második legponterősebb játékosát a pályáról, Jamie Benn Kane-hez hasonlóan 1+2-vel zárt. Ők hárman együtt 14 playoff-meccs alatt mindössze 9 pontot tudtak összehozni a Blues védelme ellen egyenlő létszámban. A Sharks ellen ez megtörni látszik, és ez akár döntőnek is bizonyulhat. Látja ezt Hitchcock mester is: ?Hiába vannak top-játékosaink, eddig nem tudtunk nyomást kialakítani a támadóharmadban. Ehelyett hamar a védekező zónánkban találjuk magunkat. Ezt eddig senki nem tudta megcsinálni ellenünk. Képesek voltunk az ellenfél legjobb játékosait levenni a pályáról, frusztrálttá tenni őket. Most valamilyen okból képtelenek vagyunk kontroll alatt tartani a játékot, még akkor is, ha hatvan méterre vagyunk a kapunktól. Ez az én felelősségem. Változtatni kell a taktikánkon, valami egészen mással kell próbálkoznunk, mint amit az eddigi két körben tettünk, mert legtöbbször 10 másodperc sem kell nekik és máris a mi harmadunkban vannak.?

NHL: St. Louis Blues at San Jose Sharks

Sok idő nincs a gondolkodásra, 2-1-es Shark-vezetésről folytatódik a párharc szombat este, ha a Cápák ismét nyernek, azzal nagyon nehéz helyzetbe hozzák ellenfelüket. Hitchcock eddig annyival próbálkozott, hogy megcserélte Lehterát és Steent, de ez kevés lesz. A negyedik meccsen valószínűleg Allen kezd a kapuban, de valamit még ki kell találni, mert a negyvengólos Taraszenko eddig pont nélkül áll a szériában, akár csak az első két kör nagy felfedezettje, Robby Fabbri, aki az első két körben pedig 13 pontot hozott össze. Ezek után nem meglepő, hogy Martin Jones, a Sharks kapusa, három meccsből kettőn gólt sem kapott.

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum